Кметът отчете как се изпълняват решенията на Общинския съвет

46 от 48 взети решения е изпълнила общинска администрация през първото полугодие на 2019 година. Това се посочва в отчета на кмета на общината Ангел Папазов, който се прави в изпълнение по Закона за местното самоуправление два пъти годишно пред Общинския съвет.

Двете останали решения са в процес на изпълнение. Едното е реализирането на проект за подновяване и модернизиране на кухненското обзавеждане в социалния патронаж. Община Първомай е одобрена за финансиране и върви процедура по възлагане на обществена поръчка за оборудването. Другият проект е също в изпълнение на социални услуги – „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 2“, чийто срок е 1 година.

9 са общо решенията, взети от местния парламент и които не са изпълнение от 2013 г. до сега. Сред тях са проекти, които не са били финансирани и с течение на годините се е наложило да се проведат нови и различни процедури – каквито са реконструкцията на водопроводни мрежи в Драгойново, Дълбок извор, Искра, Първомай. В процес на изпълнение е изработването на Общ устройствен план на общината. Очакват се подходящи програми, които биха позволила изграждане на детска градина в село Православен, реконструкция и рехабилитация на улиците „Братя Миладинови“ и „Кочо Честименски“ и вземането на мерки за енергийна ефективност на сградата на общината. Продължава изпълнението на проекта за компостираща система, който е в партньорство с община Асеновград.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Из
    Избирател
    16 -2
    13:53, 2 сеп 2019
    Кмета няма какво да отчита, защото Лъжи не отчитат.
  • 2
    Ня
    Няма избор
    15 -1
    19:05, 2 сеп 2019
    Да отчете показанията си пред специализираната прокуратура.
  • 3
    Ар
    Архимед
    11 0
    21:36, 2 сеп 2019
    Очакват де подходящи програми, които биха...
    Срам. До кога ще чакаме? Какви програми какво чудо чакате? Нали бр. Миладинови щяха да се асфалтират след завършването на куцата пречиствателна станция? Колко пъти кметя обеща и излъга Любеновци за този прословут път? Толкова програми минаха общинския съвет и кметя си въртяха техните си далавери. На кой му дреме на народа?
  • 4
    СН
    С него за никъде
    9 0
    09:25, 3 сеп 2019
    Кмета Ааааангел, кмета Аааангел, кмета Ангел *********.
  • 5
    Из
    Избираш тоз кмет = минет
    1 0
    22:45, 3 сеп 2019
    Продажните дребни първомайски душици пак ще го избират, както и партизаните по селата и долните мангасари.. Бъдеще няма, изнасяйте се от прокажения град
Последни новини