11 °C

Пътна полиция проверява дали селскостопанска техника се движи в района в нарушение на Закона

В момента Пътна полиция извършва проверка за наличие на сигнали за придвижване на селскостопанска техника в района, в нарушение на законовите и подзаконовите нормативни актове, се казва в писмо –отговор на въпроси, зададени по повод на тежката катастрофа, на пътя между Първомай и Бяла река на 12 август, тази година. В инцидента загинаха 3 мъже. Тогава тяхната кола се удари в колесен трактор с прикачено ремарке и възникнаха съмнения, че селскостопанската машина не е била обезопасена със светлини. Сред коментарите имаше и такива, че в полицията са подавани сигнали за движението на неизправни трактори, на които не е обръщано внимание.

От Полицията са категорични, че преди настъпване на ПТП не е получаван сигнал за придвижване на този трактор по главен път І-8 без светлини.

В отговор на въпроса какви мерки се взимат, за да не се допуска неизправна техника да се движи по автомобилната мрежа, старши комисар Атанас Илков – директор на ОДМВР – Пловдив отговаря:

„През 2018 година са планирани и се провеждат специализирани полицейски операции за контрол както по пътища с интензивен трафик, така и по пътищата около малките населени места на областта за недопускане на технически неизправни ППС и придвижването им в нарушение на законовите разпоредби. В тази връзка са проведени и редица срещи със  собственици на селскостопанска техника  за набелязване на мерки за безопасно придвижване и недопускане на инциденти.

Целият полицейски състав с правомощия да осъществява контролна дейност по ЗДвП е запознат с нормативната уредба, касаеща придвижването на селскостопанска техника, в т.ч. и извънгабаритна такава и при всички случаи на констатирани нарушения се взима съответното административно решение.“

В заключение ст.к. Илков уверява, че запазването на живота и здравето на участниците в движението е един от основните приоритети на ОДМВР – Пловдив, затова се провеждат и редица превантивни мероприятия.

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Мн
  Мнение
  10 0
  10:49, 5 сеп 2018
  СЛЕД като стана белята на главния път, тракторите с тютюна, курсиращи между Дебър и Първомай вече светят като сергии. Дали ремаркетата имат спирачки, осигурителни въжета и др. такива отделен въпрос.
 • 2
  Иш
  Ишщкс
  9 0
  13:10, 5 сеп 2018
  А един Общински съветник на глевен пост размотаващ се с трактор на 40 години и теглеш две каруци КОЙ И КОГА ще го провери.
  • Ко
   КОЙ?
   6 -2
   15:45, 6 сеп 2018
   Каквото прошепнеш имай доблестта да го изречеш на глас - КОЙ ТОЗ СЪВЕТНИК ?
 • 3
  Ме
  Меерунген
  5 -2
  22:28, 5 сеп 2018
  Днес през целия Божи ден една малка количка стоя паркирана точно срещу Хипноза, там където е забранено паркирането, а от другия край си бяха наредени автомобили според правилника, тъй като там вече знак липсва. Тая въшка цял ден създаваше тапа за движението на входа на града. Вероятно 10-ина пъти оттам са минали и полицейските коли, но таралясничето не беше помръднало. В тоя град всеки прави каквото си иска, не му пука нито от правила, нито от закони. Тук Анархията крепи живота, а те тръгнали некви трактори да ми следят.
  • От
   отговор
   5 0
   15:44, 6 сеп 2018
   Прав сте, тук живота е модерен израз на анархистката философия, по-скоро анархо- комунизъм!
  • Ко
   КОЙ?
   7 0
   15:51, 6 сеп 2018
   Анархо -комунизъм = ПАРТИЗАНЩИНА. Тук по скоро е налице БКМ - Бряговски Комунистически Материализъм.
 • 4
  Юм
  Юмезе
  3 0
  10:16, 8 сеп 2018
  Tрактор на Мюмюн продължава да си джитка в града неизправен.Тракториста бил някой си Даню.
 • 5
  Ци
  циник
  6 0
  22:31, 8 сеп 2018
  То тук близо около града е слаба работа, я идете по муждуселските пътища за какво иде реч.Например между дебър и брягово ,между крушево и добри дол ,между бяла река и езерово трактори комбайни,редосеялки,косачки иоще селскостопански аренал се движи необезпокояван по асфалта в резултата на което той е разбит с огромни буци кал,корени тютюн или царевица,слама.С една дума европейска слободия!

