Динко Митрев е направил най-хубавото вино от реколта 2018

    Динко Митрев в баш-майсторът на виното според журито на тазгодишния Празник на виното и винопроизводителите в Първомай.

    За 15. пореден път Община Първомай и читалище „Св.св. Кирил и Методий“ организираха събитието. На площада пред читалището се събраха гости и местни, любители на виното и български фолклор. За настроението им се погрижиха оркестър „Дионис“ и танцов клуб „Евридика“. Представени бяха четири винарни.

    Жури от технолози определи най-добрите червени и бели вина. Първо място завоюва сирата на Динко Митрев. Той самият е завършил Хранително вкусовия университет, но специалността му е месо. От 3 години е проявил интерес към напитката на боговете, закупил си е съдове и е започнал да изучава технологията на виното. „И преди правехме вино, но то по-скоро ставаше като оцет и после го преварявахме на ракия - разказва майсторът- Почти не остана от тазгодишната реколта, имаме още десетина литра и те ще свършат скоро“.

    Подгласник на Динко в категория „Червено вино“ е баш-майсторът на бялото – Желязко Павлов. Желязко е всепризнат майстор от съседите си в Дебър и неведнъж е носил титлата „Цар на виното“.

    На трето място застана още един сравнително млад производител на вина – Даниел Димов, който също като победителя се занимава с винопроизводство едва от няколко години.

    Грамотите и наградите на отличените бяха връчени от кмета на общината Ангел Папазов. Победителят получи традиционния съд от „Томика  метал“.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Де
      ДЕБЪРЕЦ.
      8 -3
      11:45, 11 фев 2019
      Браво наборе само така догодина пак те искам да си номер 1.
    • 2
      Ко
      кокал
      1 0
      10:30, 12 фев 2019
      Хубаво събитие, но трябва да го направят и за хора извън общината. Асеновград например имат дори и отделни награди за вино извън общината.
    • 3
      Ас
      Асеновградчанин
      0 0
      19:30, 13 фев 2019
      В Асеновград ни искат проба по половин литър вино а на вас що ви искат по литър и половина
    Последни новини