Йордан Рунтев е Царят на виното в Дълбок извор

Изображение 1 от 6

    Йордан Рунтев стана Цар на виното между 18 кандидати за титлата в село Дълбок извор. По традиция, процесия от коли и пешеходци, водени от музика и каручката с кмета и попа, се отправи към лозето на грижовния стопанин Ангел Костов. Там то бе осветено от местния свещеник и заразяно от всички, които искат годината да е плодородна, гроздето сладко, а виното много и хубаво.

    Групата за изворен фолклор към читалището подсили настроението. Празникът продължи на площада, където бяха връчени наградите на тримата най-добри винопоризводители.

    Тази година всички кандидати бяха произвели напитката от червено грозде. Спазено беше и условието то да е от региона.

    Подгласници на Йордан станаха Роман Бозов и Ангел Шишеков.

    Наградите –купи и грамоти, дъбово буре за победителя и винени чаши за подгласниците, бяха осигурени и връчени от спонсора на мероприятието Васил Чингаров.

    Царят на виното поведе и хорото под звуците на оркестър „Първомай“.

    Празниците на виното в общината ще продължат и на 14 февруари с ритуали в Татарево и Градина.


    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Гл
      Гласът на Хората
      3 -6
      11:25, 11 фев 2019
      Хората винаги са живеели в някаква „матрица“, дефинирана според епохата, владетеля и икономическата реалност. В матрицата не може да има единствено контрол, безобразия и мъка. Поради това, неусетно, било поради идеологическа толерантност или индивидуално прозрение, хората са припознали алкохолизма. Алкохолът увлича, намаля тревогите, освобождава инстинктите, пълни и празни държавните каси – пълни ги през НАП, празни ги през здравната каса. Един от най-благородните мъже в България, собственикът на Пещерска гроздова, поддържа пътя към село Дедево в перфектно състояние за своя сметка. Алкохолът помага на кандидат управниците да разяснят на хората хубавите неща, които ще им сторят след спечелване на изборите - пияните хора разбират от политика и по-лесно избират своите водачи. Разбира се, прокарват се и всякакви други мурафети. Пийте бе хора, всички са доволни.
      • Въ
        Вътрешен глас.
        9 -4
        12:48, 11 фев 2019
        Понеже гледам имате доста философски изказвания и в други публикувани статии препоръчвам ,Ви да отидете доброволно малко да си полекувате мозъка. Ако вие не искате може да стане с помоща на други институции.Ще ви посоча и адрес където ще е по безболезнено. Помислете си добре за да не стане късно.
    • 2
      Гл
      Гласът на Хората
      3 -7
      13:49, 11 фев 2019
      "Гласът на Хората" е глас в пустиня, глас на блудн... Виж коментара
    Последни новини