32 °C

Магията на Коледа претвориха певци и танцьори в концерта „Коледа е благослов”

Изображение 1 от 5

  Концертът „Коледа е благослов”, поднесен на сцената на 21 декември в отопления вече салон на ОНЧ „Св. Св. Кирил и Методиий” в Първомай зарадва малки и големи. Председателят на читалищното настоятелство Иван Караславов и кметът на общината Ангел Папазов откриха с приветствия музикално-сценичната програма. Градоначалникът благодари на всички спонсори и хора, които поддържат жива читалищната дейност.

  Дарителите на средства за закупуване на климатици за читалището получиха сертификати за благородство. Първия от тях Караславов връчи на бизнесдамата и член на читалищното настоятелство Атанаска Велчева, която е и инициатор да бъде решен проблемът с отоплението в читалищния салон. С много вълнения пред присъстващите тя сподели, че е благодарна на Господ, че й е дал възможност да дари пари за подпомагане развитието на културата в града. Щастлива е, че в тази кауза са я подкрепили мнозина от представителите на бизнеса в общината и публиката ще гледа на топло мероприятията. Караславов поясни, че останалите спонсори, които не са в залата - Петко Динков, Димитър Костадинов, Красимира Недева, Стоян Бойлов, Георги Богданов, Васил Шапатов и Емануил Манолов ще получат в последствие своите сертификати за благородство.

  Магията на Коледа бе претворена в изпълненията на певци, музиканти, рецитатори и танцьори. Един блестящ спектакъл, поднесен с голям професионализъм, повече от час забавлява публиката в залата. Концертът започна с няколко песни на състава за руски песни „Ивушка”, след което ПФА „Първомай” с диригент Кичка Петкова, оркестър „Дионис” с ръководител Петър Тенев и ФТК ”Евридика” към читалището с ръководител Донка Тодорова ни пренесоха в ритмите на българския фолклор.

  Децата от втори клас на СУ ”Проф. д-р Асен Златаров” с ръководители Венче Колева и Невена Чалъкова показаха, че носят в сърцата си любовта към народната музика с представените народни песни и танци. Вокалната група на Миглена Стоева изпълни весели коледни песни. Деца от НУ „Христо Ботев” Първомай рецитираха коледни стихове.

  Спектакълът завърши с песента „Тиха нощ, свята нощ” в изпълнение на Атанаска Тенева.

  Дора Дончева

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Му
   Мунчо
   4 -4
   21:54, 22 дек 2018
   Чудо голямо!Решил богаташът да събере трохите от масата си и да ги подхвърли на бедняка.

  Хороскоп за 10.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Пестете енергията си и не се захващайте с нови дела. Ще овладеете конфликт на работното място, породен от недоразумение или нечие желание за показност. Пазете силите си за моментите, в които е нужно да сте борбени и самокритични едновременно. Предстоят ви важни срещи, от представянето ви ще зависят следващите ви проекти.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Професионалните ви позициите позволяват да наложите вижданията си по определени въпроси, различни от общоприетите. Нечие не възприемчиво отношение няма да ви смути, защото сте убедени в правотата си. Можете да сдържате емоциите си и да бъдете последователни в действията си.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще се вълнувате повече от присъствието на човек, който не крие чувствата си към вас. Може би това означава нова любов или дълготрайно приятелство. Във всички случаи ще се насладите на близостта си. Доволство от постигнатото ще споходи и деловите представители на знака, предстоят им бързи реализации.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Жаждата ви за пътешествия ще ви постави в условия да избирате между две възможности. Затрудненията ви ще се от любознателен характер, по отношение на финансите си не се притеснявайте. Професионалните ви проекти и намерения ще ви срещнат с подходящите хора, с които да ги осъществите.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Предстоят ви задължения, които едва ли ще са ви по сърце. Приемете го като предизвикателство и мислете за това какво бихте правили в свободното си време. Среща със стар, но добър приятел ще разнообрази деня ви и ще ви накара да се почувствате много по-добре. Не бъдете прекалено мнителни към близките си.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Дори да са възможни несполучливи професионални контакти днес, не се отказвайте. Това само ще ви покаже, силата ви е в самостоятелните изяви. В интимните си отношения с партньора се доверете на взаимността и зачитане на другия. Днес това ще е особено наложително. Здравето ви изисква повече внимание, като не пренебрегвате съветите на специалистите.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  За да се избавите от неудовлетворението, което изпитвате напоследък, се захванете сериозно с работата си. Периодът е подходящ за сключване на сделки със значителни материални придобивки за вас. Бъдете по-смели, отстоявайте интересите си и ще се справите. Ставащото е знак за идващи успехи и завоевания на нови позиции.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Израстването в кариерата и бизнеса изискват да сте поне на нивото на конкуренцията. В тази връзка днес ще заложите на обучението и повишаване на квалификацията си, и бъдете сигурни, че времето ви няма да е загубено. Предпазвайки се от изкушения, ще вървите напред. Приятелска среща.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Променете отношението си към случващото се и живейте с положителна нагласа, за да получите удовлетворение от работата си. Поставяйте си непосредствени задачи и проявете постоянство в преследването на дългосрочните си планове. Резултати от интервю за работа ще ви направят фаворити, бъдете готови.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес много зависи от способността ви да се приспособявате. Не прекалявайте с ласкателствата и бъдете по-сдържани в отношенията си с непознати. Прекомерната ви чувствителност може да ви изиграе лоша шега. Не взимайте на сериозно всяка хрумнала ви мрачна мисъл.
  10 юли 2020
  Последни новини