26 °C

Пълен комплект медали завоюваха първомайски колоездачи

Изображение 1 от 5

  Иван Попов завоюва злато IV кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене по правилата на ФИА, който се проведе в Първомай през почивните дни. Освен него с медали се окичиха Камелия Костадинова – сребро и Антония Янчева и Стойчо Димов – бронз. Те получиха медали, дипломи и предметни награди. И четиримата са представители на Първия отбор на община Първомай. Благодарение на тяхното класиране, отборът завоюва купата на състезанието и като награда получи и велосипед.

  В зоната на точките място намериха още Мария Попчева, класирала се четвърта при момичетата и Ангел Милев – пети при момчетата.

  Вторият отбор на Първомай зае престижното четвърто място.

  За пореден път първомайските състезатели доказаха, че са отлично подготвени да оказват първа долекарска помощ. Първият и вторият отбор на общината се класирана съответно на първо и второ място  и получиха наградата на Български червен кръст.

  Удовлетворени от представянето на децата бяха и техните треньори Минко и Ваня Павлови. Те разясниха, че вторият отбор, от по-малки и неопитни състезатели, има за задача да трупа опит. Но е факт, че винаги е между първите това е повече от радващо. Ако има за какво да съжаляват е, че не достигат момчета за сформиране на още един отбор. Всеки отбор се състои от две момичета и две момчета, но както често се случва – момичетата са по-активните.

  Състезанието се провежда по регламент в няколко етапа. През първия ден участниците полагат изпит по първа долекарска помощ и решават тест по безопасност на движението. През втория ден минават през 4 „писти“ на майсторско управление на велосипед и показват на практика знанията си по безопасност на движението в детско автоградче.

  Състезанието беше съпътствано от различни забавни мероприятия – забавна програма за официалното откриване, пленер, в който деца рисуваха по темата „Безопасност на движението“. Състезателите посетиха вълнуващи места – Музея на авиацията в Крумово и Араповски манастир.
  Светослав Кръстев – Председател на НДПК „Младежта за безопасност на движението” към СБА гр. София благодари на домакините от община Първомай за наситената съпътстваща програма и си пожела и на другите места състезателите да посещават забележителности. Пак той връчи статуетка на кмета на общината Ангел Папазов с благодарност за положените усилия и по случай рождения му ден.  

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 19.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Споделете опита си с човека, който търси подкрепата ви. Можете да го насочите към него, използвайки дарбите и желанието му да се развива. Право на личен избор и свободна воля има всеки, но и очевидните неща са факт. Романтично увлечение ще ви направи особено чувствителни към всичко, свързано с новата ви любов.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Успешно и за сетен път ще докажете и на себе си и на околните, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Звездите ви предупреждават, ако ще пътувате да бъдете изключително внимателни при шофиране. Възприемчивостта ви е засилена, за това смело може да се впуснете в дебрите на науката.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Може би мнозина от вас имат да довършват доста задачи от седмицата, но денят не е много подходящ за целта. Просто колкото и да се стараете едва ли ще се получи нещо толкова добро, че да ви удволетвори. Не хабете време и нерви в напразно упорстване, а се заемете с нещо което наистина ви се отдава днес. Почивайте си на воля, всичко може да почака.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Прекарайте деня в къщи. Вземете мерки за здравето си. За да си починете от напрежението може да се занимавате с духовни практики. Бъдете внимателни в отношенията с близките.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днешният ден е сравнително успешен за вас. От вас зависи дали ще съумеете да използвате възможностите, които се откриват пред вас. Въздържайте се от необмислени ходове и не се доверявайте на непроверена информация.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Чувствате прекалено много препятствия за изпълнението на плановете ви, но тревогите ви са неоснователни. Нещата постепенно ще се наредят, стига да не прибързвате. И вместо да страдате по-добре е да се замислите къде имате пропуски, и да работите върху тях. Свежите идеи, от които се нуждаете ще почерпите от емоционалната си връзка.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Дайте предпочитания на по-приятни занимания и ще успеете да се освободите от натоварващи мисли. Ще възобновите силите си, грижейки се за здравето и духовната си пробуда. Спортът или физическата работа ще възвърнат добрата ви форма и ще повишат тонуса ви. Вълнуваща среща с човек от миналото.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят е подходящ за работи, имащи отношение към огъня и желязото, за работа със земята. Не е време днес да пътувате и ако може го отложете.Не правете огромни жертви, само и само да постигнете целта си. Скоро ще разберете, че е било безсмислено. За хората на науката денят носи много потенциални възможности за открития. Обърнете внимание на здравето си и по специално на сърцето и крайниците. Използвайте възстановителни масажи.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не харчете излишно, скоро може да имате нужда от повече пари. Настроението ви е добро и с каквото и да се захванете ще го свършите. Единствено проблеми със здравето могат да създадат притеснения на някои от вас. Не правете нищо на инат, станете по-добронамерени в отношенията си и ще почувствате облекчение.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Поспрете забързаният си ход днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е нещо, което сами ще решите. Близък човек има нужда от съвета ви. Не натрапвайте мнението си обаче.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Посветете се на личните си занимания и се изключете от външния свят. Но, освен това желаете да вземете и максималното от всичко друго. Сега може, и дано то ви направи щастливи. Пазете се от недоброжелатели, които искат да ви оплетат в интригите си. Здравословните проблеми ще се задълбочават.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
  19 сеп 2020
  Последни новини