10 °C

Над 160 членуват в клуб на жените „Веселие”

Повод за разговора с Ангелина Славова е предстоящото на 18 февруари  Общо събрание на клуб на жените „Веселие” в кв.Дебър, чийто председател е.

Клубът е учреден от 30 дами на днешния 11 февруари през 2011 г.  и за  осем години се е разраснал до над 160 жени, които членуват и активно участват в дейността му.

Няколко са направленията, в които се развива дейност – образователни беседи и тематични празници, включващи новости и припомняне на историята, благотворителност, която се разраства все повече и забавна част свързана с посещения на концерти, театри , походи и екскурзии и отбелязване на празници.

Клубът на жените се ръководи от председател, зам.-председател и касиер. Събира се редовен членски внос и няма териториално ограничение – в него членуват жени от Първомай, Брягово и от Пловдив.

От създаването му до сега „Веселие” си сътрудничи и организира общи мероприятия с подобен клуб от Чирпан – „Явор”.  На Kоледа чирпанлии са гостували, а за 8-ми март Дебър ще върне визитата.

През април жените от клуб „Веселие” ще посетят Фестивала на лалетата в Истанбул, а през юни Виена – Братислава и Будапеща. В Копривщица и Панагюрище ще са през август, а през  септември Ловеч, Проходна и Съева дупка.

Клубът активно подпомага и се включва в читалищни мероприятия в Дебър.

 И понеже все повече са жените, които се записват в клуба, за да подпомогнат ръководството е създадено райониране с отговорници, има и затворена фейсбук група, в която си комуникират и се информират за предстоящите неща.

Красимира Ст.Славова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини