Елена Йончева: „Тези избори са изключително важни. Те не са просто избори за Европейски парламент, те са избори за България“

Изображение 1 от 6

    „Тези избори са изключително важни. Те не са просто избори за Европейски парламент, те са избори за България, защото след 26 май ще може да се създаде нова политическа обстановка и ние ще можем да премахнем тази структура, тази шайка, както ГЕРБ сами се определят, тази организирана престъпна група“. Това заяви водачът на листата за Европейски парламент от листата на БСП за България Елена Йончева, която заедно с лидера на левицата Корнелия Нинова се срещнаха с гражданите на Хасково. С тях бяха още кандидатите за депутати от евролистата на червената партия Емил Георгиев и Цветелина Пенкова, както и народните представители Виолета Желева, Крум Зарков и Никола Динков.

    „Преди три години споменах, че в България има и друга паралелна държава. Вече три години се борим с тази паралелна държава. Всички знаете, че живеем в два свята – един за хвалби, за икономически растеж, за просперитет на народа, за увеличаване на доходите. И другия – на реалността, за обедняването, за проблемите в здравеопазването и фалита на общински и държавни болници, за невъзможността за децата ни да завършат образованието си“. Това заяви пред стотиците хасковлии в препълнената зала Корнелия  Нинова. И добави, че от едната страна са управляващите, а от другата – протестите на медицинските сестри, на пчеларите, които искат да запазят семейния бизнес. Провали, протести, и от другата страна самочувствие, че цялата държава цъфти и народът благоденства – ето ви паралелните светове. Срещу това трябва да се изправим на 26 май. Излезте, българи и гласувайте смело, за да си спасим държавата, семействата, икономиката, здравеопазването и децата“, призова Корнелия Нинова.

    „Ако искаме промяната в България, промяната на модела „Борисов“, и свалянето на това правителство, единствената партия, която може да го направи, това е БСП. И нека този българин, който иска това да стане да ни подкрепи на 26 май с №18 в интегралната бюлетина“, призова Корнелия Нинова.

    „В България има постоянен недостиг и глад за специализирани кадри и за добри работници“. Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на „БСП за България“ Цветелина Пенкова на среща с граждани в Хасково. По думите ѝ дори и тези, които имат желание да останат и да се реализират тук, нямат тази възможност защото образователната ни система не отговаря на нуждите на икономиката. „Ние заедно ще се борим за по-добри условия на образование, да заздравим връзката между бизнеса и образователните институции и да създадем благоприятна среда за тези, които искат да се реализират не просто в България, а в родните си места – при техните семейства“, каза още тя.

    „С Елена Йончева начело, без съмнение, на 26-ти май, с номер18, ще спечелим евроизборите“, заяви кандидатът за евродепутат Емил Георгиев. По думите му, след загубата,   Борисов няма да има друг избор освен да подаде оставка. Според него само така ще се освободим от шайката, която ограбва и съсипва държавата ни.  

    По-рано през деня Елена Йончева, Емил Георгиев, Цветелина Пенкова и народния представител Виолета Желева се срещнаха с работниците от две хасковски фирми.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Последни новини