11 члена ще има Общинската избирателна комисия в Първомай

След проведените консултации на политическите сили, в Първомай беше решено местната общинска избирателна комисия да се състои от 11 члена.

По покана на кмета на общината, в петък се състояха консултации за структуриране на общинска избирателна комисия. Участие взеха всички парламентарно представени партии и коалиции. От правото си да участват в преговорите не се възползва коалиция „Демократична България – обединение“. Тя няма да има свой представител в ОИК.

Така ще бъде спазено и правилото общини с до 150 избирателни секции да имат комисия от 11 члена.

Разпределението на местата запазва съотношението между парламентарно представените партии и коалиции в 44-то Народно събрание и затова партия ГЕРБ има 4 членове; коалиция „БСП за България“ – 4 членове; коалиция „Обединени патриоти“ – 1 член; за партия „ДПС” – 1 член; за партия „Воля“ – 1 член. 

ДПС са отстъпили правото си да имат представител в ръководството на комисията. Постигнато е съгласие председателят да бъде от ГЕРБ, секретарят от БСП, а двамата заместник-председатели да са от патриотите и ВОЛЯ.

Най-вероятно ЦИК ще одобри направеното предложение председател на навосформираната ОИК да бъде отново Руска Димова. Тя беше председател и преди 4 години. От квотата на БСП за секретар е предложена Петрана Раева, а от ОП и ВОЛЯ са съответно Гергана Ганчева и Елена Ангелова.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (16)

 • 1
  Ба
  баба Руска
  12 -4
  11:35, 19 авг 2019
  И кой сега е председател на Общинската избирателна комисия????? Баба ви Рускааааа!!!!!!
  Сега нека разни адвокатчета си хапят задните части!
  Когато стигнат моят интелект и познания да заповядат! Ще им отстъпя!
 • 2
  11
  111
  6 -1
  12:00, 19 авг 2019
  Ами дялан камък, стара,ама лачена....и зидаха я и градиха....достойна, като няма кой да я измете с метлата...gb
 • 3
  22
  222
  5 -8
  12:27, 19 авг 2019
  С такива дялани камъни герб няма как да градят. Памперсите служебно ли ще ги отпускат за Баба Руска ?
  • Ба
   баба Руска
   10 -1
   17:22, 19 авг 2019
   Благодарение на интелигенти като мен тази Партия ви управлява 10 години и ще ви управлява още 100.
   Много сте дребни духовно да се слагате до мен! За ума ми памперси не трябват. Той е бръснач. Памперсите си пазете за себе си след изборите, когато ще ви управляваме с Чавдарчо! Тогава ще пълните гащите вие!
  • Ho
   holy truth
   12 -3
   19:53, 19 авг 2019
   По-добре Чавдар отколкото Папазов и Митков
 • 4
  Ев
  Евлия челеби
  8 -4
  20:47, 19 авг 2019
  А, бе ей ,хора,свършиха ли се младите с образование в градеца ви, та все прухали слагате на ръководни длъжности? То читалище ,то общински съвет, то община и къде ли не още!Така ли не мръднахте малко напред, че все чакате хора дето са чели букварите преди половин век да ви дават акъл как да живеете?
  • Ив
   Иван
   12 -4
   22:07, 19 авг 2019
   Доброто управление на Папазов и Митков остави без млади хора Първомай.
 • 5
  Ре
  Реално
  1 -8
  22:18, 19 авг 2019
  Всички кандидати се молят Асен да е кандидат на Ге... Виж коментара
 • 6
  Ре
  Реалистично
  6 -4
  23:06, 19 авг 2019
  Само Митко Хубинов му дреми на дедовия, той си е вечния неуспял кандидат.
 • 7
  Ис
  Истината
  7 -3
  07:27, 20 авг 2019
  Аз не знам някой кандидат да е успял последните 20 год. Освен Папазов.
 • 8
  44
  44
  5 -1
  07:52, 20 авг 2019
  Членовете за общината ще са много повече от 11. Като се има в предвид и кого ни готвят - всичко ще е в розово
  • Ис
   Истината
   4 -4
   12:10, 20 авг 2019
   Истината е че Герб трябва да спечели за да се направи нещо за Първомай.
 • 9
  Ис
  Истинско
  8 -7
  13:11, 20 авг 2019
  Истинята е че Герб трябва да изчезне защото унищожи Бългапия! За 10 години пропъди мрадите хора от страната. Герб е корупция и грабеж.
 • 10
  Тт
  Тт
  7 0
  14:40, 20 авг 2019
  А БСП са толкова честни. Личности трябват не партии.
 • 11
  Пи
  питагор
  2 -2
  06:30, 21 авг 2019
  Ава Ангу едно време беше тъкъва гуляма личнуст чи направу ни съ траеше явну ве дету пишите за личнусти ни знаете чи офцяту ни избират личнуст а партия щото в стадуту тъкъу нещу къту личнуст няма. Ти койту пишеш за личнусти явну си някой гулубрад младеж или някуя дивойка земи позаинтересувай съ за тъжната съдба на пърумай и кметувете му и напиши по две три изречения или цялу есе за секи дусегашен кметь и какъва личнуст е бил щоту не старите многу дубре ги пузнаваме.За да ти е по лесну яз жъ ти задам темата а тя е "За мандатяту на един учител, чинге и ТКЗС-ар" пиши пу тая тема къту наблягаш на личнустните качиства на тя хора и кък тя качества са изиграли ришителна роля в избура им за кметуве на пърумая. Неспусубността на офцяту да са низависими раждат ей тъкъви митуве и лигенди тува ни е саму в пърумай ами насякъде.
 • 12
  Ис
  Истината
  1 0
  14:36, 21 авг 2019
  За съжаление това ни предлагат все едни и същи. Някои от време на време само сменят партията.

Хороскоп за 03.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Срещате неочаквани трудности в работата си. Грешки на ваши колеги усложняват задачата ви и ви създават допълнителни ангажименти. Това обаче едва ли ще се отрази на доброто ви настроение, което днес изглежда непоклатимо. Инвестирани неотдавна средства ви носят първите дивиденти. Перспективите в тази насока са много добри.
03 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Възможно е днес да се почувствате неуверени в някое свое действие, но не бива да позволявате това да диктува поведението ви. Добре ще е ако споделите притесненията си със свой близък и чуете и неговото мнение. В личен план сте доволни от отношението към вас. Не изпитвате трудности в общуването си с различни хора, което ви прави доста популярни на място на което попадате.
03 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добри възможности се откриват пред онези от вас, които си търсят работа. Вашите способности ще бъдат достойно оценени и това значително ще повиши самочувствието ви. Трябва повече да вярвате в себе си и в късмета си.
03 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Умението да предизвиквате ентусиазъм у хората е едно от най-големите ви богатства. Начинът да развиеш най-доброто у един човек е, като го цениш и насърчаваш. Не критикувайте, а вярвайте в стимулите. Ако нещо ви хареса, одобрете го от сърце и бъдете щедър в похвалите си. Денят е подходящ за сделки с недвижими имоти. Бъдете внимателни, ако шофирате.
03 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
В общуването си с другите създавате приятна атмосфера. Ще се справите с предизвикателствата на работното място, каквито и да са те. Не поставяйте под съмнение факт, в който вече сте се убедили. Служебен разговор ще подобри настроението ви и ще направи бъдещето да изглежда по-добро.
03 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Динамиката на деня ще повиши емоционалната ви възбудимост, което може да се отрази неблагоприятно на отношенията и работата ви днес. Запазете добрия тон и аргументирано излагайте тезата си, от това ще зависят успехите ви. Модерното ви мислене и излъчване допълнително ще благоприятстват изявите ви.
03 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще споделите намеренията на човек от обкръжението си и заедно ще се насладите на компанията си. Сродната ви енергия ще направи и повече, възможно е успешно сътрудничество, нова любов или друго хубаво изживяване. Отпуснете се и мислете позитивно. Бизнесмените ще се поздравят с финансови придобивки.
03 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Настоятелно ще занимавате околните с личните си вълнения. Повечето от тях са въображаеми, затова не се учудвайте, ако околните не разбират за какво говорите. Ще бъдете полезни на близък, който има проблем, и вие бихте могли да му бъдете полезни. Покупка на ново жилище или отдаване под наем ще обсебят вниманието на някои от вас.
03 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес се посветете на нещата, в които сте силни и ще спечелите. Имате всички предпоставки за успех, както и за прозорливо вникване в бъдещите си реализации. Включете в работата си и хора, на които разчитате и може да им се доверите. Заедно ще постигнете по-бързо напредък.
03 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промените на работното място могат да събудят у вас различни чувства. Учете се от всичко и не спестявайте добри думи за хората около себе си. Фактите ще бъдат по-силни от всеки опит да омаловажат приноса ви към конкретно събитие и ще ви помогнат да осъзнаете по-добре мястото си.
03 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Прекалено емоционални сте и това може да ви попречи в осъществяването на плановете ви. Срещите ви с различни хора ще засилят увереността ви и ще внесат повече яснота в делата ви. Обърнете внимание на интимния си партньор, особено, ако сте го наранили. Незабавно му се извинете и направете нещо специално за него.
03 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Прекалено много прибързвате в действията си днес, което може да въвлече в погрешна посока. Ако навреме се осъзнаете и започнете да се вслушвате в съветите на околните, едва ли ще има нещо, което да ви притесни. Налага ви се да се борите с твърдоглавието на ваш роднина, но в крайна сметка с много такт и разбиране ще успеете да се справите.
03 апр 2020
Последни новини