30 °C

11 члена ще има Общинската избирателна комисия в Първомай

След проведените консултации на политическите сили, в Първомай беше решено местната общинска избирателна комисия да се състои от 11 члена.

По покана на кмета на общината, в петък се състояха консултации за структуриране на общинска избирателна комисия. Участие взеха всички парламентарно представени партии и коалиции. От правото си да участват в преговорите не се възползва коалиция „Демократична България – обединение“. Тя няма да има свой представител в ОИК.

Така ще бъде спазено и правилото общини с до 150 избирателни секции да имат комисия от 11 члена.

Разпределението на местата запазва съотношението между парламентарно представените партии и коалиции в 44-то Народно събрание и затова партия ГЕРБ има 4 членове; коалиция „БСП за България“ – 4 членове; коалиция „Обединени патриоти“ – 1 член; за партия „ДПС” – 1 член; за партия „Воля“ – 1 член. 

ДПС са отстъпили правото си да имат представител в ръководството на комисията. Постигнато е съгласие председателят да бъде от ГЕРБ, секретарят от БСП, а двамата заместник-председатели да са от патриотите и ВОЛЯ.

Най-вероятно ЦИК ще одобри направеното предложение председател на навосформираната ОИК да бъде отново Руска Димова. Тя беше председател и преди 4 години. От квотата на БСП за секретар е предложена Петрана Раева, а от ОП и ВОЛЯ са съответно Гергана Ганчева и Елена Ангелова.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (16)

 • 1
  Ба
  баба Руска
  12 -4
  11:35, 19 авг 2019
  И кой сега е председател на Общинската избирателна комисия????? Баба ви Рускааааа!!!!!!
  Сега нека разни адвокатчета си хапят задните части!
  Когато стигнат моят интелект и познания да заповядат! Ще им отстъпя!
 • 2
  11
  111
  6 -1
  12:00, 19 авг 2019
  Ами дялан камък, стара,ама лачена....и зидаха я и градиха....достойна, като няма кой да я измете с метлата...gb
 • 3
  22
  222
  6 -8
  12:27, 19 авг 2019
  С такива дялани камъни герб няма как да градят. Памперсите служебно ли ще ги отпускат за Баба Руска ?
  • Ба
   баба Руска
   10 -1
   17:22, 19 авг 2019
   Благодарение на интелигенти като мен тази Партия ви управлява 10 години и ще ви управлява още 100.
   Много сте дребни духовно да се слагате до мен! За ума ми памперси не трябват. Той е бръснач. Памперсите си пазете за себе си след изборите, когато ще ви управляваме с Чавдарчо! Тогава ще пълните гащите вие!
  • Ho
   holy truth
   12 -3
   19:53, 19 авг 2019
   По-добре Чавдар отколкото Папазов и Митков
 • 4
  Ев
  Евлия челеби
  8 -4
  20:47, 19 авг 2019
  А, бе ей ,хора,свършиха ли се младите с образование в градеца ви, та все прухали слагате на ръководни длъжности? То читалище ,то общински съвет, то община и къде ли не още!Така ли не мръднахте малко напред, че все чакате хора дето са чели букварите преди половин век да ви дават акъл как да живеете?
  • Ив
   Иван
   12 -4
   22:07, 19 авг 2019
   Доброто управление на Папазов и Митков остави без млади хора Първомай.
 • 5
  Ре
  Реално
  1 -8
  22:18, 19 авг 2019
  Всички кандидати се молят Асен да е кандидат на Ге... Виж коментара
 • 6
  Ре
  Реалистично
  6 -4
  23:06, 19 авг 2019
  Само Митко Хубинов му дреми на дедовия, той си е вечния неуспял кандидат.
 • 7
  Ис
  Истината
  7 -3
  07:27, 20 авг 2019
  Аз не знам някой кандидат да е успял последните 20 год. Освен Папазов.
 • 8
  44
  44
  5 -1
  07:52, 20 авг 2019
  Членовете за общината ще са много повече от 11. Като се има в предвид и кого ни готвят - всичко ще е в розово
  • Ис
   Истината
   4 -4
   12:10, 20 авг 2019
   Истината е че Герб трябва да спечели за да се направи нещо за Първомай.
 • 9
  Ис
  Истинско
  8 -7
  13:11, 20 авг 2019
  Истинята е че Герб трябва да изчезне защото унищожи Бългапия! За 10 години пропъди мрадите хора от страната. Герб е корупция и грабеж.
 • 10
  Тт
  Тт
  7 0
  14:40, 20 авг 2019
  А БСП са толкова честни. Личности трябват не партии.
 • 11
  Пи
  питагор
  2 -2
  06:30, 21 авг 2019
  Ава Ангу едно време беше тъкъва гуляма личнуст чи направу ни съ траеше явну ве дету пишите за личнусти ни знаете чи офцяту ни избират личнуст а партия щото в стадуту тъкъу нещу къту личнуст няма. Ти койту пишеш за личнусти явну си някой гулубрад младеж или някуя дивойка земи позаинтересувай съ за тъжната съдба на пърумай и кметувете му и напиши по две три изречения или цялу есе за секи дусегашен кметь и какъва личнуст е бил щоту не старите многу дубре ги пузнаваме.За да ти е по лесну яз жъ ти задам темата а тя е "За мандатяту на един учител, чинге и ТКЗС-ар" пиши пу тая тема къту наблягаш на личнустните качиства на тя хора и кък тя качества са изиграли ришителна роля в избура им за кметуве на пърумая. Неспусубността на офцяту да са низависими раждат ей тъкъви митуве и лигенди тува ни е саму в пърумай ами насякъде.
 • 12
  Ис
  Истината
  1 0
  14:36, 21 авг 2019
  За съжаление това ни предлагат все едни и същи. Някои от време на време само сменят партията.

Хороскоп за 24.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Щадете нервите и здравето си. Гледайте на случващото се от към добрата му страна, защото със сигурност има такава. Ще ви се отдаде да намерите бързо решение на въпрос, имащ отношение към работата или бита ви. Бизнесмените ще подготвят или пристъпят към сделка или друга активност, носеща им добри доходи.
24 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Като истински прагматици, ще проучите възможностите, които имате и след това ще пристъпите към действие. Но не се ангажирайте с прекалено много задачи, за да не повишите напрежението и кръвното си. Бъдете по-внимателни към човек от обкръжението ви, той е добър към вас, а вие му обръщате гръб.
24 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добрите оценки за работата ви ще ускорят издигането ви в службата. С делови нюх ще предпочетете сътрудничеството с човек, което ще ви бъде от полза. В добро настроение, сред познати и близки хора вечерта ще споделяте впечатленията, които имате от приключило пътуване.
24 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Превърнете работата си днес в удоволствие. Предпоставките за това са много добри. Съдействието на колегите ви може да ви се стори подозрително, но е искрено, повярвайте. Има “опасност” да се сбъднат и най-смелите ви мечти, за това внимавайте какво си пожелавате. В любовта ви очакват споделени радости.
24 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приемете предизвикателствата в живота си като средство да сте будни и в крак с новостите. Благоприятна развръзка на личен проблем ще ви успокои и зареди с добри очаквания. Ще си изясните важен за вас въпрос и ще получите възможност да осъществите плановете си. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период.
24 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
24 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Успешно ще придвижите напред делата си, така щото да доведат до финансово благополучие. Но това ще е съпроводено с напрежение и умора. Ще станете обект на внимание и интерес за някого и не бива да се показвате нервни. Повече се усмихвайте и работете върху себе си. Харесвани сте и това ви прави по-витални и добри.
24 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Въпроси, които не търпят отлагане ще бъдат на дневен ред. Възможно объркване ще ви накара да обмисляте ходовете си по-детайлно. Успехът ще насочи вниманието ви към факти, които до сега са ви убягвали. Все по-често ще се замисляте за цената на това, което правите и получавате.
24 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Промените, предизвикани от вас самите ще започнат да влияят и на обкръжението ви. Не винаги това ще им носи утеха, дори можете да станете обект на нездрав интерес от тяхна страна. Тихо приемете недоволството им и вярвайте, че работите в името на своето по-добро бъдеще.
24 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не по-малко имате нужда от спокойствие, затова не ставайте причина за дрязги и недоразумения днес. Не давайте обещания, които не сте в състояние да изпълните. Бъдете естествени и искрени, когато изразявате отношение към заобикалящите ви. Не се оправдавайте, а поемете отговорност за постъпките си.
24 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
24 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Приятно ви е да си мислите за предстоящата почивка, но засега трябва да се съсредоточите върху работата си. Не се преуморявайте и не поемайте чужди ангажименти. Вечерта прекарайте сред приятни за вас хора.
24 сеп 2020
Последни новини