Издигнаха националния трибагреник в Първомай

     

     

    С поднасяне на венец пред паметника Ангел Войвода започнаха в Първомай тържествата, отбелязващи 141 година от Освобождението на България. Кметът на общината, председателят на читалището и директори на училищата отдадоха почит на един от най-известните ни земляци, борил се за независима България.

    В присъствието на много граждани, ученици, учители и представителите на властта в общината ученици от ПГСС „Васил Левски“изнесоха трибагреника и го издигнаха тържествено на пилоните пред читалище „Св.св. Кирил и Методий“. Кметът Ангел Папазов поздрави събралото се множество и показа рецитаторски умения, цитирайки последната картина от боевете, запечатана във вечната Вазова ода „Опълченците на Шипка“. Той припомни тържествения звън на камбаните, оповестили днешния ден и отслужените молебени в памет на загиналите за свободата.

    Читалищният салон едва побра желаещите да присъстват на тържествения концерт, подготвен от ученици и самодейци. Децата пяха и рисуваха със слово и песен картини от робското унижение до възхода на свободна България. Ученици от всички училища в града с много трепет и вълнение излязоха на сцената, а публиката им отговори с много топлина.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Гл
      Гласът на Хората
      0 0
      09:08, 5 мар 2019
      Гласът на Хората, базирайки се на испанската поговорка: "една вяра - един крал", предлага на всички хора патроитичния възглас: "един глас - едно съзнание".
    Последни новини