715 безработни са започнали работа с посредничеството на Бюрото по труда през 2018 г.

733 безработни лица, регистрирани в Бюрото по труда – Първомай, постъпиха на работа през изминалата 2018 година. Чрез посредничеството на Бюрото своя позиция са намерили 715 безработни лица. От тях започнаха работа по меки за заестост 11 лица, по програми за заетост – 31 лица, по проекти от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” – 134 лица и на първичния пазар на труда – 539.

От всички постъпили на работа най-много са тези без квалификация, но те са и най-големият процент от регистрираните безработни – 404. От тях 72 със средно образование и 332 с основно и по-ниско образование. Следват ги специалистите – 175 и хората с работническа професия – 154.

По степен на образование новопостъпили на работа са 83 лица с висше образование, 322 със средно образование, 113 с основно и 215 с начално и по-ниско ниво.

Най-търсени специалисти по области: 57 – общество, икономика, право; 37 – селскостопанство; 26 – техника и технологии; 16 – образование.

От лица с работническа професия най-търсени са машинен оператор, шиене; работник, кланица; работник, консервиране на плодове и зеленчуци; продавач-консултант; обслужващ работник, промишлено производство; машинен оператор, производство на шоколад и шоколадови изделия; манипулант в промишлеността; монтажник, електронни елементи; работник, строителство; бармани и сервитьори.

Данните са предоставени от Дирекция „Бюро по труда“ – Първомай.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (22)

