30 °C

Пълен комплект медали завоюваха първомайски колоездачи

Изображение 1 от 5

  Иван Попов завоюва злато IV кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене по правилата на ФИА, който се проведе в Първомай през почивните дни. Освен него с медали се окичиха Камелия Костадинова – сребро и Антония Янчева и Стойчо Димов – бронз. Те получиха медали, дипломи и предметни награди. И четиримата са представители на Първия отбор на община Първомай. Благодарение на тяхното класиране, отборът завоюва купата на състезанието и като награда получи и велосипед.

  В зоната на точките място намериха още Мария Попчева, класирала се четвърта при момичетата и Ангел Милев – пети при момчетата.

  Вторият отбор на Първомай зае престижното четвърто място.

  За пореден път първомайските състезатели доказаха, че са отлично подготвени да оказват първа долекарска помощ. Първият и вторият отбор на общината се класирана съответно на първо и второ място  и получиха наградата на Български червен кръст.

  Удовлетворени от представянето на децата бяха и техните треньори Минко и Ваня Павлови. Те разясниха, че вторият отбор, от по-малки и неопитни състезатели, има за задача да трупа опит. Но е факт, че винаги е между първите това е повече от радващо. Ако има за какво да съжаляват е, че не достигат момчета за сформиране на още един отбор. Всеки отбор се състои от две момичета и две момчета, но както често се случва – момичетата са по-активните.

  Състезанието се провежда по регламент в няколко етапа. През първия ден участниците полагат изпит по първа долекарска помощ и решават тест по безопасност на движението. През втория ден минават през 4 „писти“ на майсторско управление на велосипед и показват на практика знанията си по безопасност на движението в детско автоградче.

  Състезанието беше съпътствано от различни забавни мероприятия – забавна програма за официалното откриване, пленер, в който деца рисуваха по темата „Безопасност на движението“. Състезателите посетиха вълнуващи места – Музея на авиацията в Крумово и Араповски манастир.
  Светослав Кръстев – Председател на НДПК „Младежта за безопасност на движението” към СБА гр. София благодари на домакините от община Първомай за наситената съпътстваща програма и си пожела и на другите места състезателите да посещават забележителности. Пак той връчи статуетка на кмета на общината Ангел Папазов с благодарност за положените усилия и по случай рождения му ден.  

  Теодора Кирякова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 18.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Справяйки се с текущ проблем, не решавате нещата си веднъж за винаги. Нужно е време и го съзнавате, за това ще запазите спокойствие и ще продължите работата си. Ще откриете чувствата си към някого, с когото ви свързват общи интереси и с това ще ускорите развитието на връзката си.
  18.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Денят ви ще е ползотворен и приятен. Наистина се преуморявате с работа, но пък си заслужава. Ще бъдете оценени и скоро ще имате предложения за промяна на работното място. Финансовите приходи ще са добри, а и се радвате на доверието на хората към вас. Изненадайте близките си с нещо интересно.
  18.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате твърде много работа и малко време, за да се занимавате с въпросите, несвързани с работата ви. Подхождате недостатъчно сериозно към определени въпроси, което впоследствие може да се окаже пречка за вас. Вслушвайте се повече в съветите на хората, с които работите, особено на по-опитните от тях. Срещате се с интересни хора, които ще обогатят познанията ви.
  18.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  На юристите и работещите в правната сфера им предстоят успешни изяви. С действията си ще помогнете на някого да възвърне вярата си в себе си, както и да подобри социалното си положение. Ще ви вълнуват преживяванията с някой, с когото имате връзка. Бъдете честни в отношенията си, в противен случай очаквайте сътресения.
  18.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Някои от вас днес ще се откажат от свое намерение, въпреки че рискуват с това да заслужат много учудени погледи от околните. Просто сами осъзнавате възможностите си за момента и е похвално че не позволявате на ентусиазма се да измести реализма. Опитайте се да отделите повече време за любимия човек, дори да ви се наложи да пренебрегнете професионален ангажименти.
  18.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Успехи очакват онези от вас, които се занимават с търговски дела. Реализирате печалби, които отдавна очаквате. Спокойно можете да помислите за инвестиции в близко бъдеще. Сътрудниците ви ще останат доволни от вас, вие също има от какво да бъдете доволни в общата ви работа. Изисквате прекалено много от човека до себе си и това може да го обърка.
  18.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Изберете най-важното и върху него съсредоточете енергията, за да постигнете максимума в работата си днес. Почти са изключени ситуации, с които не бихте могли да се справите. Очакват ви приятни срещи с близки хора и запознанства с нови приятели. За много от вас - финансови придобивки.
  18.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Упоритостта в работата ви ще дава своите резултати. Ще се радвате на заслужено признание и материални придобивки. Няма да ви липсва настроението, независимо от поведението на околните. Бъдете толерантни към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми и не присъства край вас.
  18.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не си създавайте излишни неприятности, като се задълбочавате в проблем, не заслужаващ толкова внимание. Ако работите в екип ще увеличите ефективността на работата си и ще останете всички доволни. Ще се радвате на приятна изненада от страна на близък човек, с когото не сте се срещали от дълго време.
  18.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Действайте разумно и обмислено, не бъдете прибързани и импулсивни. Задачите на работното място изискват добра организация и дисциплина. Ще получите помощ от малко познати за вас хора и това ще укрепи вярата ви в доброто.
  18.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Очаква ви спокоен ден и разтоварване от напрегнатата ви работа в последно време. Имате с какво да се похвалите и в личната сфера. Възможно е да продължите да си сътрудничите с хората, с които сте работили досега, от което само можете да спечелите. Вечерта ви очаква особено приятна среща.
  18.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ентусиазирани и с настроение ще работите за собствения си просперитет. Предприемчивият ви дух няма да срещне прегради, те сами ще отстъпят пред него. Ще впечатлявате и ще привличате много хора за делото си. Ако ви остане време не пропускайте занимания със спорт и разходки.
  18.09.2019
  Последни новини