Златаровци дариха над 3000 лева от коледни инициативи и стоплиха много сърца

    С редица благотворителни изяви изпращат старата година ученици, учители и родители от общността „Златаров“ в Първомай.

    Поредицата добри дела стартира още на 7 декември. Тогава с концерт, организиран от Деница Добрева и нейни съученици, бяха събрани 1000 лв., които вече са приведени на Дом за деца „Мария Луиза“ - Пловдив.

    Ученици от 5 клас и класната им ръководителка Нина Нихтянова посетиха Дома за хора с физически увреждания в село Езерово. Децата пяха, танцуваха и раздадоха много усмивки и настроение, а Дядо Коледа раздаде подаръци на домуващите.

    Мащабни благотворителни базар и концерт събраха 2360 лв. Те ще бъдат дарени на Националния център за лечение на деца с онкологични заболявания, по предложение на Национален клуб ЮНЕСКО и Сдружение на деца с онкологични заболявания.

    Учениците с много сръчност и въображение изработиха коледни сувенири, сурвачки, картички, които предложиха във фоайето преди откриването на Коледния концерт и в последния работен ден в Общинска администрация.

    Над 150 деца разкриха таланта си в Коледното тържество и накараха родители и ръководители да се гордеят с тях. На сцената стъпиха 12 формации, които танцуваха народни, модерни и стандартни танци, пяха народни и шлагерни песни, рецитираха на български и английски езици, играха в  скечове и кратки пиеси, а коледари наричаха за здраве пред самия Дядо Коледа. Финалната песен се превърна в емоционален „взрив“ и публиката „избухна“ в аплодисменти.

    Директорът на училището Чавдар Здравчев благодари на всички, които са били част от живота на училище „Златаров“ и им пожела да следват пътя на доброто, за да им се върне стократно и да се множат успехите им!

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Въ
      въцо
      6 -2
      21:36, 22 дек 2018
      Тия златаревци ли са сребровци ли са неможаха ли да дарят парите за дома в Дебър ами в Пловдив или където каже Чавдарка там се даряват . СРАМОТА.
    Последни новини