Без дебати премина последната сесия на Общински съвет за 2018

Изображение 1 от 2

    Последната сесия на Общински съвет Първомай за 2018-а се проведе в унисон с благостта на коледно-новогодишните празници. Съветниците бяха посрещнати в залата с музикален фон от коледни песни. Двадесет от тях присъстваха на последното заседание на местния парламент. Всички точки от дневния ред бяха приети с единодушно гласуване.

    Първа точка от първоначално обявения дневния ред бе Програмата за опазване на околната среда за периода 2018 - 2020, внесена от зам.-кмета Димитър Недев.

    Втора точка бе внесеното от кмета Ангел Папазов проекторешение относно вътрешни промени по обекти, финансирани от целева субсидия за капиталови разходи на Общината за годината. Кметът Ангел Папазов поясни за присъстващите, че ако не бъде прието предложението ще трябва да върнат отпуснатите средства, поискани за планираните ремонти. В процеса на работа едни от тях са стрували повече, други по-малко и се налага пренасочване от едни обекти към други, което ще направи възможно усвояването на поисканите пари от целевата субсидия. Христо Вълчев обоснова положителното гласуване на общинските съветници от групата на ГЕРБ по тази точка с думите, че това е последният компромис от тяхна страна и очакват повече прозрачност в действията на Общинска администрация още от първите дни на новата година.

    Трета точка бе докладна записка относно предоставяне за ползване на земи от ОПФ с НТП, включващи полски пътища, нефункциониращи канали, попадащи в землищата на гр. Първомай, и 13 села в общината, по реда на чл. 37в от Закона за собствеността и ползването на земеделски земи, внесена от зам.-кмета Николай Митков, който не присъства на заседанието.

    Към внесените първоначално по дневен ред три точки бяха добавени още три. Техни вносители бяха Светозар Славчев, кметът Ангел Папазов и д-р Атанаска Симеонова.

    Юристът Светозар Славчев предложи за гласуване избраните девет съдебни заседатели на Районен съд Първомай с мандат 2019-2023 и техните възнаграждения. Предложението бе прието единодушно.

    Втората допълнителна точка за гласуване внесе кметът Ангел Папазов. Отнасяше се за участие на Община Първомай по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” за периода 2014-2020 по приоритетна ос „Транснационално сътрудничество” по проект „Добри практики за осигуряване на заетост” с продължителност 18 месеца, чийто старт е 1 декември 2018 г. Задължение на Общината е да поеме двадесет процента от стойността на проекта, който е 171 110 лв. Целта на проекта е да подобри партньорските отношения на общинските служители с НПО „Действие срещу глада”. Неправителствената организация разполага с ноу-хау, добри практики и модели, и ще повиши уменията и компетенциите на работещите в администрацията.

    Последната допълнителна точка внесена от д-р Симеонова, бе за отпущане на финансова помощ в размер на 300 лв. за физическо лице, относно подпомагането му след тежка операция на белите дробове.

    Дора Дончева

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (12)

    • 1
      Ту
      Тутурутка
      8 -2
      14:45, 21 дек 2018
      Поздрав за Общинските съаветници и успешна Нова изборна за местна власт година с песента "Пляс, пляс педалите-водно колело"!
    • 2
      Ан
      Ангу завинаги
      9 -1
      15:28, 21 дек 2018
      Колкото по- лошо е управлението на общината, толкова по-големи са шансовете на Ангу за спечелване на пореден мандат.На тази сесия Христо Вълчев обосновал положителното гласуване на съветниците от Герб с думите,че това е последният компромис от тяхна страна и очакват повече прозрачност от Общинска администрация.Очевидец разказа ,че след тези думи Ангу си е преместил атрибута от единия в другия крачол.А след свършването на кратката сесия пак си тананикал-"Казано честно,всичко ми е наред".
      • Ке
        келепирче
        10 -3
        19:57, 21 дек 2018
        Нема как да не му е наред , като Катето му се подложи. И сега двамката си се крепят и блажат дружно за чудо и потрес на леви и на десни.
    • 3
      Хр
      Христо Вълчев
      10 -6
      09:00, 22 дек 2018
      Аз казах, че компромисът се прави от мнозинството общински съветници, не само от ГЕРБ. Имах предвид четири групи с общо 13 съветници. Това означава, че без нас точката нямаше да бъде приета - съветниците на БСП инакмета саобщо 8. И нещо важно, което не се казва в репортажа - компромисът се прави само и единствено защото в противен случай общината щеше загуби доста пари от републиканския бюджет заради безхаберието на управляващите. Ние всички щяхме да понесем щетите.
    • 4
      Хр
      Христо Вълчев
      10 -5
      09:23, 22 дек 2018
      И още нещо - компромисът е обвързан с поет ангажимент от управляващите бюджетът за следващата година да се изготвя по прозрачен начин с участието на ВСИЧКИ политически групи. Този процес трябва да започне с председателски съвет на 4 януари. Ако това не се изпълни, бюджетът няма да се приеме.
      Тази позиция няма нищо общо с подлизурския натиск на Катя Попова за безрезервна подкрепа на всички материали, внесени от Папазов.
    • 5
      Хр
      Христо кмет
      11 -5
      13:10, 22 дек 2018
      За пореден път Христо доказва достойнство .Жалко ,че този човек не спечели изборите.Но има и втори шанс той ще е.
    • 6
      Чя
      чяна Вана
      3 -9
      14:37, 22 дек 2018
      Ще гласувате ешек гиби! Иначе благинките секват не... Виж коментара
    • 7
      Де
      де е ?
      8 -2
      20:37, 22 дек 2018
      Къде е Фитков ма чано Вано ?
    • 8
      няма достатъчно брутален крадец с когото кмета да не е съгласен да седне на една маса което е доста грозно според мен но знам ли можеби това е съвремената политика ьбе работата е както викахме едно време здрасти здрасти дай пари за пасти аз съм гласувал за здрастито и съм му симпатизирал за това че създаде някои неща за града но стига толкова от тая манджа трябва ни вече нещо друго
    • 9
      Пр
      Пророк Илия
      1 0
      00:36, 24 дек 2018
      Споко, джанъм! Който и да стане кмет, свободното пропадане на прокълнатия ни градец ша продължи... А спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се, които трябва да преплуват срещу течението на Марица и да се спасят в Пловдив...
      • Га
        Ганювица
        2 -1
        16:03, 24 дек 2018
        Бих добавил на прокълнатата ни държава.Града не е държава в държавата.Проблема е в системата която има нужда от смяна.
    • 10
      !
      !
      0 0
      18:15, 29 дек 2018
      Какви дебати, всички се чудят Митков увонен ли е, в отпуска ли е или спретва пак маньовър ала БСП-Папазов за да замажат учите до приемането бюджет 2019 на настървената за власт очна докторка
    Последни новини