  • 1
    Гл
    Гласът на Хората
    2 -4
    09:58, 7 фев 2019
    Хората искат да живеят, да си почиват и да си пият ракийката. Трябва да се работи, но не може за жълти стотинки. Маркс е казал, че хората трябва да получат такъв процент от БВП, който съответства на работното им време. Само че едни работят, а други печелят. Затова хората стоят безработни.
  • 2
    Пи
    ПИТАГОР
    3 -1
    10:35, 7 фев 2019
    Иска ти се мой човек та да стане ама няма назад поне в бизките 20-30 години. Едно време през комунизма беше така бай иван и баба гина бачкат и се изгърбват а партийния секретар и други комунета вземаха кинти точно по тъпата логика на маркс. Убаче забраяш едно че бвп са произведените блага в държата а ти искаш и тоя дето не е работил дето не е произвел нищу а се е водил 8 часа на ден и той да зима пари няма братче такъв филм никъде го е нямало освен при комунисите. За тва едно време във всяко придприятие имаше партиен секретар незнам си кви функциунере дкмс мкмс незнам си кви идиоти и те имаха човекочасове но произвеждаха единствено фекалии и ти и маркс искате тия хора да взимат пари ни става
    • Гл
      Гласът на Хората
      2 -3
      11:15, 7 фев 2019
      Хората и сега се изгърбват от работа, а нямат пет пари в джоба. Иначе имат правото да купят, но парите им стигат само за лотария. Освен това, да ти кажа, сега хората са поне 95 %, а по времето на социализма бяха доста по-малко. А идеите на Маркс само са ти минали покрай носа, без да им усетиш мириса, или са те светнали по главата, яко теорема на извънземна цивилизация.
  • 3
    Пи
    ПИТАГОР
    2 -2
    11:23, 7 фев 2019
    Сега може да се изгърбват ама секи си заслужава заплатата и съдбатъ. А иедно време се гърбеха а комунетата си щракаха с пръсти. А относно маркс мога да ти кажа чи съм по запознат от тиебе сички приказват за маркс и комунистету едно време ама малко знаят чи тия глупости които е писал нямат нищо общо с риалния свят. Негувите трудове са като тия на поповете дету съ чудят в ада какво има и колко дяволи жувеет респективно в рая колко ангельчета има. Аку си чел/а трудовете на тия серсеми ще ти стане ясно че те не са прилужими в бита на хората.
    • Гл
      Гласът на Хората
      2 -3
      11:38, 7 фев 2019
      Първо: за да си част от хората, трябва да имаш или по-скоро да нямаш определени идейно-поведенчески нагласи. Парите въздействат върху битието и убежденията, но не винаги. Не всички хора са бедни. Второ: не намесвай дяволите, защото "Бог обича хората и хората обичат Бог". Трето: ако изобщо ти е попадал труд на Маркс, би трябвало да знаеш, че той борави с модерна към времето си фактология, допълнена от нищожна, отнесено към обема на написаното, аналитична част. Последната, заемаща твърде малко пространство, са собствените му възгледи, които не са определящи в трудовете му. Ако прочетеш Капиталът ще осъзнаеш, че това изобщо не би трябвало да бъде основа на комунистическата иедеология. Четвърто: слушай "Гласът на Хората" и ще разбереш много, много неща.
  • 4
    Пи
    ПИТАГОР
    3 -2
    12:51, 7 фев 2019
    Чел съм този капитал и точно там хората като тебе залитат по комунизма и комунистите са залитнали и виж какви бели направиха. Нищо модерно няма за времето си това е една утопична приказка на некъв брадат мъж който фантазира и се фокусира само върху труда. Фокусирайки се върху труда и то в елементарния му вариант той изглежда примамлив за обикновенните работещи хора и комунистите. Глупостите на маркс са отречени от съвременните автори защото са примитивни а не модерни както казваш. Никъде в тъпанарщините не маркс не се говори за творческото начало и предприемчивостта които са фундамента на капитала а ми говори за труда и то труда в примитивната му форма и иска всички да споделяли благата не става и няма никога да стане. Комунистите експериментираха 70 години с съюза и 45 години при нас и стана ясно че с примитивен труд до никъде не се стига. Нищо не можа да направи комунистическия свят като хората щото убиха творческото начало и предприемчивостта а само с копане не става и всички виждат резултата. Ти не влизаш в комунистическия а в капиталистическия нет не ползваш така прехваления компютър правец а ползваш друг.
    • Гл
      Гласът на Хората
      2 -3
      13:27, 7 фев 2019
      Изобщо не си чел книгата. Чел си клишета от Уикипедия. Идеолозите на "господството на капитала" обслужват успешно днешната световна уредба. Те не отричат изложеното от Маркс, а системно и организирано отклоняват вниманието от него. Иначе току виж хората са разбрали някой истини и направят връзка с нещастното си битие. Все пак "Гласът на Хората" няма за цел фундаментални промени, така както и налагането на неудобни идеологии, а по-скоро прозаично представяне на хорските същност и нужди. Битът не може да бъде променен, но духът - със сигурност.
      "Гласът на Хората" ще бъде най-забавната предизборна, читателска рубрика в Първомай.нет, недостижим връх дори за самата медия, Питагоре!
    • Ле
      лекарството
      4 -2
      14:44, 7 фев 2019
      Ееееей,нима все още има такива чугуни като- "гласът на хората".Та... другарю ...-"Няма нищо по- опасно от глупака,който се опитва да играе ролята на умен"-Гьоте.И преди употреба на лекарството -прочети листовката, другарю!
  • 5
    Пи
    ПИТАГОР
    3 -1
    14:08, 7 фев 2019
    Майко мила кви заблудени хора крачат по тази земя. Моля се от такива като тебе да не зависят хорски съдби иначе ще ни върнете в каменната ера с тия фундаментални промени и хорски същности и нужди. Пълен смях
  • 6
    55
    555
    3 -2
    15:35, 7 фев 2019
    Маркс няма един работен ден през живота си. А е вземал пари от "омразните капиталисти" и така е живял. Прочетете "Интелектуалците" на Пол Джонсън и си изпарете илюзиите "Гласът на хората" - един трол, какви хора...
  • 7
    Гл
    Гласът на Хората
    2 -3
    15:58, 7 фев 2019
    Искате да задушите "Гласът на Хората"!
    Но на хората дори не им е нужно да говорят. Те гледат осъдително, размахват пръст, шушукат, мърморят, давят мъката и гледат в безнадеждното нищо, защото нищото е техния хоризонт. "Гласът на Хората" е емоцията, която вие се правите, че не съществува или проблемът, който според вас липсва. Гласът на Хората е действителността, която ви ужасява и кошмарите, които ви преследват. "Гласът на Хората" е вашият идеен провал, гузната ви съвест.
    "Гласът на Хората", четете новата рубрика.
  • 8
    Л
    л
    4 0
    16:04, 7 фев 2019
    Новата рубрика "Гласът на хората" -ще бъде сатирично четиво!
  • 9
    Гл
    Гласът на Хората
    2 -2
    16:14, 7 фев 2019
    "Гласът на Хората" е единствената хорска позиция и опозиция. Останалите бързо се обединиха и са от другата страна!
