Неправилно паркираният автомобил е собственост на лекар-инвалид, извикан по спешност в болницата

Автомобилът,  спрян на инвалидно място пред  МБАЛ – Първомай е собственост на д-р Добрин Кръстев.

По сигнал на наш читател публикувахме снимката с уговорка, че от нея не става ясно дали шофьорът е инвалид и каква е била причината да спре по този начин. 2 часа по-късно д-р Кръстев се обади в редакцията и сам обясни ситуацията. Той е инвалид и макар и неправилно разположена, колата му не е заела мястото неправомерно. Няма стикер, защото законодателят не допуска възможността инвалидите да се придвижват с мощни автомобили, но има всички документи, доказващи състоянието му.

„Паркирал съм в 5 сутринта, разказа докторът, когато бях извикан по спешност.“ 

Случаят е показателен за това, че не е редно  да се правят бързи заключения и да се издават присъди. Още по-жалко би било  използването на медийния интерес за разчистване на сметки, каквито опити е имало неведнъж.

За хората с гражданска съвест в помощ би могло да бъде приложението https://grajdanite.bg , което е направено така, че след подаване на сигнал да бъде извършвана проверка от съответните институции.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

  • 1
    Па
    паркирането разрешено
    15 -16
    09:40, 27 ное 2018
    .Возилото е заело не едно, а две места,няма стикер за инвалид –не това не е нарушение!!!По скоро това е поредната демонстрация на хора от кръга на недосегаемите.ЖАЛКА, придворна, унижена журналистика.
  • 2
    Де
    ДЕБЪРЕЦ.
    26 -10
    09:54, 27 ное 2018
    Доктор Кръстев точно вие можете да спирате в тая болница където и когато си пожелаете човек с вашата божия ръка която ни е изродили нас и нашите деца и хиляди други да ви държат сметка това е несериозно.Вие сте дали началото на десетки хиляди живота а други унищожиха невинни животи и ся намериха с какво да се заяждат жив и здрав да сте още дълги годинки те дето ви снимат спинка по онова време а вие наспан ненаспан на тия години по всяко време в денонощието сте в кондиция евала.
  • 3
    Де
    ДЕБЪРЕЦ.
    12 0
    10:13, 27 ное 2018
    Снимайте нещо друго няма лошо демокрация е ама да знаеш кога къде и за кво има бизнесменчета за кутия цигари спира на пешеходни пътеки пред алей училища и други подобни какви нередности има за оправяне ти къде си отишъл с та снимка в новините не можеш да стигнеш ако нямаш близък човек там.
  • 4
    Пъ
    първомайка
    13 -9
    12:10, 27 ное 2018
    Ами то си беше ясно,че някой много "обича" доктора и затова се заяждаше с него дори във фейсбук групата Първомай се е публикувал анонимника и после се е отстранил. Явно е предприел акция "да ти уроня престижа докторе" ще пиша анонимно на редакцията и ще сея простотия де ще мога?! Жив и здрав да е д-р Кръстев, а враговете дето дебнаб отвсякъде също! Трябва да се отсява плявата от сеното иначе всичко друго е преднамерено!
  • 5
    Лу
    Лудото Коле
    4 0
    12:15, 27 ное 2018
    аз в първата статия хубаво ви казах, да ни съ прайте на много будните и възмутени граждани и да ни си чешите изиците като стадо фитки, ама вие НЕ, ТА НЕ!
    Там където трябва да се намесите - вас ви няма. А тука са занимавате със селски интриги....д33ба аз тия клоуни дето сте бе!
  • 6
    Пе
    Пеевски
    3 -1
    13:43, 27 ное 2018
    Е, трудно ще намерите читав журналист каквато и заплата да му дадете след като това са ви новините
  • 7
    Мн
    Мноо тъп
    6 -7
    20:10, 27 ное 2018
    Е щом е толкова велик канонизирайте го св.инвалид с мощен джип
  • 8
    Ha
    Hah
    9 -6
    20:16, 27 ное 2018
    Не става въпрос за уронване на престиж , а по скоро за това че може би на някой му е писнало така наречения “елит” да се подиграва с населението. Ако беше някой друг ( най “обикновен” гражданин на града ) господата полицаи веднага щяха да му връчат фиш, ноо щом става въпрос за доктор Кръстев ее виждаш ли ти нещата седят друго яче- очевидно той е недосегаем ...
  • 9
    Ан
    Анонимника
    8 -4
    20:22, 27 ное 2018
    Първомайката и анестезиолога въпроса е принципен закона е за всички.продължават мутренските наглярщини и вие се кефите на такива отрепки с пари и власт във васалското ви жалко ОБЩЕСТВО!
  • 10
    Пи
    ПИТАГОР
    9 -4
    06:15, 28 ное 2018
    Яз ни мога да разбира за ко ве пърумайци съ прайте че ни пузнавате доктур кръстев. Да вярну инвалид ие туй ни може да му се утрече. Да вярну е чи гу спулетяха някои житейски и здравусловни несполуки убачи той и преди си беше такъв. Укориму е поведението му низависимо от някои обективни убсуятелства. Но такъу е в пърумай било е такъу и жъ си остани такъу. Щоту болницътъ си има управител той трябва дъ куригира тия анумалии в поведението на доктур кръстев най малко в района на болницата. Убачи кък да стани къту управителя ич ни му дриеме все пак доктур кръстев веке е придубил ореола на предишния си началник доктур чипишев/аку гу помните/ и си прай коту си иска а ве повечету сте склонни да гу защитавате
  • 11
    Др
    друго виждане
    7 -7
    10:37, 28 ное 2018
    До всички, суперобикновени граждани, писали по-горе!
    Да отидете и да свалите шапка на д-р Кръстев!
    Занапред да се научите на кого трябва и на кого не трябва да сваляте шапка. Важно е за здравето и за бъдещето ви.
    Един въпрос към д-р Кръстев!
    Докторе, какъв е този скапан джи?. Заслужаваш нещо много по-добро!
  • 12
    Тт
    Ттнма
    4 -2
    18:34, 28 ное 2018
    За толко рушвет толко джип
  • 13
    То
    толко рушвет толко джип
    4 -3
    09:24, 29 ное 2018
    Семейство Кръстеви си дадоха живота за град Първомай. Накрая - един скапан джип. Изобщо не си струва.
  • 14
    Ед
    един нормален
    3 -1
    20:48, 30 ное 2018
    Всички първомайски малоумници се изредиха да качват неправилно паркирали автомобили, щот за друго не им стига акъла. Сега обаче явно прекалиха... Извинете д-р Кръстев!
  • 15
    Жо
    Жож
    3 0
    11:48, 1 дек 2018
    Малумник си ти както повечето селяци населяляващи "градът".всеки се мисли за велик и недосегаем а всъщност са само мишоци и позьори.шибани нищастни крепостни СЕЛЯНИ
Последни новини