Гъвкавите дисплеи и 5G технологията ще движат пазара през 2019 г

Водещите производители на смартфони изпратиха противоречива година през 2018г., като само някои от тях успяха да разширят значително позициите си в световен мащаб. Огромната конкуренция и много допълнителни процеси допринесоха в негативен план за развитието на този сегмент. Все пак анализаторите са на мнение, че ситуацията ще се промени през настоящата година, когато големите брандове отново ще намерят солиден източник на иновации, който да гарантира дълготрайното им развитие.

Основният фактор за тези позитивни тенденции ще има 5G технологията, която ще намери място в много смартфони до края на годината. В крайна сметка прякото влияние от навлизането на тази иновация ще бъде прогнозиран ръст от поне 4.1% в доставките на устройства в този сегмент. Ако данните се потвърдят това означава, че продажбите за календарната година ще преминат 1.6 млрд., съобщава TechRadar. Другият голям източник на иновации ще са устройствата с гъвкави дисплеи, които ще бъдат хит през 2019г.

Навлизането на тези две технологии ще се превърне в катализатор за развитието на цялата индустрия и ще накара повече хора да искат да си купят устройство от нова генерация. Конкуренцията ще допринесе и за намаляването на цената на смартфоните с гъвкави дисплеи, което ще ги направи още по-достъпни за потребителите. По всичко личи, че ни очакват много любопитни събития в индустрията през следващата година и вероятно ще променят визията на смартфоните във вида, в който ги познаваме.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини