16 °C

Пътна полиция проверява дали селскостопанска техника се движи в района в нарушение на Закона

В момента Пътна полиция извършва проверка за наличие на сигнали за придвижване на селскостопанска техника в района, в нарушение на законовите и подзаконовите нормативни актове, се казва в писмо –отговор на въпроси, зададени по повод на тежката катастрофа, на пътя между Първомай и Бяла река на 12 август, тази година. В инцидента загинаха 3 мъже. Тогава тяхната кола се удари в колесен трактор с прикачено ремарке и възникнаха съмнения, че селскостопанската машина не е била обезопасена със светлини. Сред коментарите имаше и такива, че в полицията са подавани сигнали за движението на неизправни трактори, на които не е обръщано внимание.

От Полицията са категорични, че преди настъпване на ПТП не е получаван сигнал за придвижване на този трактор по главен път І-8 без светлини.

В отговор на въпроса какви мерки се взимат, за да не се допуска неизправна техника да се движи по автомобилната мрежа, старши комисар Атанас Илков – директор на ОДМВР – Пловдив отговаря:

„През 2018 година са планирани и се провеждат специализирани полицейски операции за контрол както по пътища с интензивен трафик, така и по пътищата около малките населени места на областта за недопускане на технически неизправни ППС и придвижването им в нарушение на законовите разпоредби. В тази връзка са проведени и редица срещи със  собственици на селскостопанска техника  за набелязване на мерки за безопасно придвижване и недопускане на инциденти.

Целият полицейски състав с правомощия да осъществява контролна дейност по ЗДвП е запознат с нормативната уредба, касаеща придвижването на селскостопанска техника, в т.ч. и извънгабаритна такава и при всички случаи на констатирани нарушения се взима съответното административно решение.“

В заключение ст.к. Илков уверява, че запазването на живота и здравето на участниците в движението е един от основните приоритети на ОДМВР – Пловдив, затова се провеждат и редица превантивни мероприятия.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Мн
  Мнение
  10 0
  10:49, 5 сеп 2018
  СЛЕД като стана белята на главния път, тракторите с тютюна, курсиращи между Дебър и Първомай вече светят като сергии. Дали ремаркетата имат спирачки, осигурителни въжета и др. такива отделен въпрос.
 • 2
  Иш
  Ишщкс
  9 0
  13:10, 5 сеп 2018
  А един Общински съветник на глевен пост размотаващ се с трактор на 40 години и теглеш две каруци КОЙ И КОГА ще го провери.
  • Ко
   КОЙ?
   6 -2
   15:45, 6 сеп 2018
   Каквото прошепнеш имай доблестта да го изречеш на глас - КОЙ ТОЗ СЪВЕТНИК ?
 • 3
  Ме
  Меерунген
  5 -2
  22:28, 5 сеп 2018
  Днес през целия Божи ден една малка количка стоя паркирана точно срещу Хипноза, там където е забранено паркирането, а от другия край си бяха наредени автомобили според правилника, тъй като там вече знак липсва. Тая въшка цял ден създаваше тапа за движението на входа на града. Вероятно 10-ина пъти оттам са минали и полицейските коли, но таралясничето не беше помръднало. В тоя град всеки прави каквото си иска, не му пука нито от правила, нито от закони. Тук Анархията крепи живота, а те тръгнали некви трактори да ми следят.
  • От
   отговор
   5 0
   15:44, 6 сеп 2018
   Прав сте, тук живота е модерен израз на анархистката философия, по-скоро анархо- комунизъм!
  • Ко
   КОЙ?
   7 0
   15:51, 6 сеп 2018
   Анархо -комунизъм = ПАРТИЗАНЩИНА. Тук по скоро е налице БКМ - Бряговски Комунистически Материализъм.
 • 4
  Юм
  Юмезе
  3 0
  10:16, 8 сеп 2018
  Tрактор на Мюмюн продължава да си джитка в града неизправен.Тракториста бил някой си Даню.
 • 5
  Ци
  циник
  6 0
  22:31, 8 сеп 2018
  То тук близо около града е слаба работа, я идете по муждуселските пътища за какво иде реч.Например между дебър и брягово ,между крушево и добри дол ,между бяла река и езерово трактори комбайни,редосеялки,косачки иоще селскостопански аренал се движи необезпокояван по асфалта в резултата на което той е разбит с огромни буци кал,корени тютюн или царевица,слама.С една дума европейска слободия!

Хороскоп за 23.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще мобилизирате вътрешните си сили и ще се справите с възникващите затруднения днес. Ще получите подкрепата на онези, на които сте помагали и обединявайки усилията си, ще ви бъде по-лесно да продължите напред. Лидерските ви заложби ще излязат на преден план и смело ще убеждавате някого в предимствата на идеите си.
23 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Приемайки новото и прилагайки го на практика в едно с познатите средства, ще работите ползотворно за изпълнение на поставените си цели. Няма да пропуснете нищо важно и ще се погрижите за детайлите около реализацията на важно събитие, така, че да не липсва настроение и всичко, което се изисква от вас.
23 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Успеете ли да разпознаете и назовете скритите си тревоги, ще постигнете победа, водеща към върхове. Възможно е застъпничеството ви за някого да ви постави в неблагоприятна светлина пред други, но приятелството е важно за вас. В открит разговор ще споделяте мислите си с близки хора и ще търсите мнението им.
23 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Делово предложение ще насочи мислите ви в по-практични рамки. Помислете, заслужава си да поемете риска, още повече, че сте подготвени за подобни предизвикателства. И други неща ще повишат настроението ви. Вслушайте се в желанията си, отворете сетивата си, не оставяйте безразлични към любовта.
23 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Бъдете реалисти и не очаквайте прекалено много от наскоро създала се ситуация. Очаква ви по-благоприятен период, затова точно сега не избързвайте с действията си. Днес имате страхотен успех сред противоположния пол, използвайте чара си. Втората част на деня ще е особено успешна за вас в личен план.
23 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Прекалено активни сте днес, за да почивате затова търсите всевъзможни начини да оползотворите енергията си. Работа по дома или нещо, свързано с него ще занимава голяма част от вас. Въпреки това обаче не пропускайте предложението на приятел за приятно мероприятие. Ако успеете да съчетаете и двете със сигурност ще останете най-доволни от този ден.
23 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се съобразявате с високите си изисквания и ще дадете предимство на естетическите си възприятия. Това за някои означава влагане на повече усилия в конкретна задача, за това пък резултатите ще ви удовлетворят. Упорството ви ще довежда всичко, с което се захванете до успешен край.
23 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Съсредоточени сте и не допускате грешки. Съвсем близо сте до крайния успех. Близките ви проявяват разбиране и едва ли ще ви ангажират допълнително. Привличате вниманието на важен за вас човек. От тук нататък всичко е във вашите ръце. Някои от вас се държат прекалено самоуверено на моменти граничещо с арогантността. Това едва ли ще се приеме радушно.
23 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
23 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Хубави емоции ще разнообразят деня ви, ще ви направят активни и усмихнати. Психическата ви уравновесеност и душевна хармония ви позволяват да осъзнаете своята уникалност. Активни и уверени ще откриете за себе си много истини, които до сега са ви убягвали. Някои от вас ще пътуват, но не поемайте излишен риск.
23 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намерете достоен начин да се разделите с хора, които са ви разочаровали, но ги обичате. Ако трябва се вслушайте в съветите, които ще получите. Възможни са обрати на плановете ви.
23 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Верни в предвижданията си, ще постигнете намеренията си, влагайки всичко, което е нужно за успеха ви днес. Не омаловажавайте отношението на някого към вас, добро или не, то може да се окаже решаващо за изхода на една ситуация. Във възможностите ви е да й повлияете положително, ако излъчвате светли мисли към участващите в нея хора.
23 сеп 2020
Последни новини