Проруски хакери свалиха сайтовете на държавните институции в Белгия

Сайтовете на държавни институции в Белгия са пострадали от хакерска атака, за която отговорност е поела проруската група "NoName057", съобщиха местни медии. Временно вчера са били свалени страниците на Двореца, на министър-председателя и на Сената на Федералния парламент.

В публикувано от хакерите съобщение се пояснява, че тези действия са в отговор на решението на белгийските власти да предоставят на Украйна от 2025 г. изтребители Ф-16, както и да предадат на Киев приходите от данъка върху лихвите от запорираното в страната руско имущество. Белгийският премиер Александер де Кро обяви намеренията за допълнителна подкрепа за Украйна в присъствието на украинския президент Володимир Зеленски по-рано тази седмица в Брюксел.

Представител на белгийските служби за сигурност е пояснил, че подобни действия зачестяват при геополитически събития. Уточнява се, че в случая сайтовете са били блокирани с изпращането на прекомерен брой заявки за достъп (DDoS). Допълва се, че не са били изтеглени чувствителни данни и работата на сайтовете е възстановена.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини