17 °C

Без дебати премина последната сесия на Общински съвет за 2018

Изображение 1 от 2

  Последната сесия на Общински съвет Първомай за 2018-а се проведе в унисон с благостта на коледно-новогодишните празници. Съветниците бяха посрещнати в залата с музикален фон от коледни песни. Двадесет от тях присъстваха на последното заседание на местния парламент. Всички точки от дневния ред бяха приети с единодушно гласуване.

  Първа точка от първоначално обявения дневния ред бе Програмата за опазване на околната среда за периода 2018 - 2020, внесена от зам.-кмета Димитър Недев.

  Втора точка бе внесеното от кмета Ангел Папазов проекторешение относно вътрешни промени по обекти, финансирани от целева субсидия за капиталови разходи на Общината за годината. Кметът Ангел Папазов поясни за присъстващите, че ако не бъде прието предложението ще трябва да върнат отпуснатите средства, поискани за планираните ремонти. В процеса на работа едни от тях са стрували повече, други по-малко и се налага пренасочване от едни обекти към други, което ще направи възможно усвояването на поисканите пари от целевата субсидия. Христо Вълчев обоснова положителното гласуване на общинските съветници от групата на ГЕРБ по тази точка с думите, че това е последният компромис от тяхна страна и очакват повече прозрачност в действията на Общинска администрация още от първите дни на новата година.

  Трета точка бе докладна записка относно предоставяне за ползване на земи от ОПФ с НТП, включващи полски пътища, нефункциониращи канали, попадащи в землищата на гр. Първомай, и 13 села в общината, по реда на чл. 37в от Закона за собствеността и ползването на земеделски земи, внесена от зам.-кмета Николай Митков, който не присъства на заседанието.

  Към внесените първоначално по дневен ред три точки бяха добавени още три. Техни вносители бяха Светозар Славчев, кметът Ангел Папазов и д-р Атанаска Симеонова.

  Юристът Светозар Славчев предложи за гласуване избраните девет съдебни заседатели на Районен съд Първомай с мандат 2019-2023 и техните възнаграждения. Предложението бе прието единодушно.

  Втората допълнителна точка за гласуване внесе кметът Ангел Папазов. Отнасяше се за участие на Община Първомай по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” за периода 2014-2020 по приоритетна ос „Транснационално сътрудничество” по проект „Добри практики за осигуряване на заетост” с продължителност 18 месеца, чийто старт е 1 декември 2018 г. Задължение на Общината е да поеме двадесет процента от стойността на проекта, който е 171 110 лв. Целта на проекта е да подобри партньорските отношения на общинските служители с НПО „Действие срещу глада”. Неправителствената организация разполага с ноу-хау, добри практики и модели, и ще повиши уменията и компетенциите на работещите в администрацията.

  Последната допълнителна точка внесена от д-р Симеонова, бе за отпущане на финансова помощ в размер на 300 лв. за физическо лице, относно подпомагането му след тежка операция на белите дробове.

  Дора Дончева

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (12)

  • 1
   Ту
   Тутурутка
   8 -2
   14:45, 21 дек 2018
   Поздрав за Общинските съаветници и успешна Нова изборна за местна власт година с песента "Пляс, пляс педалите-водно колело"!
  • 2
   Ан
   Ангу завинаги
   9 -1
   15:28, 21 дек 2018
   Колкото по- лошо е управлението на общината, толкова по-големи са шансовете на Ангу за спечелване на пореден мандат.На тази сесия Христо Вълчев обосновал положителното гласуване на съветниците от Герб с думите,че това е последният компромис от тяхна страна и очакват повече прозрачност от Общинска администрация.Очевидец разказа ,че след тези думи Ангу си е преместил атрибута от единия в другия крачол.А след свършването на кратката сесия пак си тананикал-"Казано честно,всичко ми е наред".
   • Ке
    келепирче
    10 -3
    19:57, 21 дек 2018
    Нема как да не му е наред , като Катето му се подложи. И сега двамката си се крепят и блажат дружно за чудо и потрес на леви и на десни.
  • 3
   Хр
   Христо Вълчев
   10 -6
   09:00, 22 дек 2018
   Аз казах, че компромисът се прави от мнозинството общински съветници, не само от ГЕРБ. Имах предвид четири групи с общо 13 съветници. Това означава, че без нас точката нямаше да бъде приета - съветниците на БСП инакмета саобщо 8. И нещо важно, което не се казва в репортажа - компромисът се прави само и единствено защото в противен случай общината щеше загуби доста пари от републиканския бюджет заради безхаберието на управляващите. Ние всички щяхме да понесем щетите.
  • 4
   Хр
   Христо Вълчев
   10 -5
   09:23, 22 дек 2018
   И още нещо - компромисът е обвързан с поет ангажимент от управляващите бюджетът за следващата година да се изготвя по прозрачен начин с участието на ВСИЧКИ политически групи. Този процес трябва да започне с председателски съвет на 4 януари. Ако това не се изпълни, бюджетът няма да се приеме.
   Тази позиция няма нищо общо с подлизурския натиск на Катя Попова за безрезервна подкрепа на всички материали, внесени от Папазов.
  • 5
   Хр
   Христо кмет
   11 -5
   13:10, 22 дек 2018
   За пореден път Христо доказва достойнство .Жалко ,че този човек не спечели изборите.Но има и втори шанс той ще е.
  • 6
   Чя
   чяна Вана
   3 -9
   14:37, 22 дек 2018
   Ще гласувате ешек гиби! Иначе благинките секват не... Виж коментара
  • 7
   Де
   де е ?
   8 -2
   20:37, 22 дек 2018
   Къде е Фитков ма чано Вано ?
  • 8
   няма достатъчно брутален крадец с когото кмета да не е съгласен да седне на една маса което е доста грозно според мен но знам ли можеби това е съвремената политика ьбе работата е както викахме едно време здрасти здрасти дай пари за пасти аз съм гласувал за здрастито и съм му симпатизирал за това че създаде някои неща за града но стига толкова от тая манджа трябва ни вече нещо друго
  • 9
   Пр
   Пророк Илия
   1 0
   00:36, 24 дек 2018
   Споко, джанъм! Който и да стане кмет, свободното пропадане на прокълнатия ни градец ша продължи... А спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се, които трябва да преплуват срещу течението на Марица и да се спасят в Пловдив...
   • Га
    Ганювица
    2 -1
    16:03, 24 дек 2018
    Бих добавил на прокълнатата ни държава.Града не е държава в държавата.Проблема е в системата която има нужда от смяна.
  • 10
   !
   !
   0 0
   18:15, 29 дек 2018
   Какви дебати, всички се чудят Митков увонен ли е, в отпуска ли е или спретва пак маньовър ала БСП-Папазов за да замажат учите до приемането бюджет 2019 на настървената за власт очна докторка

  Хороскоп за 27.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Готовността ви за действие е впечатляваща, предвид обстоятелствата покрай вас. Като начало се убедете, че е във вашите възможности. Не се ангажирайте с прекалено много задачи, това може да ви донесе повече напрежение. Отнесете се с внимание към човек от обкръжението ви, който е добър към вас, а вие му обръщате гръб.
  27 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Времето ще работи за вас и ще стигне за всичко, а задачите ви ще се реализират както ги предвиждате. Обърнете повече внимание на семейството си, напоследък сте твърде заети и пропускате важни моменти. Не бъдете прекалено недоверчиви към направена ви оферта. Откриват ви се възможности, за каквито сте мечтали.
  27 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Изпълнени сте с ентусиазъм. Контактите с близките ви действат тонизиращо, а разбирането от страна на любимия човек ви кара да забравите проблемите. Действайте, впускайте се в рисковани начинания, успехът е на ваша страна.
  27 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Денят за много от вас ще премине в спокойна обстановка, сред близки или приятели. Други ще използват времето си за професионална подготовка, предстоящи изпити или делови срещи поддържат кондицията и вниманието им будни. Не допускайте дреболии да помрачат настроението ви, погледнете на тях от друг ъгъл и ще ги преодолеете по-лесно.
  27 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще се почувствате значително по-добре, ако не говорите за всичко онова, което ви тревожи. Не за друго, а защото е възможно да нараните без причинно някой до вас, без от това да спечелите. Вечерта ви ще бъде приятна, но заслуга ще е на някой, който ви обича. Бъдете откровени с него и не крийте отношението си, каквото и да е то.
  27 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Предпочитате да прекарате този ден сред хора, общувайки вместо да си седите у дома. Ще ви се отдаде такава възможност към средата на деня, когато приятен ангажимент ще ви срещне с интересни личности. Можете да научите много и да споделите част от своя опит, което пък ще бъде от полза за събеседниците ви. На някои от вас предстои пътуване по работа.
  27 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Очаква ви интересен ден, изпълнен с положителни емоции. Независимо с какво предпочетете да се занимавате със сигурност ще откривате приятни неща във всяко нещо. Ново запознанство ще въодушеви необвързаните от вас. Личното ви обаяние няма да остане незабелязано от хората около вас. Възможно е да се запалите по нещо ново и вълнуващо.
  27 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Рутинните задачи ще запълват голяма част от деня ви, но и към тях ще подхождате с нужната отговорност и внимание. Добри перспективи както за вас, така и за близките ви. И с право ще получите дарове за това, което давате. Обадете се на приятели и разпуснете вечерта.
  27 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Съществуват проблеми, които понякога ви причиняват притеснения. Въпреки, че сте силни, чувствителността ви е изострена и ще приемете случващото се като особено сериозно. Можете да се справите и с по-малък разход на енергия. Бъдете практични и не се колебайте да направите компромис, ако трябва.
  27 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  В прекрасно настроение сте и с удоволствие и нетърпение пристъпвате към обичайните си занимания. Среща с интересна и привлекателна личност ще направи този ден незабравим. Не пропускайте добрата възможност, която ви се открива. Това може да е началото на стабилна и трайна връзка. Не всеки среща такъв човек, а и скоро едва ли ще ви се отдаде подобна възможност.
  27 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Избягвайте промените днес. Домашният уют е препоръчителен и доста здравословен. Вечерта прекарана в дружелюбна приятелска компания е най-удачният завършек на деня. Непредпазлив флирт може да ви създаде неприятности.
  27 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Няма да сгрешите, ако се вслушате в собствените си разсъждения и желания. С добрите си организаторски умения ще трансформирате работата в удоволствие. Някои от вас ще предприемат пътуване до нови и непознати за тях места. Това ще ги зареди с много енергия. Ще изживеете приятни мигове с любимите си хора.
  27 сеп 2020
  Последни новини