ЕКСКЛУЗИВНО: Говори авторът на хакерската атака срещу НАП

  Мъжът, който твърди, че е източил лични данни, изпрати имейл до NOVA, bTV и Капитал

  "Здравейте и благодаря, че направихте случващото се публично достояние… Изпращам този мейл само на bTV, NOVA и „Капитал”, защото видях истинска журналистика единствено от тези медии. Вчера журналист от NOVA писа и зададе три въпроса. С радост ще разкрия подробности за този пробив, така че вашето корумпирано правителство да не лъже аудиторията ви". Така започва имейлът до NOVA, изпратен от човека, който твърди, че е автор на хакерската атака срещу НАП. При нея изтекоха лични данни на 5 млн. души.

  „Този теч се случва от 11 години насам. Ако корумпираното ви правителство разкрие уязвимата система, ще можете да видите тази информация в Web Archive (Internet Wayback Machine). Данните са хаквани и през 2012 г. Тогава никой не разбра, че сме успели да инфилтрираме 30 GB информация”, пише мъжът. 

  Той разкрива, че е руски гражданин, женен за българка. „Родителите на съпругата ми живеят в България и със собствените си очи съм виждал колко прецакана е държавата ви”, пише още той.

  Глупавите ви правораздавателни органи няма да открият нищо. Просто ще прикрият истината. Ако това се случи, аз лично ще кача информацията в руски и български торент тракери, така че всеки ще може да я свали свободно. Ако медиите, с които влизам в контакт, публикуват невярна информация, ще разкрия още два масива от данни – отново от Министерството на финансите”, се казва още в електронното писмо. То е изпратено от имейл адрес, различен от този, от който бяха получени хакнатите данни.

  Източник: novatv.bg

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Бл
   блъскай са
   1 0
   10:50, 17 юли 2019
   "Изпращам този мейл само на бтв , нова и "капитал" защото видях истинска журналистика единственно от тези медии " Абе братле ходи да си прегледаш очите, бтв и нова специално са най -най-най х200 продажните манипулационни и анти български медии. Къде какво си гледал не знам но аз лично не познавам хора които гледат тези телевизии и мислят че всичко което се говори там е 100% истина , това което ти казват в тези медии значи че обратното на тяхната позиция е вярното.
  Последни новини