Тестовете все по-често изместват докторите при съобщаването на „блага вест“

В Деня на благата вест – Благовец се обърнахме към най-стария и най-младия лекар в Акушеро-гинекологията на Първомайската болница, за да разкажат как те поднасят новините за бременност.

Д-р Добрин Кръстев, който прави това от 37 години, сподели, че винаги е приятно да кажеш на една жена, че е бременна, особено когато е първа бременност, но когато е след инвитро процедура или дълго чакана бременност е още по-приятно.

Д-р Даниел Дялков разказва, че все по-често жените идват с 99% сигурност, че са бременни. Тестовете вече са им „съобщили“ добрата новина и от докторите се очаква да я потвърдят: „Това, което е нещо специално за пациентките, при нас вече се превръща в рутина“. Той самият съвсем неотдавна е преживял този момент като бъдещ баща. Призна, че съобщаването на роднините не е било атрактивно, така както се случва  в последно време в някои семейства. Така или иначе близките винаги са много щастливи независимо как им се поднася тази новина.

Покрай разговора за добрите новини изскачат и лошите. Около 20% от родилките са под 18 години. Почти всеки месец има родилка,която изоставя детето си и се налага намеса на Закрила на детето. Не е малък и броят на абортите, макар че обикновено става въпрос за трета или следваща бременност.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Лу
    Лудото Коле
    5 -2
    12:02, 25 мар 2019
    парумай.нет,

    купете една риза на д-р Даниел Дялков!
  • 2
    Ив
    Иван Маринов
    15 0
    15:33, 25 мар 2019
    ...В Деня на блата вест – Благовец се обърнахме към найстарият и най младият лекар в Акушерогинекологията на #Първомайската болница, за да разкажат как те поднасят новините за бременност. Др Добрин Кр... #тест #благавест #бременност...
    Колко грешки ще откриете в краткия анонс на новината във Фейсбук страницата на медията? Аз намерих седем. Това си е обидно отношение към грамотната част от аудиторията.
    • На
      набор на Теодора
      3 0
      22:57, 26 мар 2019
      Не закачайте Теодора ...Тя не може повече ...Има 3-ка по граматика от 8-ми клас ! И това ми било '
      '' журналист ''.....
  • 3
    Зд
    Здрав
    1 0
    11:08, 26 мар 2019
    Доволен съм от екипа в нашата болница и в частност д-р Кръстев. Сърдечни благодарности и на сътрудниците му. В неговото обкръжение чух най-сладките думи в живота ми.
Последни новини