-2 °C

11 члена ще има Общинската избирателна комисия в Първомай

След проведените консултации на политическите сили, в Първомай беше решено местната общинска избирателна комисия да се състои от 11 члена.

По покана на кмета на общината, в петък се състояха консултации за структуриране на общинска избирателна комисия. Участие взеха всички парламентарно представени партии и коалиции. От правото си да участват в преговорите не се възползва коалиция „Демократична България – обединение“. Тя няма да има свой представител в ОИК.

Така ще бъде спазено и правилото общини с до 150 избирателни секции да имат комисия от 11 члена.

Разпределението на местата запазва съотношението между парламентарно представените партии и коалиции в 44-то Народно събрание и затова партия ГЕРБ има 4 членове; коалиция „БСП за България“ – 4 членове; коалиция „Обединени патриоти“ – 1 член; за партия „ДПС” – 1 член; за партия „Воля“ – 1 член. 

ДПС са отстъпили правото си да имат представител в ръководството на комисията. Постигнато е съгласие председателят да бъде от ГЕРБ, секретарят от БСП, а двамата заместник-председатели да са от патриотите и ВОЛЯ.

Най-вероятно ЦИК ще одобри направеното предложение председател на навосформираната ОИК да бъде отново Руска Димова. Тя беше председател и преди 4 години. От квотата на БСП за секретар е предложена Петрана Раева, а от ОП и ВОЛЯ са съответно Гергана Ганчева и Елена Ангелова.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (16)

 • 1
  Ба
  баба Руска
  12 -4
  11:35, 19 авг 2019
  И кой сега е председател на Общинската избирателна комисия????? Баба ви Рускааааа!!!!!!
  Сега нека разни адвокатчета си хапят задните части!
  Когато стигнат моят интелект и познания да заповядат! Ще им отстъпя!
 • 2
  11
  111
  6 -1
  12:00, 19 авг 2019
  Ами дялан камък, стара,ама лачена....и зидаха я и градиха....достойна, като няма кой да я измете с метлата...gb
 • 3
  22
  222
  5 -8
  12:27, 19 авг 2019
  С такива дялани камъни герб няма как да градят. Памперсите служебно ли ще ги отпускат за Баба Руска ?
  • Ба
   баба Руска
   10 -1
   17:22, 19 авг 2019
   Благодарение на интелигенти като мен тази Партия ви управлява 10 години и ще ви управлява още 100.
   Много сте дребни духовно да се слагате до мен! За ума ми памперси не трябват. Той е бръснач. Памперсите си пазете за себе си след изборите, когато ще ви управляваме с Чавдарчо! Тогава ще пълните гащите вие!
  • Ho
   holy truth
   12 -3
   19:53, 19 авг 2019
   По-добре Чавдар отколкото Папазов и Митков
 • 4
  Ев
  Евлия челеби
  8 -4
  20:47, 19 авг 2019
  А, бе ей ,хора,свършиха ли се младите с образование в градеца ви, та все прухали слагате на ръководни длъжности? То читалище ,то общински съвет, то община и къде ли не още!Така ли не мръднахте малко напред, че все чакате хора дето са чели букварите преди половин век да ви дават акъл как да живеете?
  • Ив
   Иван
   12 -4
   22:07, 19 авг 2019
   Доброто управление на Папазов и Митков остави без млади хора Първомай.
 • 5
  Ре
  Реално
  1 -8
  22:18, 19 авг 2019
  Всички кандидати се молят Асен да е кандидат на Ге... Виж коментара
 • 6
  Ре
  Реалистично
  6 -4
  23:06, 19 авг 2019
  Само Митко Хубинов му дреми на дедовия, той си е вечния неуспял кандидат.
 • 7
  Ис
  Истината
  7 -3
  07:27, 20 авг 2019
  Аз не знам някой кандидат да е успял последните 20 год. Освен Папазов.
 • 8
  44
  44
  5 -1
  07:52, 20 авг 2019
  Членовете за общината ще са много повече от 11. Като се има в предвид и кого ни готвят - всичко ще е в розово
  • Ис
   Истината
   4 -4
   12:10, 20 авг 2019
   Истината е че Герб трябва да спечели за да се направи нещо за Първомай.
 • 9
  Ис
  Истинско
  8 -7
  13:11, 20 авг 2019
  Истинята е че Герб трябва да изчезне защото унищожи Бългапия! За 10 години пропъди мрадите хора от страната. Герб е корупция и грабеж.
 • 10
  Тт
  Тт
  7 0
  14:40, 20 авг 2019
  А БСП са толкова честни. Личности трябват не партии.
 • 11
  Пи
  питагор
  2 -2
  06:30, 21 авг 2019
  Ава Ангу едно време беше тъкъва гуляма личнуст чи направу ни съ траеше явну ве дету пишите за личнусти ни знаете чи офцяту ни избират личнуст а партия щото в стадуту тъкъу нещу къту личнуст няма. Ти койту пишеш за личнусти явну си някой гулубрад младеж или някуя дивойка земи позаинтересувай съ за тъжната съдба на пърумай и кметувете му и напиши по две три изречения или цялу есе за секи дусегашен кметь и какъва личнуст е бил щоту не старите многу дубре ги пузнаваме.За да ти е по лесну яз жъ ти задам темата а тя е "За мандатяту на един учител, чинге и ТКЗС-ар" пиши пу тая тема къту наблягаш на личнустните качиства на тя хора и кък тя качества са изиграли ришителна роля в избура им за кметуве на пърумая. Неспусубността на офцяту да са низависими раждат ей тъкъви митуве и лигенди тува ни е саму в пърумай ами насякъде.
 • 12
  Ис
  Истината
  1 0
  14:36, 21 авг 2019
  За съжаление това ни предлагат все едни и същи. Някои от време на време само сменят партията.

