Чака ни скъпа зима. Преглед на печата

"Чака ни скъпа зима", предупреждава от първата си страница "Стандарт". Повишава се цената на природния газ, на тока, на горивата и на парното. Това се дължи на световната война на енергийните пазари, пояснява в интервю за вестника енергийният експерт проф. Атанас Тасев.

В друго интервю за "Стандарт" директорът на Агенцията по безопасност на храните д-р Дамян Илиев казва, че сега е важно големите свинекомплекси да бъдат опазени от африканската чума.

"Властта не знае как е дошла африканската чума", пише по темата вестник  "Дума".

"Телеграф" алармира, че все повече българи получават мозъчни удари.

"Данъкът за основно жилище скача двойно догодина", пише на първа страница „Сега“. Министерството на финансите лансира "зелени" промени, които ще повишат и облагането на по-старите коли.

Според "24 часа", догодина ще има 50 на сто по-висок данък за коли над 20 години.

Да даваш жилище под наем в София е шест пъти по-изгодно, отколкото да имаш влог в банка, съобщава „Сега“. Българската столица е втора в Европа по доход от рентиерство.

Печалбите на банките у нас гонят нов рекорд след вече отбелязан такъв през 2008 година, пише в друга публикация вестникът.

"Подмяната на лифтовете на Витоша се оказва невъзможна“, информира "Труд". Природният парк е обречен на разруха заради абсурди в някои нормативни актове. Развитието на туризма в планината до столицата е блокирано заради противоречия в плана за управление с два закона, пояснява изданието.

Половината от фирмите изпускат поръчки заради летните отпуски, пише "Монитор". Всяка пета фирма е въвела ограничение за размера на ваканцията от юни до септември. В 44 на сто от дружествата графиците за отпуски са задължителни.

"Земя" съобщава с въпросителна: "Идат още министерски оставки?".

Вестникът цитира премиера Борисов, който заявява, че има претенции и към други министри. БСП поиска отговорност за лошите пътища от бившите регионални министри Лиляна Павлова и Росен Плевнелиев, пише в публикацията.

Лидерът на АБВ Румен Петков прогнозира в интервю за "Труд", че напрежението в правителството ще продължи и че "БСП се грижи юнашки за комфорта на Борисов".

По повод промените в правителството и недоволството на Валери Симеонов от тях "24 часа" пише, че премиерът Борисов обмисля жест към Симеонов - предлага му министерството на туризма. Цецка Цачева ще освободи министерството на правосъдието преди номинирането й за конституционен съдия, а сегашният министър на туризма – Ангелкова, вероятно ще стане транспортен министър, какъвто беше в едно от служебните правителства, пише часовият вестник.

След като започна с топло и слънчево време, септември ще ни поднесе изненада - на пети ни удря студен фронт, пише "Монитор". Първите есенни слани ще паднат на 19-и. Валежи ще има към 8-10 септември, прогнозират синоптици.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини