Обединени настоятелство, бизнес и община подмениха леглата в Детска градина „Осми март“

След много положен труд и с постоянство, през учебната 2019/2020 година всички деца, посещаващи ДГ „Осми март“ гр. Първомай, ще спят на чисто нови легла.   Инициативата за закупуването им  е поета от УС на Настоятелството при ДГ „Осми март“ гр. Първомай, и подкрепена от Община Първомай и местния бизнес.

След проведено пазарно проучване, Настоятелството избира офертата на фирма, която е предложила най-доброто съотношение между  качество и цена, както и петгодишна гаранция на изработените легла. Така се стига до подписване на договора за изработка и доставка на 78 броя от общо 156 легла, необходими за подновяването на  базата в централната сграда на детската градина. Членовете на УС на Настоятелството към ДГ „Осми Март“ споделят, че често са чували родители да се шегуват как самите те са спали на тези легла – и наистина – легловата база е почти четиридесетгодишна. Ето защо първата цел на Настоятелството, което е учредено едва през месец март 2019 година, е да събере средства за закупуването на нови детски легълца. Така под мотото  „Заедно можем повече“, УС на Настоятелството  започва кампания за набиране на средства – организирани са благотворителни събития – концерти и базари, в които се включват деца и родители, а местният бизнес също подкрепя инициативата чрез парични дарения.

Събраните средства обаче са достатъчни само за закупуването на половината от леглата, затова Настоятелството се обръща с молба за съдействие към Община Първомай, и след среща с кмета - Ангел Папазов, получава необходимата подкрепа – да бъдат осигурени средства и за останалите 78 броя легла. Така чрез съвместна работа и благодарение на общите усилия на гражданското общество, бизнеса и местната власт, наесен част от децата на Първомай ще пристъпят през прага на любимата детска градина и ще се наслаждават на една по-уютна и приветлива среда.

Управителния съвет на Настоятелството БЛАГОДАРИ на:

всички свои ДАРИТЕЛИ – хора с добри и големи сърца, които подкрепиха каузата ни;

на Ангел Папазов – Кмет на община Първомай, за подкрепата и осигуряването на средствата за останалите легла, както и за предадените капачки, събрани от обществеността в града в сградата на ОбА Първомай;

 на Елена Велева – Директор на Поделение „Образование и култура“ при ОбА Първомай за подкрепата и на екипа на ДГ „Осми март“.  

По инициатива на Настоятелството и чрез съдействието на Поделение „Образование и култура“ при ОбА Първомай, в сградата на детската градина е поставено метално сърце за събиране на капачки. Постоянната кампания е с наименование „Капачки за нашите децата“. Капачките се събират от всички родители, деца посещаващи детската градина, роднини, приятели и хора подкрепящи каузата. Капачките ще бъдат предавани на пунктовете за вторични суровини. Събраните средства ще се ползват за различни мероприятия за децата посещаващи детското заведение.

Настоятелство при Детска градина „Осми март“ гр. Първомай е юридическо лице с нестопанска цел в обществена полза. Основните цели на Настоятелството са:  
Обединяване на усилията на родители, учители, юридически и физически  лица и общественост с тези на държавните, общинските и обществените органи,  за подпомагане на учебното дело и усъвършенстване на материалната база в детското заведение; Подпомагане на образователно-възпитателния процес в детската градина; Съдейства за осигуряване на допълнителни финансови и материални средства за детската градина.

Повече информация за настоятелството може да намерите на сайта на ДГ „Осми март“ и в социалните мрежи.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Още новини

Последни новини