22 °C

11 члена ще има Общинската избирателна комисия в Първомай

След проведените консултации на политическите сили, в Първомай беше решено местната общинска избирателна комисия да се състои от 11 члена.

По покана на кмета на общината, в петък се състояха консултации за структуриране на общинска избирателна комисия. Участие взеха всички парламентарно представени партии и коалиции. От правото си да участват в преговорите не се възползва коалиция „Демократична България – обединение“. Тя няма да има свой представител в ОИК.

Така ще бъде спазено и правилото общини с до 150 избирателни секции да имат комисия от 11 члена.

Разпределението на местата запазва съотношението между парламентарно представените партии и коалиции в 44-то Народно събрание и затова партия ГЕРБ има 4 членове; коалиция „БСП за България“ – 4 членове; коалиция „Обединени патриоти“ – 1 член; за партия „ДПС” – 1 член; за партия „Воля“ – 1 член. 

ДПС са отстъпили правото си да имат представител в ръководството на комисията. Постигнато е съгласие председателят да бъде от ГЕРБ, секретарят от БСП, а двамата заместник-председатели да са от патриотите и ВОЛЯ.

Най-вероятно ЦИК ще одобри направеното предложение председател на навосформираната ОИК да бъде отново Руска Димова. Тя беше председател и преди 4 години. От квотата на БСП за секретар е предложена Петрана Раева, а от ОП и ВОЛЯ са съответно Гергана Ганчева и Елена Ангелова.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (16)

 • 1
  Ба
  баба Руска
  12 -4
  11:35, 19 авг 2019
  И кой сега е председател на Общинската избирателна комисия????? Баба ви Рускааааа!!!!!!
  Сега нека разни адвокатчета си хапят задните части!
  Когато стигнат моят интелект и познания да заповядат! Ще им отстъпя!
 • 2
  11
  111
  6 -1
  12:00, 19 авг 2019
  Ами дялан камък, стара,ама лачена....и зидаха я и градиха....достойна, като няма кой да я измете с метлата...gb
 • 3
  22
  222
  5 -8
  12:27, 19 авг 2019
  С такива дялани камъни герб няма как да градят. Памперсите служебно ли ще ги отпускат за Баба Руска ?
  • Ба
   баба Руска
   10 -1
   17:22, 19 авг 2019
   Благодарение на интелигенти като мен тази Партия ви управлява 10 години и ще ви управлява още 100.
   Много сте дребни духовно да се слагате до мен! За ума ми памперси не трябват. Той е бръснач. Памперсите си пазете за себе си след изборите, когато ще ви управляваме с Чавдарчо! Тогава ще пълните гащите вие!
  • Ho
   holy truth
   12 -3
   19:53, 19 авг 2019
   По-добре Чавдар отколкото Папазов и Митков
 • 4
  Ев
  Евлия челеби
  8 -4
  20:47, 19 авг 2019
  А, бе ей ,хора,свършиха ли се младите с образование в градеца ви, та все прухали слагате на ръководни длъжности? То читалище ,то общински съвет, то община и къде ли не още!Така ли не мръднахте малко напред, че все чакате хора дето са чели букварите преди половин век да ви дават акъл как да живеете?
  • Ив
   Иван
   12 -4
   22:07, 19 авг 2019
   Доброто управление на Папазов и Митков остави без млади хора Първомай.
 • 5
  Ре
  Реално
  1 -8
  22:18, 19 авг 2019
  Всички кандидати се молят Асен да е кандидат на Ге... Виж коментара
 • 6
  Ре
  Реалистично
  6 -4
  23:06, 19 авг 2019
  Само Митко Хубинов му дреми на дедовия, той си е вечния неуспял кандидат.
 • 7
  Ис
  Истината
  7 -3
  07:27, 20 авг 2019
  Аз не знам някой кандидат да е успял последните 20 год. Освен Папазов.
 • 8
  44
  44
  5 -1
  07:52, 20 авг 2019
  Членовете за общината ще са много повече от 11. Като се има в предвид и кого ни готвят - всичко ще е в розово
  • Ис
   Истината
   4 -4
   12:10, 20 авг 2019
   Истината е че Герб трябва да спечели за да се направи нещо за Първомай.
 • 9
  Ис
  Истинско
  8 -7
  13:11, 20 авг 2019
  Истинята е че Герб трябва да изчезне защото унищожи Бългапия! За 10 години пропъди мрадите хора от страната. Герб е корупция и грабеж.
 • 10
  Тт
  Тт
  7 0
  14:40, 20 авг 2019
  А БСП са толкова честни. Личности трябват не партии.
 • 11
  Пи
  питагор
  2 -2
  06:30, 21 авг 2019
  Ава Ангу едно време беше тъкъва гуляма личнуст чи направу ни съ траеше явну ве дету пишите за личнусти ни знаете чи офцяту ни избират личнуст а партия щото в стадуту тъкъу нещу къту личнуст няма. Ти койту пишеш за личнусти явну си някой гулубрад младеж или някуя дивойка земи позаинтересувай съ за тъжната съдба на пърумай и кметувете му и напиши по две три изречения или цялу есе за секи дусегашен кметь и какъва личнуст е бил щоту не старите многу дубре ги пузнаваме.За да ти е по лесну яз жъ ти задам темата а тя е "За мандатяту на един учител, чинге и ТКЗС-ар" пиши пу тая тема къту наблягаш на личнустните качиства на тя хора и кък тя качества са изиграли ришителна роля в избура им за кметуве на пърумая. Неспусубността на офцяту да са низависими раждат ей тъкъви митуве и лигенди тува ни е саму в пърумай ами насякъде.
 • 12
  Ис
  Истината
  1 0
  14:36, 21 авг 2019
  За съжаление това ни предлагат все едни и същи. Някои от време на време само сменят партията.

Хороскоп за 19.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Няма да ви липсва натоварване, което е натрупано от седмицата, която си отива. Но плануваните за почивните дни забавления ще се получат точно според очакванията ви. Близките ви с желание ще ви помогнат в приготовленията. Носите със себе си заряд на устойчивост и оптимизъм и това дава сигурност на тези около вас.
19 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Възможно е непредвидени ангажименти да променят плановете на много от вас. Няма да съжалявате, ще имате допълнителни доходи или изяви, с които да рекламирате себе си и работата си и чрез които да подобрите семейния ви бюджет. Вечерта ще бъдете изкушени от едно предложение и е възможно да направите избор в негова полза.
19 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Изпълнени сте с енергия и доброта. Отдавате се на заниманията си с желание и всяко свършено нещо ви доставя удоволствие. Намерете време за приятни занимания, отнасящи се до цялото ви семейство. Излет в планината със забавни хора ще разнообрази съботния ден. За други се очертава добро представяне на изпити.
19 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Ще обгърнете с топла прегръдка любимите си хора и най - вече онези, които ви носят добри послания. Това ще подейства като балсам за душата ви и ще се усмихнете на света. Задълженията ви ще станат по-малко скучни, а интересните моменти ще се повишат. Любовта ще очаква да й отдадете заслуженото и ще го направите с желание.
19 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще търсите място, където да се спасите от шума и суетата на ежедневието. Предложения в тази посока няма да липсват, от вас зависи да го изберете и му се насладите. Споделете времето си с хората, с които се чувствате уютно и не натоварващо. Предстоят финансовите възнаграждения.
19 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Ако прекарате деня в компанията на приятни и интересни за вас хора ще се почувствате най-добре. Ще успеете да се освободите от напрежението от седмицата, ще релаксирате и заредени с положителни чувства ще планирате идните дни. Очертават се финансови затруднения, които изискват от вас повече концентрация и целенасочени действия.
19 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Суматохата у дома може да не се понрави на мнозина от вас и да ви накара да потърсите по-приятно решение за днешния ден. Доверете се на приятелите си, които ще ви зарадват с привлекателни идеи за деня. В случай, че се възползвате от възможностите, които ви предлагат, ще си осигурите много приятно изкарване.
19 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Задачите ви днес изискват повече внимание от вас и това ще ви натовари допълнително. Вашата всеотдайност е пословична, но ще се наложи да намалите темпото. Взаимно удоволствие ще изпитате, ако отделите повече време за любимия човек. Старайте се да не мислите за нещо отминало, за което излишно се вините.
19 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
От сутринта ще се заемете с реализацията на конкретна задача, още повече, че с нея са ангажирани и други хора. Решени сте да обновите офиса, дома или вилата и ще се потрудите, за да приключите с ремонта. Екипната работа също ще се толерира и в тази връзка не отхвърляйте предложение за подкрепа.
19 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
С цената на повече труд и нерви ще свършите предвиденото за днес. Не бъркайте интуицията с желанията си, за да не объркате и посоката. Ако ви измъчват съмнения, потърсете подходящия човек, с когото можете да споделите вълненията си. Освен, че ще получите добър съвет, ще ви стане и по-леко на душата. Финансова подкрепа.
19 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Размишлявайки върху последните развития в делата си, ще стигате до решения за бързи действия, различни от рутинната ви работа. Към себе си се отнасяйте с внимание, определете точно какво ви пречи да сте ефективни и мислете за нещата, които трябва да подобрите, за да стане живота ви по-спокоен и приятен.
19 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
С домашните задължения ще бъде запълнен деня на много от вас. Умората ще ви настигне, за това е добре да предвидите и време за отдих. Имате нужда да преосмислите случващото се от последните дни. Анализът ще ви отвори сетивата и ще ви помогне да вземете правилните решения. Любовни очаквания ще се сбъднат.
19 окт 2019
Последни новини