Хороскоп за 25.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще работите по идеите си, оставяйки зад себе си всичко, което не стои на дневен ред. Ще се почувствате добре и от вниманието и подкрепата на специални за вас хора. В домашна обстановка ще обсъждате семейните дела и заедно ще планирате бъдещите си планове. Денят е специален за влюбените, изненадайте приятно любимия си човек.
25 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С навременните си решения и действия ще ускорите работата си по приключване на семеен или друг важен за вас въпрос. Имате опит с подобни натоварвания, но умората няма да ви подмине. Съветите и подкрепата ви са нужни на много хора, най-вече на близките ви, за това не допускайте здравословните проблеми да ви повалят на легло, вземете мерки.
25 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Търсенията ви ще ви срещнат с хора, с които предстои да развиете общ бизнес или друга делова активност. Добре ще се справите в ситуация, изискваща адекватни решения, предвид знанията и опита, който имате. Ще бъдете привлечени от нещо красиво до себе си, изпълващо ви с ведрина и спокойствие.
25 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Самостоятелната ви работа и всичко, свързано с нея е на път да ви донесе очакваните придобивки. Деловите контакти ще ви позволят да напреднете в дейността си, приятелите също ще са налице, в случай, че ви потрябват. Очертава се ползотворен ден за повечето от вас. Подкрепете благотворително подета инициатива.
25 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Има какво да събужда у вас недоволство, както в служебен план, така и в личните ви дела. Професионалното ви отношение към работата не винаги съвпада с представите на другите за нея и това води до разногласия. Към съпътстващите дреболии, които претендират за важност се отнасяйте по-спокойно, за да не ви създават излишно напрежение.
25 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Вслушвайте се във вътрешните си усещания и няма да останете подведени. Водени от интересите си ще предприемете стъпки в тяхна защита, което включва и среща с нови партньори. Не бързайте да поставяте условия, внимателно изслушайте аргументите на другата страна и тогава вземете решение за себе си.
25 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
В подкрепа на намеренията си да загърбите миналото, което ви носи тревоги, ще търсите нови източници на вдъхновение. Със силното присъствие на някой специален за вас човек ще подобрите самочувствието и настроението си. Заедно ще се чувствате добре, а защо не и нещо повече?
25 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нужни са компромиси. Към партньора си сте в позиция да изпълнявате желанията му, и то по ваша причина. Денят ще е разнообразен на събития. От вас зависи дали ще го направите интересен и приятен. Деловите проблеми ще ви потърсят за да внесете повече яснота в отношенията си.
25 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Изясняване на спорни въпроси ще ви поставят в условия да вземете бързи решения. Отхвърляйки деликатната част от работата си, ще помислите за по-приятни занимания, без да пренебрегвате задълженията си. Финансовите ви дела търпят развитие, за повечето в положителна посока.
25 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви е зареден с много напрежение, затова се опитайте да релаксирате. Спокойно посрещнете всяко предизвикателство и отвърнете с хладнокръвие и усмивка. Това ще дестабилизира отсрещната страна.
25 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако попаднете в ситуация, в която е най-добре да не вземате страна, по-добре си тръгнете. Нямате нужда от допълнителен стрес. За някои пламъчето на любовта ще заискри и ще видите, че света около вас съвсем не е лош. Отдайте се на чувствата си без да анализирате и пресмятате.
25 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате добри намерения, но е нужно да потърсите съдействието на хора, които биха ви помогнали. Давате си сметка, че не всички са на нивото, което сте достигнали и ще срещнете трудности в разбирането на идеите ви. Някои ще посрещат гости и ще са ангажирани със семейни задължения.
25 яну 2020
Последни новини