17 °C

Съветниците отхвърлиха актуализацията на Бюджет 2018. Хубинов хвърли оставка

Митко Хубинов заяви, че се отказва от председателското място в Постоянната комисия по финанси, бюджет и стопански дейности.

Повод за това стана обсъждането на отчета на кмета за първото шестмесечие за изпълнението на Бюджет 2018 на проведената вчера редовна сесия. По точката първи взе думата Христо Вълчев, който от името на групата на ГЕРБ обяви, че няма да подкрепят този отчет, направен в условията на „информационна мъгла“.

„3 години повтаряме, че е нужна повече прозрачност във финансовата сфера, каза той, но не я получаваме“. Според председателя на политическата група на ГЕРБ, информацията се скрива и дори се „убива“ зад таблици и формулировки, така се прикриват действия, които се отразяват негативно на живота в тази община.

След него думата беше взета от Митко Хубинов, който изрази съжаление, че трябва да се съгласи с представителите на опозицията в местния парламент: „Ние нямаме достъп до никаква информация, едва 20% от нашите решения са реализирани; няма обект, на който цената да не е завишена. Вие (кметът и администрацията) не ни уважавате! Кой реши тази актуализация“, попита още Хубинов ядосан, че им се предлагат решения, които се очакват да бъдат подкрепени без предварително да са обсъдени в политическите групи. В края на изказването си Хубинов заяви, че си подава оставката като председател на финансовата комисия, в знак на несъгласие със случващото се.

В отговор на изказванията кметът Ангел Папазов каза, че изпълнението на решенията е около 20%, но към 30 юни, а в този момент много от тях са в процес на реализиране и призна вината си, че не е обсъдил актуализацията с политическите групи.

След този дебат само с 1 глас повече, отчетът на изпълнението на Бюджета за първото полугодие беше прието. С „въздържал се“ гласуваха всички съветници на ГЕРБ, Коалиция „Възраждане“ и Митко Хубинов.

Следващата точка в дневния ред беше актуализация на бюджета. Съветниците гласуваха масово с „въздържал се“ и отхвърлиха направените от кмета предложения. Така на практика 165 000 лв., предвидени за извършване или довършване на ремонтни дейности бяха замразени и предстои да бъдат разпределени в бъдеще.   

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

 • 1
  Пъ
  Първомайски цирк
  31 -3
  10:38, 31 авг 2018
  Замразени ще бъдат 165 хиляди лева! Разбира се, че ще бъдат замразени! Господин Хубинов явно недоволства от факта, че нещо не му дават от гювеча, а само един определен местен бизнесмен печели всички обществени поръчки чрез поставени лица и фирми. Какво получаваме в тоя град? Получаваме един миризлив панаир и в преносен и в буквален смисъл! Докато малкото останали първомайци се радват на кебапченца и захарен памук, едни и същи хора източват парите на общината!
 • 2
  Фа
  Фарс
  20 -1
  11:22, 31 авг 2018
  Театрална постановка предназначена за наивници.По важно беше да бъде приет отчета и с гласа на Давчева бе приет.На следващата сесия, ще бъде приета и актуализацията.Предизборна пушилка.А Ангу метнат в една от четирите служебни коли си тананика"Казано всичко честно ми е наред"
 • 3
  Из
  Избирател
  10 0
  17:16, 31 авг 2018
  Давчева как така е изневерила на Хубенов? Уж бяха толкова близки..... е остана пак сам без топлинка Хубенов.
 • 4
  Хр
  Христо Ботев
  15 -2
  17:22, 31 авг 2018
  ЗА ГОСПОДИНА ОТ СНИМКАТА ИМА СТИХОТВОРЕНИЕ ОТ БОТЕВ:

  ПАТРИОТ  

  Патриот е - душа дава 
  за наука, за свобода; 
  но не свойта душа, братя, 
  а душата на народа! 
  И секиму добро струва, 
  само, знайте, за парата, 
  като човек - що да прави? 
  продава си и душата.
  • Гл
   Гледна точка
   8 -3
   13:57, 2 сеп 2018
   Защо не мислите, че това стихотворение е по-подходящо за други общински съветници, които тихомълком дърпат от общинските средства и никой не ги споменава? Ами как ще ги спомене - нали после ще стане "напечено"! Не един общински съветник си гласува пари в своя полза, нали всеки дърпа чергата към себе си, получава ги, мълчи си и другите мълчат. Ако някой поиска сметка за харчове по неизвестни причини публично - дай да го линчуваме! Ето по тази причина няма да се оправим!
 • 5
  12
  123
  15 -2
  21:13, 31 авг 2018
  Неслучайно Иво Христов спомена,че дебилите в тази държава са 80%. В Първомай са 99%.Първомайци,продължавайте докато станете 100%
 • 6
  Из
  Избирател
  15 -2
  01:31, 1 сеп 2018
  Този от снимката е Наглец номер едно в Първомай.
  • Гл
   Гледна точка
   9 -4
   13:50, 2 сеп 2018
   Кой какъв е - въпрос на гледна точка! Има много по-големи наглеци от този на снимката. Нека "Избирател" да не натрапва своето мнение на всички останали!
 • 7
  Пи
  ПИТАГОР
  18 -3
  09:23, 1 сеп 2018
  Ям нали глсувахте за ангу. Гласуваш за ангу получаваш в комплект митката руждиту и хубина демек сичку без герб. Демек на предизбурната витирна пише гласуваш за един получаваш трима не получаваш явно герб обачи накрая се оказва че и герб получаваш ама неявно затва заблудени люде и ве обикновенни дебиле трябва да разбирете чи пърумай е обречен.и тъй къту в пърумай сичкото е дебил офца и обречени хора яз ви предлагам на предстоящите избури да направите един експиримент на страха. Явно е чи от страх сичкуту гласуват но проявете офча смелост и къту идите в тъмната стаичка вместо да гласувате за тираните зачеркнете сичку и напишете питагор. То е ясну чи ангу жъ спичели ама поне ве дигнете малко офчите си глави и направете идин малък бунт
 • 8
  Ве
  Верно
  8 0
  13:51, 3 сеп 2018
  Не проумявям ? Тва верно ли А нгу и дечката , харчат това което си поискат?!!! А общинските съветници никой не ги бръсне за нищо ? Верно ли бе? Че тез, големи айдуци излезнаха ! Верно а!
 • 9
  Ко
  Комик&Смешник
  10 -2
  23:06, 3 сеп 2018
  Този театър Хубинов го разиграва вече 10 години. Един път беше с Герб, после с кмета, след това пак с Герб до сега пак с кмета. Шизофренията е болест май?
 • 10
  99
  9999
  3 0
  18:20, 4 сеп 2018
  Хубенов е вече от ГЕРБ
 • 11
  Ге
  Гербер
  3 0
  19:13, 4 сеп 2018
  Не го искаме!!!Задръжте си го.

