15 °C

11 члена ще има Общинската избирателна комисия в Първомай

След проведените консултации на политическите сили, в Първомай беше решено местната общинска избирателна комисия да се състои от 11 члена.

По покана на кмета на общината, в петък се състояха консултации за структуриране на общинска избирателна комисия. Участие взеха всички парламентарно представени партии и коалиции. От правото си да участват в преговорите не се възползва коалиция „Демократична България – обединение“. Тя няма да има свой представител в ОИК.

Така ще бъде спазено и правилото общини с до 150 избирателни секции да имат комисия от 11 члена.

Разпределението на местата запазва съотношението между парламентарно представените партии и коалиции в 44-то Народно събрание и затова партия ГЕРБ има 4 членове; коалиция „БСП за България“ – 4 членове; коалиция „Обединени патриоти“ – 1 член; за партия „ДПС” – 1 член; за партия „Воля“ – 1 член. 

ДПС са отстъпили правото си да имат представител в ръководството на комисията. Постигнато е съгласие председателят да бъде от ГЕРБ, секретарят от БСП, а двамата заместник-председатели да са от патриотите и ВОЛЯ.

Най-вероятно ЦИК ще одобри направеното предложение председател на навосформираната ОИК да бъде отново Руска Димова. Тя беше председател и преди 4 години. От квотата на БСП за секретар е предложена Петрана Раева, а от ОП и ВОЛЯ са съответно Гергана Ганчева и Елена Ангелова.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (16)

 • 1
  Ба
  баба Руска
  12 -4
  11:35, 19 авг 2019
  И кой сега е председател на Общинската избирателна комисия????? Баба ви Рускааааа!!!!!!
  Сега нека разни адвокатчета си хапят задните части!
  Когато стигнат моят интелект и познания да заповядат! Ще им отстъпя!
 • 2
  11
  111
  6 -1
  12:00, 19 авг 2019
  Ами дялан камък, стара,ама лачена....и зидаха я и градиха....достойна, като няма кой да я измете с метлата...gb
 • 3
  22
  222
  5 -8
  12:27, 19 авг 2019
  С такива дялани камъни герб няма как да градят. Памперсите служебно ли ще ги отпускат за Баба Руска ?
  • Ба
   баба Руска
   10 -1
   17:22, 19 авг 2019
   Благодарение на интелигенти като мен тази Партия ви управлява 10 години и ще ви управлява още 100.
   Много сте дребни духовно да се слагате до мен! За ума ми памперси не трябват. Той е бръснач. Памперсите си пазете за себе си след изборите, когато ще ви управляваме с Чавдарчо! Тогава ще пълните гащите вие!
  • Ho
   holy truth
   12 -3
   19:53, 19 авг 2019
   По-добре Чавдар отколкото Папазов и Митков
 • 4
  Ев
  Евлия челеби
  8 -4
  20:47, 19 авг 2019
  А, бе ей ,хора,свършиха ли се младите с образование в градеца ви, та все прухали слагате на ръководни длъжности? То читалище ,то общински съвет, то община и къде ли не още!Така ли не мръднахте малко напред, че все чакате хора дето са чели букварите преди половин век да ви дават акъл как да живеете?
  • Ив
   Иван
   12 -4
   22:07, 19 авг 2019
   Доброто управление на Папазов и Митков остави без млади хора Първомай.
 • 5
  Ре
  Реално
  1 -8
  22:18, 19 авг 2019
  Всички кандидати се молят Асен да е кандидат на Ге... Виж коментара
 • 6
  Ре
  Реалистично
  6 -4
  23:06, 19 авг 2019
  Само Митко Хубинов му дреми на дедовия, той си е вечния неуспял кандидат.
 • 7
  Ис
  Истината
  7 -3
  07:27, 20 авг 2019
  Аз не знам някой кандидат да е успял последните 20 год. Освен Папазов.
 • 8
  44
  44
  5 -1
  07:52, 20 авг 2019
  Членовете за общината ще са много повече от 11. Като се има в предвид и кого ни готвят - всичко ще е в розово
  • Ис
   Истината
   4 -4
   12:10, 20 авг 2019
   Истината е че Герб трябва да спечели за да се направи нещо за Първомай.
 • 9
  Ис
  Истинско
  8 -7
  13:11, 20 авг 2019
  Истинята е че Герб трябва да изчезне защото унищожи Бългапия! За 10 години пропъди мрадите хора от страната. Герб е корупция и грабеж.
 • 10
  Тт
  Тт
  7 0
  14:40, 20 авг 2019
  А БСП са толкова честни. Личности трябват не партии.
 • 11
  Пи
  питагор
  2 -2
  06:30, 21 авг 2019
  Ава Ангу едно време беше тъкъва гуляма личнуст чи направу ни съ траеше явну ве дету пишите за личнусти ни знаете чи офцяту ни избират личнуст а партия щото в стадуту тъкъу нещу къту личнуст няма. Ти койту пишеш за личнусти явну си някой гулубрад младеж или някуя дивойка земи позаинтересувай съ за тъжната съдба на пърумай и кметувете му и напиши по две три изречения или цялу есе за секи дусегашен кметь и какъва личнуст е бил щоту не старите многу дубре ги пузнаваме.За да ти е по лесну яз жъ ти задам темата а тя е "За мандатяту на един учител, чинге и ТКЗС-ар" пиши пу тая тема къту наблягаш на личнустните качиства на тя хора и кък тя качества са изиграли ришителна роля в избура им за кметуве на пърумая. Неспусубността на офцяту да са низависими раждат ей тъкъви митуве и лигенди тува ни е саму в пърумай ами насякъде.
 • 12
  Ис
  Истината
  1 0
  14:36, 21 авг 2019
  За съжаление това ни предлагат все едни и същи. Някои от време на време само сменят партията.

Хороскоп за 19.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Ще определите приоритетите си и отговорно ще се заемете с реализацията на важните задачи днес. За щастие, ще имате подкрепата на човек, който милее за вас. Близостта му ви дава кураж и усилва вярата ви. Добри изяви ще имат хората на изкуството и интелектуалния труд. Финансови придобивки.
19 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Въпроси, свързани с кариерата и дома ще са сред основните, които ще ви занимават днес. Ще пристъпите към поредното предизвикателство, свързано с професионалната ви заетост или в личните ви дела, като по-малко се доверявате на другите и следвате собствената си мисъл. Не позволявайте на депресията да ви завладее.
19 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
19 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Намеренията ви днес ще се осъществяват. Това ще ви отвори допълнителна работа, но за сметка на това ще имате добри възможности за бъдещето. На някои от вас им предстои пътуване, свързано с ново сътрудничество. Организацията по преместване на дейност в друг град ще ви ангажира повече от очакваното.
19 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Запазвайки правото си да вземате сами решенията си, ще заявите претенциите си към онези, които са под ваш контрол. Приобщете ги към задачите си и ще постигнете по-бърз напредък в делата си. В работата си не рискувайте излишно, винаги има по-добър начин, който чака да бъде открит.
19 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Бъдете по-търпеливи днес. Спомнете си, че хубавите неща стават бавно. Отношенията ви със сърдечния партньор постепенно навлизат в желаната от вас насока. В делови план ще получите реални възможности за разширяване на бизнеса си. Нужно ви е да се доверите на повече хора. Сами няма да се справите.
19 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
19 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят може да бъде много успешен ако успеете да се възползвате от връзките си в деловите среди. Възможно е да възродите старо ползотворно партньорство или пък откриете най-подходящия за работата ви човек. Ще получите неочаквана подкрепа от човек, на когото до скоро не сте имали доверие. Не бъдете твърде предубедени, ако го изслушате е много вероятно да промените мнението си.
19 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Колебанията ви по отношение на предстояща изява са излишни, имате всичко, което ви е нужно, за да се справите. Харесвани сте и ще бъдете насърчени от онези, на чието мнение особено държите. Целите ви са ясни, подготовката е към края си, действайте. Пътуване ще направи деня на някои особено динамичен.
19 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
С конструктивен подход ще решавате проблемите днес. Качествата ви няма да останат незабелязани и с тях ще приобщите към делата си хора, чието мнение уважавате. Ще ви спори, а нещата ще се случват така, както сте ги планирали. По някои от въпросите ще отпаднат и притесненията ви.
19 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете разбиране към проблемите на някого, който очаква да го подкрепите, за да не се притеснявате, когато ви се наложи да търсите услугите му. Този момент скоро ще дойде, за това не роптайте срещу съдбата си. Ако обедините усилията си, по-лесно ще изведете идеите си до успешна реализация.
19 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Съзнателно се насочете към работа, в която имате изявени способности, за да си осигурите бърз старт и добри печалби. Не се забърквайте в конфликти, които не ви засягат, дори и да сте изкушени да натриете носа някому. Светско събитие вечерта ще ви срещне с популярни хора, познанството с които ще ви е от полза.
19 ное 2019
Последни новини