Шефът на НАП след хакерската атака: Тежко решение бе да не си прекратя отпуска

„Беше тежко, но много добре обмислено решение да не си прекратя отпуска. Имах много важна и изключително отговорна лична причина за това. Човек трябва да е отговорен не само в професионален, но и в личен план”.

Това каза изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова пред bTV. След безпрецедентната кибератака срещу системата на приходната агенция стана ясно, че тя е в платен отпуск и не го прекрати.

„Бях със своя екип във всеки един момент, макар и дистанционно. Заедно обсъждахме всички проблеми и взимахме решенията”, поясни Димитрова.

На въпрос дали смята да си подаде оставката, тя заяви, че в момента най-важното е да се преодолее кризата, а оставки се давали много лесно в труден момент.

„Според мен най-отговорното и тежкото решение е да поемеш отговорността в този момент и да приключиш с проблема по най-добрия начин”, каза още шефът на НАП.

Тя поясни, че са провеждани тестове по отношение на това дали системата издържа на заявките за използването на електронните услуги. Такъв тест е предстоял съвсем скоро за новите разпоредби за наредбата на касовите апарати.

Димитрова уточни, че й предстоят срещи и едва след това ще стане ясно дали служители на НАП ще понесат отговорност, ако бъдат установени пропуски в работата им.

Източник: epicenter.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    На
    Наблюдател
    3 0
    19:11, 29 юли 2019
    Ей! Байганьовщината в женско лице! Госпожо, ти не си управител на бакалия, а изпълнителен директор на НАП! Домът и гори, а тя имала лични причини! На минутата трябва да си подаде оставката, ама други ще оберат пешкира. Както НАП изисква от длъжниците си, така и пострадалите трябва сега да изискват от тях неустойки, ама в солидни размери.
  • 2
    Vo
    void
    1 0
    08:56, 30 юли 2019
    Тази е от 'Арманлиту.
Последни новини