Регистриран е случай на морбили в Първомай

Регистриран е първи случай на дете, заболяло от морбили в Първомай, съобщават от РЗИ - Пловдив. Детето е на година и двайсет дни и първоначално е прегледано в Първомай. Направени в инфекциозна клиника изследвания са потвърдили диагнозата – морбили.Детето е настанено в УМБАЛ “Свети Георги“. 

От РЗИ –Пловдив съобщиха, че поради възрастта си то не е било имунизирано. Предприети са всички мерки за издирване на контактните с болното дете и откриване на първоизточника. Установено е, че е отглеждано в добри битови условия.

Съгласно Имунизационния календар на децата безплатно се поставят задължителната профилактична имунизация с комбинирана ваксина срещу морбили, паротит и рубеола от тринадесетия месец (след навършване на 13-месечна възраст) и реимунизация на 12-годишна възраст.

Министерството на здравеопазването е осигурило достатъчни количества ваксина и се обръща към родителите при установен пропуск в имунизационния статус на детето си, сами да потърсят общопрактикуващия си лекар.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Гл
    Гласът на Хората
    3 -1
    17:01, 5 мар 2019
    Ами и Питагор да вземе да напише нещо!
  • 2
    Не
    Не се лекува
    2 0
    17:15, 5 мар 2019
    Психопатите могат да бъдат чаровни,интелигентни и дори забавни.Те са опитни актьори ,чиято единствена мисия е да манипулират обществото .В развлекателната индустрия,думата психопат е е почти синоним на кръвожаден луд.
  • 3
    Не
    неразбрал
    3 0
    19:30, 5 мар 2019
    Искам да знам какви мерки точно са предприети за издирване на контактите с болното дете????????????
  • 4
    Гъ
    Гъцо Мърлявицата
    1 -1
    20:53, 5 мар 2019
    Маалата става все по-неуправляема
  • 5
    Пи
    ПИТАГОР
    3 0
    06:34, 6 мар 2019
    Ям какви мерки да са вземат ва серсеми българия е странъ ут третия свят управлявана ут гласове ва. Земите питайте чичу гугле къде в белия свят има подобни чуми и епидемии никъде саму в третия свят плус членките на евросъюза българия и румъния прайте си сметка къде съ намираме а некви гласове ни говорят за комунизъм. Яз съм за тва епидемиите да са на основа на трудувете на маркс сички да споделим тува благо на морбилите и после койту уцелее уцелее и жъ управлява гробето дето е устанало. Сичку в българия ие лъжа ва даже и доктуряту съ фълшиви саму съ управдават и нищу ни правят.
  • 6
    Гл
    Гласът на Хората
    2 0
    08:23, 6 мар 2019
    Гласът на Хората се обръща към останалите превъплащения на ретрограден и фалшив глас (за разлика от Гласът на Хората).
    Вие сте като подвижни пясъци в пустиня. Всичко стойностно потъва в тях.

Случаен виц

Последни новини