17 °C

578 са регистрираните безработни за месец октомври

През октомври броят на регистрираните безработни лица в Дирекция “Бюро по труда” - Първомай за Общината са са 578 или 6,57%. Този показател отново е по-нисък от предходния месец и тенденцията за плавно понижаване продължава.

Безработните мъже са 230, а жените – 348.  

81 са безработните младежи.

По отношение на възрастта най-много са безработните над 50 години – 267. 25 са регистрираните майки с деца до 3 години.

Повече от 1 година безработни са 118 лица.

Новорегистрираните са 89. 78 са постъпилите на работа през последния месец, като 77 са го направили с посредничеството на Дирекция «Бюро по труда».

През октомври са заявени 81 работни места. От тях 15 за работници, 9 за специалисти и 57 за хора без специалност. Съотношението безработни към свободни работни места е било 7:1.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Уй
  Уй
  4 0
  12:26, 22 ное 2018
  хубаво, но дайте да видим статистика и на броя работещи за същите месеци, да преценим какво се случва, дали хората са си намерили работа в общината, напусняли са общината или са ни напуснали завинаги!
 • 2
  Лу
  Лудото Коле
  0 0
  13:26, 22 ное 2018
  А ако безработните станат РАБОТНИ, колко ще им е РАБОТНАТА ЗАПЛАТА?! това първо. Питам щото някои предпочитат да си стоят вкъщи и да си рабУтят за себе си, отколкото да ги клецат в някой цех за 500 лв. НАЛИ СЪ СЕЩАТЕ?!
  --
  Второ - през октомври са 578 или 6,57%. Дайте да видим колко са били през октомври'2017-а година. За да е да по-точна статистиката. А тя е най-точна когато се сравняват два периода от различни години, например.
 • 3
  Пи
  ПИТАГОР
  0 0
  08:00, 25 ное 2018
  Ава коле ава луда главо много аналитичну подхождъш към нищата. Ти ни разбираш ли чи в българия и най веке в пърумай сичкуту е лъжа ва. Бизработицата е най гулямата лъжа ва тия цифри изобщу ни съ вярни. Ся къту махнаха руждиту койту беше суциалния кметь нищата ще станат още по зле той се бореше с безработицата с всички средства и я навря в миша дупка. Сига да видим новия зам кметь от воднуту како жъ направи дали ще успее да се прибори с тази болест по работещите наречена безработица

Хороскоп за 24.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Работната ви заетост ще ви носи добри финансови удовлетворения. Помислете преди да вземете важно решение. Не трябва да бързате, има неща, за които е нужно време за да оцените правилно. Ако се нуждаете от духовна подкрепа, имате от кого да я получите. Близките ви също ще помогнат да се разтоварите.
24 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Този ден е подходящ за подписване на договори и на всякакъв вид споразумения. Възможно е да се появят непредвидени ангажименти, но едва ли има нещо, с което не можете да се справите. Поемете семейния бюджет в свои ръце и не допускайте близките ви да правят необмислени разходи. Вие сте тези, които най-добре биха се справили с тази задача.
24 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Предлага ви се чудесна възможност да приложите вашия богат житейски опит. В служебен план нещата ще се развият неочаквано добре, дори за самите вас, ако съумеете да запазите присъствие на духа и способност да се съсредоточите върху най-главното. Проявете повече разум и търпение към провокациите, отнасящи се до законността и реда.
24 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Имате добри усещания за бъдещето си и интуицията ви подсказва, че сте на прав път. Така е. Днешните доказателства в тяхна подкрепа ще повишат самочувствието ви. Делово предложение ще ви ентусиазира с изгодните за вас перспективи. Не оставяйте партньора си да гадае за намеренията ви, споделете ги и заедно ще ви бъде по-лесно да ги реализирате.
24 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
С решаването на професионални и делови въпроси ще започнете деня си, оставяйки личните за по-късно. В плановете ви влизат и нови начинания, остава да изберете подходящия момент за стартирането им. Влагайки старание и разум, ще привличате на своя страна и силните на деня, което ще ускори успеха ви.
24 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ви ще бъде натоварен, но и успешен. На моменти ще се осланяте на доброто си впечатление, което оставяте у другите и няма да сгрешите. Ще получите добри новини, свързани с бизнеса и това допълнително ще ви активизира. Ще ускорите намирането на необходимите средства за финансиране на бъдещ проект.
24 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Приятна среща ви очаква днес. Споделяте неща, които ви вълнуват от доста време и получавате ценни съвети. Всичко това ще ви подейства наистина разтоварващо. Постарайте се да свършите плановете си за деня, за да сте удовлетворени от себе си.
24 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят няма да бъде особено добър за тези, които страдат от хронични заболявания. Вземете нужните превантивни мерки навреме. Не се изкушавайте да съветвате когото и да било. Самочувствието ви е подплатено, но е много вероятно да подведете някой важен за вас човек. Просто има неща, които всеки сам трябва да реши за себе си.
24 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Делово ще пристъпите към изпълнение на предстоящите си задачи и без да губите време в излишни приказки ще се включите във времето. Не пренебрегвайте мнението на колегите си, покажете им, че вярвате в тях, като не изтъквате непрекъснато заслугите си. От умението ви да работите в екип ще зависят и резултатите ви.
24 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Благоприятно за вас ще се развиват деловите ви ангажименти. Ще сложите край на работен проект и удовлетворени от резултатите ще се устремите към нов. Концентрирайте се над главното, проникнете в същината на нещата и на практика ще претворите замисленото. Няма да ви липсва и напрежение, но вие сте свикнали.
24 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ще трябва да измислите стратегия за действие по важен за вас въпрос, тъй като обичайните ви ходове ще се окажат недостатъчни. Бъдете отворени към чужди идеи, тъй като това е начинът да намерите най-подходящата за вас. Флирт на работното място ще ви разконцентрира от работата ви, а това не е желателно. Не бягайте от отговорностите си.
24 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
24 фев 2020
Последни новини