Етиопски Боинг се разби със 157 души. Китай забрани този модел

Китай забрани на авиокомпаниите в страната да използват самолети "Боинг 737 Макс", след като вчера машина от този вид катастрофира в Етиопия.

Китайските компании имат около 60 подобни самолета.

Етиопският самолет се разби малко след излитането от столицата Адис Абеба. Това е втора катастрофа на "Боинг 737 Макс" за последните няколко месеца.

Загинаха всички 157 души на борда - 149 пътници и 8 души екипаж. Жертвите са от 33 националности, съобщиха от "Етиопските авиолинии" - компанията собственик на падналия самолет. Според директора на компанията малко след излитането капитанът подал сигнал за технически затруднения и поискал да се върне на земята, за което е получил разрешение. Преди да поеме за Кения, самолетът долетял от Южна Африка. Той обаче е останал на летището 3 часа и не е имало признаци за технически нередности. 

Разследването продължава, а експерти призоваха да не се правят прибързани заключения.

В Етиопия днес е ден на траур в памет на жертвите. Сред загиналите са 19 служители на ООН. По тази причина знамената на организацията ще бъдат спуснати наполовина.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    До
    дон христозо мафиозо
    1 0
    12:00, 11 мар 2019
    Абе тия Ббоинги не бяха ли рруски самолети щото амери4кански самолети не могат да се разбиват И дали пак Путин не е виновен за този случай Вероятно е той
Последни новини