    • 18
      180 волта
      1 -3
      21:12, 7 фев 2019
      Абсолютно си прав в коментарите си! Поздрави от мен на един реално виждащ нещата от жалкия и мизерен живот на повечето първомайци! Защото,когато средствата за производство са в ЧАСТНИ РЪЦЕ те ти определят колко ще вземеш от ПЕЧАЛБАТА от производството и то НИКОГА НЕ Е РЕАЛНАТА ОЦЕНКА НА ТРУДА ТИ! Защото при сегашния капитализъм никога правото на труд не ти е гарантирано и ще работиш толкова часове, колкото иска капиталиста(за благозвучие работодателя ) И точно тези и много други неща на които се основава световната икономика са формулирани от дядо Маркс.въобще нищо ново под Слънцето Но иска се четене, а не зяпане пред компа.
    • Пи
      питагор
      3 -2
      07:07, 8 фев 2019
      А когато средствата са в държавни ръце какво става едни се гърбят други щракат с пръсти. Ся ве щи кажете че ни е вярно убаче за късмет имаме все още такива субекти примерно болницата. Я иди виж в болницата която е в държавни ръце да видиш как ръчичките пипат все едно са частни. Много сте далече от реалния свят само с четене не става трябва човек да осмисля да се оглежда да си прави изводи колкоту му е възможно а не да чете некви комунистически приказки и врели некипели и да занимава хората с налудничеви тези.
  • 10
    Ле
    лекарството
    5 0
    22:09, 7 фев 2019
    А ако сегашните капиталисти/работодатели/ са бившите комунисти, какво да му четем на дядо Маркс.?По добре да прочетем Томас Мор -"Остров утопия".
  • 11
    Гл
    Гласът на Хората
    2 -2
    08:58, 8 фев 2019
    Маркс е считал, че диктатурата на капитала може да се замени от диктатура на хората. За жалост хората никога през хилядолетията не са били способни да излезнат от злободневното си ежедневие и да погледнат по-далеч от носа си (голям нос - далечен поглед, силен нюх), поради което са се оказали абсолютно неспособни да се оправят. Възникнала е необходимост да се намери някой друг, който да ги оправи. Така е и до днес. Марксистката теория за диктатура на хората се оказва работеща най-вече там, където има истинска демокрация. В първомайски условия, даването право на хората да диктуват (гласуват) доведе до диктатура на оправяча. Но и той не е въздесъщ. Хората непрекъснато се оглеждат за някой друг, който да ги оправи. Те ежедневно го обрисуват в съзнанието си и го търсят, но не на база обективна реалност, а на основа хорска реалност, откъдето прозира и известна доза мистика.
  • 12
    Пи
    питагор
    2 -1
    09:26, 8 фев 2019
    явааа давай имаш потенциал за по големи глупости явно с удоволствие ти чета небивалиците. Моля да се съобразиш със обективната реалност и да напуснеш 19 век века на маркс време е да станеш блогър влогър или незнам си какъв огър разпространявай тия глупости за да могат повече хора да се смеят и да са щастливи в тоя лош капиталистически свят. Може да идеш до ангу кметя той ще ти помогне да събереш кинти за да издадеш някоя книга с избрани твои небивалици ще пожъне успех вярвай ми аз ще съм първия който ще си купи подобно четиво. След това може да основеш секта и да събориш съвременния модел и да наложиш своя налудничав модел. След като имаш достатъчно последователи направи революция първо държавна след това световна а когато земята ти се стори тясна направи галактическа революция и диктатура на хората. искрено ти желая успех развеселяваш деня ми очаквам с нетърпение отговора че ми започна да ми става едно такова депресивно като се огледам на всякъде капиталисти.
  • 13
    Гл
    Гласът на Хората
    1 -1
    09:51, 8 фев 2019
    Ще се спра на разликата между "обективна" реалност и "хорска" реалност. "Обективна" реалност е този аспект от развитието на процесите, който е намерил в най-голяма степен историческо потвърждение и модерно отражение, един вид - достоверен анализ. Хорската реалност е базирана на най-лесно усвояемите мисли от дъбокото битие. Въпреки че има човеци (не хора), според които, ако всички мислим еднакво, то това ни връща в Тъмните векове, трябва да признаем, че хорската мисъл е колективна. Казано за по-лесно смилане, хорската реалност е универсална. Затова всички, които ще се кандидатират да оправят хората, трябва да знаят, че се налага да потопят носове в хорската реалност и да се харесат на хората. Разбира се, поради това, че тя не е обективно-аналитична, а универсално-мисловна, то крайният резултат ще бъде идентичен на този от последните десетилетия. Хорската реалност ще пребъде.
  • 14
    Пи
    питагор
    1 -1
    10:54, 8 фев 2019
    знаеш си че ще напишеш подобна глупост и ме забавлява истински. Обективната реалност няма нищо общо с изброените от тебе реалности. Колкото повече човек е неспособен да разбере обективната реалност толкова повече той е готов да падне в плен на реалностите които предлагат хора като тебе и маркс и ленин и т.н. Колкото повече човек е неспособен да разбере обективната реалност толко по труден и несправедлив му се струва света. Колкото една държава като организация и правораздаване е по далеч от обективната реалност толкова повече хората в нея имат чувството за несправедливост и толкова по западнала е тя. Не случайно водещите страни се намират в стария свят и едно изключение/сащ/ в новия но те са издънка на стария свят. Защото стария свят е експериментирал най малко две хиляди години с паралелни реалности като твоята която проповядваш и е стигнал до заключението че да се придържаш към обективната е най добре.
    • Ив
      Иван
      0 0
      15:02, 8 фев 2019
      Питагоре не съм съгласен напълно, Канада също е много развита страна и по последни данни е най-добрата за живеене страна в света.
      други развити страни извън Европа са:
      Япония
      Южна Корея
      Австралия
  • 15
    Пи
    ПИТАГОР
    1 -1
    10:33, 9 фев 2019
    Тия страни които изброяваш не са дали нищо на света те само са се възползвали от достиженията на стария свят и сащ. Ти може би си мислиш като повечето българи че япония и южна корея които произвеждат скъпи електронни чаркуля са голяма работа обаче не са. Те просто са адаптирали нещо измислено от друг и го продават но плащат лиценза на чичо сам или на някой европейски концерн. Ако технологичния обмен спре по някаква причина както едно време в студената война те са свършили ако искаш вярвай както и комунистите свършиха. А канада финландия арабите австралия и още някои страни поддържат фалшив стандарт щото имат природни ресурси. И тук най интересното е че русия има повече от всички и нищо не може като хората да направи щото 70 години маркс и енгелс доведоха да това унизително положение в което се намират руснаците.
Последни новини