Засилено е полицейското присъствие по пътищата в общината

Районното управление на полицията в Първомай се включва в инициативата Европейски ден без загинали на пътя. Пътни патрули  провеждат мащабна акция за контрол по пътищата на общината.

Патрули има в Дебър, по пътя за село Градина, в Бяла река. Ще се патрулира на всички места, на които през миналата и тази година има загинали.

Целта е да се намалят смъртните случаи и тежките травми, получени при инциденти на пътя. За миналата година в района на Първомай при пътно транспортни произшествия са загинали 4 човека.

Като част от инициативата инспектори от РУП – Първомай ще изнесат час по Безопасност на движението пред ученици от прогимназиален етап в СУ „Златаров“.

Проектът Европейски ден без загинали на пътя“ е подкрепен от Европейската комисия.  Мотото на операцията у нас е „Безопасни мобилни комбинации за живот" и е в контекста на темата на Европейската седмица на мобилността (16-22 септември 2018 г.) "Мултимодалност" с мото "Комбинирай, движи се!" За постигането на целта да няма загинали по пътищата на страната ни, е необходимо да се създаде организация за успешното провеждане на операцията. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ше
    Шекеровото Коле
    4 0
    20:10, 19 сеп 2018
    А па аз предлагам да турят един регулировчик до мандрата,защото няма табели и хората не знаят накъде е пътя за Свиленград накъде е центъра ,накъде е цариградското шоше. Ако няма достатъчно пътни полицаи ,тогава турете достатъчно и ясни указателни табели ,щото да не върят тировете и колите към несъществуващия вече прелез.

Още новини

Последни новини