Жертвите на катастрофата край Своге вече са 18. Преглед на печата

"24 часа":

Бум на Хепатит А в столичните квартали "Факултета" и "Красна поляна"

Бум на Хепатит А в столичните квартали "Факултета" и "Красна поляна". Вече са засегнати няколко училища и детски градини, предаде Би Ти Ви.

Огнището на Хепатит А тръгва от квартал "Факултета. През юли месец за първи път са регистрирани 6 случая, а днес лекувани и заболели са вече 86.

"В огнището на заболяването има около 260 контактни лица по битов път и в детски заведения и училища около 130 контактни от първи ред", съобщи д-р Данчо Пенчев, директор на РЗИ.

Повечето заболели са на възраст между 2 и 16 години. Заразени деца са регистрирани вече в няколко детски учебни заведения.

"Най-заразни са хората 1-2 седмици преди клиничните изяви на заболяването и в първата седмица от клиничните изяви на заболяването", обясни д-р Пенчев.

В околните учебни заведения вече допускат ученици само срещу медицински изследвания.

Нова телевизия. 

"Дума":

Телевизията на левицата ще носи името "Българска свободна медия"

"Телевизията на БСП ще носи името "Българска свободна медия". Вярваме, че в нея ще бъде изразявано свободно мнението на хората, без страх, а истината и фактите да се представят такива, каквито са, без цензура". Това заяви вчера лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като внесе документите за лиценз в СЕМ. С откриването на медията левицата иска да помогне на България от 111-то място да се придвижи напред. Желанието ни е до декември т.г. телевизията да стартира, но това зависи от регулаторния орган. Засега ще се разпространява по сателит и кабелната мрежа, ще има основно новини и публицистични предавания", обясни Нинова.

"Българска свободна медия" ще се помещава в сградата на бившия хладилен завод, намираща се на ул. "Индустриална" 11, която сега е модернизирана. Вече са подготвени всички студия и офиси. Имало е доста подадени кандидатури за работа.

Катастрофа. 

"Сега":

Жертвите на катастрофата край Своге вече са 18

Почина жена, тежко ранена при инцидента край Своге. От болница "Пирогов" потвърдиха пред агенция "Фокус" тъжната новина. Така жертвите на катастрофата станаха 18.

Тежкото пътно произшествие, случило се на 25 август, имаше големи политически последствия. Трима министри от третото правителство на ГЕРБ - Ивайло Московски, Валентин Радев и Николай Нанков - подадоха оставки след настояване на Бойко Борисов. Един от коалиционните партньори - НФСБ - критикува премиера, че взема еднолично решенията.

Дело. 

"Сега":

Тр.Трайков: КОНПИ като че ли не желае да чуе обясненията ми

Наказателните обвинения срещу мен са абсолютно неиздържани. Това каза в предаването "Лице в лице" бившият енергиен министър Трайчо Трайков в първия кабинет на Бойко Борисов по повод запора, който КОНПИ наложи на имуществото му.

"Обвинението към мен е, че не съм предотвратил продажбата, която извършва Агенцията за приватизация, като министър, каквито правомощия аз като министър нямам и не бих могъл да имам. Аз би трябвало да съм укорим от закона, ако се опитам да се бъркам в работата на Агенцията за приватизация. От друга страна пък тяхната работа се смята за добре свършена, защото тогавашният й шеф сега е министър на икономиката", добави той.

По думите му той не може да докаже и да възрази нищо за момента, защото не знае коя част от активите му комисията намира за незакони.

Обир. 

"24 часа":

Задържаха мъжете, взривили банкомат в Стара Загора

Късно след обяд днес на входа на Пловдив, в района на "Скобелева майка", са задържани 3 мъже, които пътували в лек автомобил "Нисан".

Един от тях е гражданин на Молдова, потвърдиха от старозагорската полиция. Те се разпитват във връзка с взривения в Стара Загора банкомат, собственост на банка.

Банкоматът беше взривен през нощта в кв. "Железник" в Стара Загора. Извършителите задигнаха между 50 и 60 000 лева.

Те са били с маски и са действали бързо.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини