Иво Папазов и оркестърът му ще са част от Празника на народната музика в Първомай

Изображение 1 от 2

    Стотици почитатели на майсторството на Иво Папазов – Ибряма ще бъдат щастливи да станат час от ХХI-те Празници на тракийската народна музика и песен.

    Световноизвестният кларнетист и неговият оркестър „Тракия“ ще отбележат 45 години от създаването на формацията на 13, петък. Фаталистите могат да забравят за всяка прокоба и да бъдат уверени, че 13 оркестъра ще превърнат трите дни на Празниците в истинска наслада за почитателите на народната музика.

    65 години ще отбележи и ръководителя на Пилашевската народна група Митко Димитров и юбилярят Мирослав Маринов – ръководител на орк. „Липите“ от Стара Загора.

    100-годишнината от рождението на Стойчо Кузмов, ще почете неговият ученик Димитър Илиев, който заедно със своя оркестър „Първомай“ ще изпълнява творби на големия кларнетист.

    Организатори и тази година са читалище „Св.в Кирил и Методий“ и община Първомай.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      Ар
      Архимед
      9 0
      16:34, 30 авг 2019
      Ибряяяяям ела с кларинета да издухаш от съвета кмета.
    • 2
      Ал
      Аладин
      0 -2
      17:40, 30 авг 2019
      Хоро саиграе
    • 3
      Ал
      Ал фает
      9 -1
      20:43, 30 авг 2019
      Иво Папазов ще изсвири траурния марш на Ангел Папазов.
    • 4
      Ар
      Архимед
      5 0
      21:02, 30 авг 2019
      С музика като на изпроводяк
    • 5
      Не
      Недоволен
      10 -2
      22:53, 30 авг 2019
      Аман от панаири.Всички познати се изнасят от града по това време.Не е ли по добре тези пари да се дадат за нещо смислено,например детски кътове и съоръжения,а защо не за осветление.Традициите отдавна не са това,което бяха.
      • Дж
        джонгата
        3 -2
        23:03, 30 авг 2019
        Разрешете ми да не се съглася с вас, тракийската народна музика е наше културно наследство и трябва да го уважаваме и съхраним за следващите поколения. Музиката е част от бита на българина през вековете и аз лично не виждам нищо лошо в това да си има празник...
      • Ст
        Стоян
        5 -1
        00:19, 31 авг 2019
        Синко, недоволен! Няма начин средствата, отделяни за култура, да бъдат пръснати за битови нужди. Ако разпределението на обществените средства остане изцяло в ръцете на масата, всичките пари ще бъдат изядени, изпити, изпик*ни и изср*ни в тоалетната и спомен от тях няма да остане. Това е изцяло в стила на едни наши събратя, на които едва ли искаме да пприличаме, макар че натам сме се запътили. Съвсем друг е въпросът дали е целесъобразен разходът на тия средства точно за такова събитие, граничащо с тоталния кич и културната деградация. Уважавам тракийската музика, но ненавиждам начина, по който тя ни се поднася във вид на тридневен тормоз.И не ми се ще цялата култура в тоя стар град да се идентифицира предимно с това отдавна изживяло времето си мероприятие.
    • 6
      Ма
      Мара
      11 0
      23:51, 30 авг 2019
      Три дена невероятна дандания и цигания ми идват вповече. Аз ще съм една от десетките, които ще напуснат града пред тия дни. От двайсет години сценарият е все е един. Оркестри като Канарите вече не искат и да чуят да дойдат, а останалите свирят едно и също всяка година. Сред тях има и откровени бездарници, които тероризират аудиторията с фалшиво свирене и пеене. По площада - пълно с ревящи деца и изнервени родители, подпийнали мургави събратя, ужасяваща смесица на всевъзможни миризми - скара, палачинки, пуканки... Ако се направи една истинска анкета за необходимостта от тоя панаир в настоящия му вид, съм сигурна, че над 80% от населението на града ще е против.
    • 7
      По
      Подкрепящ
      3 -1
      15:52, 31 авг 2019
      Подкрепям напълно
    • 8
      Ан
      Антонио
      0 0
      23:36, 4 сеп 2019
      Хайде на хорото https://youtu.be/ybz7Su5kwAA?t=6023
    Последни новини