Хороскоп за 26.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Убедени сте, че някъде неизменно гори чистия пламък на доброто, колкото и да е нищожен той. Поставете се на мястото на другите и опитайте да разберете и най-покварените. Необходимо е да се прави разлика. Ще станете неимоверно надеждни, спокойни и оптимистично настроени, ако сте удовлетворени и щастливи от връзката си с партньора. Ще имате късмет с парите. Дори и друг да ви ги дава, ще ги имате предостатъчно.
26 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Действайте предпазливо и осмисляйте всяка своя следваща стъпка. Необходимо е да имате доверие в хората, с които работите и в труден момент да се допитате до тях. Имате добри шансове, но бъдете готови за неочаквано развитие на делата ви.
26 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Предвижданията ви са основателни и сте в състояние да ги реализирани, поне онази част, която касае вас самите. Късметът ще бъде с вас и мечтите ви ще се сбъднат, внасяйки настроение в душата ви. Бъдете по-толерантни към обкръжението си и не се превръщайте в досадници. Това отегчава.
26 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Професионалното ви развитие ще повиши доходите ви. Напрегнати сте и това се отразява на взаимоотношенията с колеги и роднини. Избягвайте конфликтите. С тях не доказвате нищо, а се хабите много. Ще получите нови предложения и възможности за партньорство с влиятелен човек.
26 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Привлича ви идеята да превърнете работата си в осъществена мечта. Имате организаторските умения, знания и контакти, и можете. Късметът също ще ви съпътства. Не пренебрегвайте задълженията си към близките ви и се съобразявайте с чувствата им. Споделете вечерта си с любим човек.
26 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ви ще бъде интересен и емоционално наситен. Вниманието на ви е погълнато от човек, чиито разбирания са сходни с вашите. Свързват ви общи интереси и ще предприемете стъпки към повече сближаване. Не е изключено да оставите работата си на заден план, но това не е препоръчително. Бизнес-делата ви изискват също внимание и работа. Грижете се и за близките си.
26 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Всичко, с което се захванете ще бъде успешно. Доволни ще останат онези творчески личности, които поставят щастието на другите, като водещо начало. Към тях съдбата ще бъде благосклонна, защото те са намерили верния път. Ако имате здравословни проблеми денят предлага успешното им разрешаване. Потърсете алтернативни решения.
26 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Радвайте се, желайте доброто на другите и ще се чувствате прекрасно благодарение на успехите, които бележите в личния си живот. Не се доверявайте безрезервно на колегите си, някой може да ви навреди. Необходимо е да се движите повече, ако започнете диета днес ще постигнете добри резултати.
26 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес правете повече добрини. Те ще се припомнят в подходящ момент, и това ще увеличи успехите ви. Приятелска сбирка ще ви разведри и донесе повече настроение. Случайно запознанство е възможно да прерасне в трайна връзка за неангажираните от вас.
26 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Като хора обичащи предизвикателствата и днес няма да пропуснете да бъдете там, където се случва всичко интересно. Захващате се с нещо, което ви се струва достатъчно перспективно и същевременно интересно. Умеете да привличате други хора за кауза, в която вярвате и за която работите. В личен план ви предстои интригуващо запознанство.
26 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Запазете добрия тон, за да не се поставите в деликатна ситуация. Овладейте емоциите си и свършете работата си без да ви се налага да влизате в пререкания с когото и да било. Нечия подкрепа ще внесе увереност в силите ви и ще ви помогне по-добре да организирате намеренията си за деня.
26 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Делови успехи ще бележат тази седмица. Финансовото ви благосъстояние значително ще нарасне най-вече благодарение на усилията, които сте положили в миналото. Направете близките си съпричастни на успехите си.
26 окт 2020
Последни новини