Пожари заради небрежност над язовир „Студена“ и край Калище

Борова гора е избелена в Пернишко, паянтови постройки са горели в Ковачевско.

Около 12, 45 ч. е подаден сигнал за пламнали сухи треви и храсти, в с. Кладница, над язовир „Студена“. Незабавно към мястото на произшествието се насочили 2 противопожарни автомобила, водоносна и служители от Горско стопанство „Витошко“. Огънят обхванал и част от гората, като са унищожени около 50 дка. иглолистна дървесина и сухи треви и храсти. Спасен е голям горски масив. Причината е небрежност при боравене с открит огън.

Почти по същото време са пламнали паянтови постройки, кирпичени сгради, сухи треви и стърнища в ковачевското с. Калище. Един противопожарен автомобил от Земен и два от Радомир се включили в гасенето. По първоначална информация огъня е тръгнал от имота на 61-годишен столичанин, който запалил отпадъци в двора си и пламъците се разпространили в два съседни имота. Засегнати са едноетажна къща, няколко паянтови постройки, 2 кирпичени сгради, 15 декара стърнища и около 30 декара сухи треви. Извършен е оглед на местопроизшествието от служители на РУ – Радомир.

Започнато е досъдебно производство по чл. 131, ал. 1 от НК и работата продължава под надзора на Районна прокуратура – Радомир. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини