16 °C

Неправилно паркираният автомобил е собственост на лекар-инвалид, извикан по спешност в болницата

Автомобилът,  спрян на инвалидно място пред  МБАЛ – Първомай е собственост на д-р Добрин Кръстев.

По сигнал на наш читател публикувахме снимката с уговорка, че от нея не става ясно дали шофьорът е инвалид и каква е била причината да спре по този начин. 2 часа по-късно д-р Кръстев се обади в редакцията и сам обясни ситуацията. Той е инвалид и макар и неправилно разположена, колата му не е заела мястото неправомерно. Няма стикер, защото законодателят не допуска възможността инвалидите да се придвижват с мощни автомобили, но има всички документи, доказващи състоянието му.

„Паркирал съм в 5 сутринта, разказа докторът, когато бях извикан по спешност.“ 

Случаят е показателен за това, че не е редно  да се правят бързи заключения и да се издават присъди. Още по-жалко би било  използването на медийния интерес за разчистване на сметки, каквито опити е имало неведнъж.

За хората с гражданска съвест в помощ би могло да бъде приложението https://grajdanite.bg , което е направено така, че след подаване на сигнал да бъде извършвана проверка от съответните институции.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

 • 1
  Па
  паркирането разрешено
  15 -16
  09:40, 27 ное 2018
  .Возилото е заело не едно, а две места,няма стикер за инвалид –не това не е нарушение!!!По скоро това е поредната демонстрация на хора от кръга на недосегаемите.ЖАЛКА, придворна, унижена журналистика.
 • 2
  Де
  ДЕБЪРЕЦ.
  26 -10
  09:54, 27 ное 2018
  Доктор Кръстев точно вие можете да спирате в тая болница където и когато си пожелаете човек с вашата божия ръка която ни е изродили нас и нашите деца и хиляди други да ви държат сметка това е несериозно.Вие сте дали началото на десетки хиляди живота а други унищожиха невинни животи и ся намериха с какво да се заяждат жив и здрав да сте още дълги годинки те дето ви снимат спинка по онова време а вие наспан ненаспан на тия години по всяко време в денонощието сте в кондиция евала.
 • 3
  Де
  ДЕБЪРЕЦ.
  12 0
  10:13, 27 ное 2018
  Снимайте нещо друго няма лошо демокрация е ама да знаеш кога къде и за кво има бизнесменчета за кутия цигари спира на пешеходни пътеки пред алей училища и други подобни какви нередности има за оправяне ти къде си отишъл с та снимка в новините не можеш да стигнеш ако нямаш близък човек там.
 • 4
  Пъ
  първомайка
  13 -9
  12:10, 27 ное 2018
  Ами то си беше ясно,че някой много "обича" доктора и затова се заяждаше с него дори във фейсбук групата Първомай се е публикувал анонимника и после се е отстранил. Явно е предприел акция "да ти уроня престижа докторе" ще пиша анонимно на редакцията и ще сея простотия де ще мога?! Жив и здрав да е д-р Кръстев, а враговете дето дебнаб отвсякъде също! Трябва да се отсява плявата от сеното иначе всичко друго е преднамерено!
 • 5
  Лу
  Лудото Коле
  4 0
  12:15, 27 ное 2018
  аз в първата статия хубаво ви казах, да ни съ прайте на много будните и възмутени граждани и да ни си чешите изиците като стадо фитки, ама вие НЕ, ТА НЕ!
  Там където трябва да се намесите - вас ви няма. А тука са занимавате със селски интриги....д33ба аз тия клоуни дето сте бе!
 • 6
  Пе
  Пеевски
  3 -1
  13:43, 27 ное 2018
  Е, трудно ще намерите читав журналист каквато и заплата да му дадете след като това са ви новините
 • 7
  Мн
  Мноо тъп
  6 -7
  20:10, 27 ное 2018
  Е щом е толкова велик канонизирайте го св.инвалид с мощен джип
 • 8
  Ha
  Hah
  9 -6
  20:16, 27 ное 2018
  Не става въпрос за уронване на престиж , а по скоро за това че може би на някой му е писнало така наречения “елит” да се подиграва с населението. Ако беше някой друг ( най “обикновен” гражданин на града ) господата полицаи веднага щяха да му връчат фиш, ноо щом става въпрос за доктор Кръстев ее виждаш ли ти нещата седят друго яче- очевидно той е недосегаем ...
 • 9
  Ан
  Анонимника
  8 -4
  20:22, 27 ное 2018
  Първомайката и анестезиолога въпроса е принципен закона е за всички.продължават мутренските наглярщини и вие се кефите на такива отрепки с пари и власт във васалското ви жалко ОБЩЕСТВО!
 • 10
  Пи
  ПИТАГОР
  9 -4
  06:15, 28 ное 2018
  Яз ни мога да разбира за ко ве пърумайци съ прайте че ни пузнавате доктур кръстев. Да вярну инвалид ие туй ни може да му се утрече. Да вярну е чи гу спулетяха някои житейски и здравусловни несполуки убачи той и преди си беше такъв. Укориму е поведението му низависимо от някои обективни убсуятелства. Но такъу е в пърумай било е такъу и жъ си остани такъу. Щоту болницътъ си има управител той трябва дъ куригира тия анумалии в поведението на доктур кръстев най малко в района на болницата. Убачи кък да стани къту управителя ич ни му дриеме все пак доктур кръстев веке е придубил ореола на предишния си началник доктур чипишев/аку гу помните/ и си прай коту си иска а ве повечету сте склонни да гу защитавате
 • 11
  Др
  друго виждане
  7 -7
  10:37, 28 ное 2018
  До всички, суперобикновени граждани, писали по-горе!
  Да отидете и да свалите шапка на д-р Кръстев!
  Занапред да се научите на кого трябва и на кого не трябва да сваляте шапка. Важно е за здравето и за бъдещето ви.
  Един въпрос към д-р Кръстев!
  Докторе, какъв е този скапан джи?. Заслужаваш нещо много по-добро!
 • 12
  Тт
  Ттнма
  4 -2
  18:34, 28 ное 2018
  За толко рушвет толко джип
 • 13
  То
  толко рушвет толко джип
  4 -3
  09:24, 29 ное 2018
  Семейство Кръстеви си дадоха живота за град Първомай. Накрая - един скапан джип. Изобщо не си струва.
 • 14
  Ед
  един нормален
  3 -1
  20:48, 30 ное 2018
  Всички първомайски малоумници се изредиха да качват неправилно паркирали автомобили, щот за друго не им стига акъла. Сега обаче явно прекалиха... Извинете д-р Кръстев!
 • 15
  Жо
  Жож
  3 0
  11:48, 1 дек 2018
  Малумник си ти както повечето селяци населяляващи "градът".всеки се мисли за велик и недосегаем а всъщност са само мишоци и позьори.шибани нищастни крепостни СЕЛЯНИ

Хороскоп за 05.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Освободете се от напрежението, загърбете минали неприятности и гледайте с надежда напред. Очакват ви успехи, основите на които дълго са поставяни от вас. Благоприятни перспективи се очертават за работещите в областта на търговията и предприемачите. Бъдете внимателни при работа с документи. Добри новини.
05 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще успявате. Ще реализирате плановете си дори по-добре от предвиденото. Близък човек ще ви ангажира с проблем, по който едва ли ще можете да сте му полезни. Не позволявайте хорските приказки да променят отношението ви към определена личност, защото тя заслужава повече внимание и уважение.
05 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Обзети сте от творчески идеи, които горите от желание да споделите и осъществите. Предлага ви се чудесна възможност за изява. Ще се радвате на вниманието и обичта както на близките си, така и от страна на колеги и на хора, на които ще бъдете представени. Нова сърдечна тръпка ще ви разтърси и само вие знаете колко далеч искате да стигнете.
05 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще отделите повече време на работата си, служебна, делова, лична или обществена. Довеждате до край започната задача и това ви кара да прецизирате детайлите, в очакване на добри резултати. Благоприятно развитие на делови въпрос, касаещ и близките ви, свързан с имоти, дела или други начинания.
05 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще отбележите ново начало за бизнеса си или друга, обвързваща ви с перспективите си активност. Измежду нещата, които определяте за важни са професионалното ви утвърждаване и личния ви живот. За последното ще се погрижите повече, предвид растящите ви желания. Поява на нов човек в живота ви или подновяване на връзка с вече познат ще придобие по-дълбок смисъл за вас.
05 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Разнообразната работа днес, която ви налага общуването с много хора, може да ви изнерви. Старанието ви да сте изрядни във всичко, с което се заемете, често ще бъде проблемно, и то не по ваша вина. Можете да разчитате на помощта на близък приятел, който няма да ви подведе. Независимо от всичко бъдете усмихнати и сърдечни с другите.
05 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не всичко днес ще се подрежда според очакванията ви. Възможно де възникнат проблеми, чието решаване ще наложи компромиси от ваша страна. За да имате по-малко разочарования, ограничете контактите си до минимум. Бъдете уравновесени и резервирани към непознатите. Не парадирайте с успехите си. Ако го сторите може скоро горчиво да съжалявате.
05 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Привличат ви непознати неща и затова едва ли днес ще се задоволите с обичайните си занимания. Опитвате нещо нестандартно, което ще помните дълго. Едва ли е трудно да ви привлече човек на своя страна, тъй като сте в настроение и лесно се съгласявате с привлекателни идеи. Ако започвате нещо днес, непременно го довършете, защото иначе ще си създадете двойна работа.
05 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Радвате се на един полезен ден. Независимо от заниманията си ще запазите доброто си настроение и ще успеете да го предадете и на околните. Разбирате се чудесно с човек, който отдавна ви привлича и нищо чудно скоро отношенията ви да се задълбочат.
05 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Разтоварващи занимания ще ви помогнат да се освободите от натрупаното напрежение и ще подобрят настроението ви. Заобиколете се с обичани хора, с които чувствата ви са взаимни. Неочаквани новини ще ви зарадват. Решението ви да помогнете на някого е похвално и ви прави чест.
05 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако трябва наложете усилия за да намалите темпото и да не сте все заети и активни просто по навик. Важно е да проявите благоразумие. Днес не всичко, което ви е доставяло удоволствие или ви е носело придобивки, ще ви въздейства по същия начин. Отделете от времето си и помогнете на близките си, но в никакъв случай не чакайте отплата.
05 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Характерни за този ден са спокойствието и доброто настроение. Подхождате положително към всяко нещо, с което се сблъскате и това до голяма степен определя и добрите резултати, които постигате. Отпадат съмненията ви относно човек, когото сте считали за прегрешил спрямо вас. Имате чудесната възможност да се отпуснете и забавлявате вечерта.
05 юни 2020
Последни новини