Хороскоп за 24.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Работната ви заетост ще ви носи добри финансови удовлетворения. Помислете преди да вземете важно решение. Не трябва да бързате, има неща, за които е нужно време за да оцените правилно. Ако се нуждаете от духовна подкрепа, имате от кого да я получите. Близките ви също ще помогнат да се разтоварите.
24 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Този ден е подходящ за подписване на договори и на всякакъв вид споразумения. Възможно е да се появят непредвидени ангажименти, но едва ли има нещо, с което не можете да се справите. Поемете семейния бюджет в свои ръце и не допускайте близките ви да правят необмислени разходи. Вие сте тези, които най-добре биха се справили с тази задача.
24 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Предлага ви се чудесна възможност да приложите вашия богат житейски опит. В служебен план нещата ще се развият неочаквано добре, дори за самите вас, ако съумеете да запазите присъствие на духа и способност да се съсредоточите върху най-главното. Проявете повече разум и търпение към провокациите, отнасящи се до законността и реда.
24 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Имате добри усещания за бъдещето си и интуицията ви подсказва, че сте на прав път. Така е. Днешните доказателства в тяхна подкрепа ще повишат самочувствието ви. Делово предложение ще ви ентусиазира с изгодните за вас перспективи. Не оставяйте партньора си да гадае за намеренията ви, споделете ги и заедно ще ви бъде по-лесно да ги реализирате.
24 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
С решаването на професионални и делови въпроси ще започнете деня си, оставяйки личните за по-късно. В плановете ви влизат и нови начинания, остава да изберете подходящия момент за стартирането им. Влагайки старание и разум, ще привличате на своя страна и силните на деня, което ще ускори успеха ви.
24 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ви ще бъде натоварен, но и успешен. На моменти ще се осланяте на доброто си впечатление, което оставяте у другите и няма да сгрешите. Ще получите добри новини, свързани с бизнеса и това допълнително ще ви активизира. Ще ускорите намирането на необходимите средства за финансиране на бъдещ проект.
24 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Приятна среща ви очаква днес. Споделяте неща, които ви вълнуват от доста време и получавате ценни съвети. Всичко това ще ви подейства наистина разтоварващо. Постарайте се да свършите плановете си за деня, за да сте удовлетворени от себе си.
24 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят няма да бъде особено добър за тези, които страдат от хронични заболявания. Вземете нужните превантивни мерки навреме. Не се изкушавайте да съветвате когото и да било. Самочувствието ви е подплатено, но е много вероятно да подведете някой важен за вас човек. Просто има неща, които всеки сам трябва да реши за себе си.
24 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Делово ще пристъпите към изпълнение на предстоящите си задачи и без да губите време в излишни приказки ще се включите във времето. Не пренебрегвайте мнението на колегите си, покажете им, че вярвате в тях, като не изтъквате непрекъснато заслугите си. От умението ви да работите в екип ще зависят и резултатите ви.
24 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Благоприятно за вас ще се развиват деловите ви ангажименти. Ще сложите край на работен проект и удовлетворени от резултатите ще се устремите към нов. Концентрирайте се над главното, проникнете в същината на нещата и на практика ще претворите замисленото. Няма да ви липсва и напрежение, но вие сте свикнали.
24 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ще трябва да измислите стратегия за действие по важен за вас въпрос, тъй като обичайните ви ходове ще се окажат недостатъчни. Бъдете отворени към чужди идеи, тъй като това е начинът да намерите най-подходящата за вас. Флирт на работното място ще ви разконцентрира от работата ви, а това не е желателно. Не бягайте от отговорностите си.
24 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
24 фев 2020
Последни новини