7 °C

Съветниците отхвърлиха актуализацията на Бюджет 2018. Хубинов хвърли оставка

Митко Хубинов заяви, че се отказва от председателското място в Постоянната комисия по финанси, бюджет и стопански дейности.

Повод за това стана обсъждането на отчета на кмета за първото шестмесечие за изпълнението на Бюджет 2018 на проведената вчера редовна сесия. По точката първи взе думата Христо Вълчев, който от името на групата на ГЕРБ обяви, че няма да подкрепят този отчет, направен в условията на „информационна мъгла“.

„3 години повтаряме, че е нужна повече прозрачност във финансовата сфера, каза той, но не я получаваме“. Според председателя на политическата група на ГЕРБ, информацията се скрива и дори се „убива“ зад таблици и формулировки, така се прикриват действия, които се отразяват негативно на живота в тази община.

След него думата беше взета от Митко Хубинов, който изрази съжаление, че трябва да се съгласи с представителите на опозицията в местния парламент: „Ние нямаме достъп до никаква информация, едва 20% от нашите решения са реализирани; няма обект, на който цената да не е завишена. Вие (кметът и администрацията) не ни уважавате! Кой реши тази актуализация“, попита още Хубинов ядосан, че им се предлагат решения, които се очакват да бъдат подкрепени без предварително да са обсъдени в политическите групи. В края на изказването си Хубинов заяви, че си подава оставката като председател на финансовата комисия, в знак на несъгласие със случващото се.

В отговор на изказванията кметът Ангел Папазов каза, че изпълнението на решенията е около 20%, но към 30 юни, а в този момент много от тях са в процес на реализиране и призна вината си, че не е обсъдил актуализацията с политическите групи.

След този дебат само с 1 глас повече, отчетът на изпълнението на Бюджета за първото полугодие беше прието. С „въздържал се“ гласуваха всички съветници на ГЕРБ, Коалиция „Възраждане“ и Митко Хубинов.

Следващата точка в дневния ред беше актуализация на бюджета. Съветниците гласуваха масово с „въздържал се“ и отхвърлиха направените от кмета предложения. Така на практика 165 000 лв., предвидени за извършване или довършване на ремонтни дейности бяха замразени и предстои да бъдат разпределени в бъдеще.   

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

 • 1
  Пъ
  Първомайски цирк
  31 -3
  10:38, 31 авг 2018
  Замразени ще бъдат 165 хиляди лева! Разбира се, че ще бъдат замразени! Господин Хубинов явно недоволства от факта, че нещо не му дават от гювеча, а само един определен местен бизнесмен печели всички обществени поръчки чрез поставени лица и фирми. Какво получаваме в тоя град? Получаваме един миризлив панаир и в преносен и в буквален смисъл! Докато малкото останали първомайци се радват на кебапченца и захарен памук, едни и същи хора източват парите на общината!
 • 2
  Фа
  Фарс
  20 -1
  11:22, 31 авг 2018
  Театрална постановка предназначена за наивници.По важно беше да бъде приет отчета и с гласа на Давчева бе приет.На следващата сесия, ще бъде приета и актуализацията.Предизборна пушилка.А Ангу метнат в една от четирите служебни коли си тананика"Казано всичко честно ми е наред"
 • 3
  Из
  Избирател
  10 0
  17:16, 31 авг 2018
  Давчева как така е изневерила на Хубенов? Уж бяха толкова близки..... е остана пак сам без топлинка Хубенов.
 • 4
  Хр
  Христо Ботев
  15 -2
  17:22, 31 авг 2018
  ЗА ГОСПОДИНА ОТ СНИМКАТА ИМА СТИХОТВОРЕНИЕ ОТ БОТЕВ:

  ПАТРИОТ  

  Патриот е - душа дава 
  за наука, за свобода; 
  но не свойта душа, братя, 
  а душата на народа! 
  И секиму добро струва, 
  само, знайте, за парата, 
  като човек - що да прави? 
  продава си и душата.
  • Гл
   Гледна точка
   8 -3
   13:57, 2 сеп 2018
   Защо не мислите, че това стихотворение е по-подходящо за други общински съветници, които тихомълком дърпат от общинските средства и никой не ги споменава? Ами как ще ги спомене - нали после ще стане "напечено"! Не един общински съветник си гласува пари в своя полза, нали всеки дърпа чергата към себе си, получава ги, мълчи си и другите мълчат. Ако някой поиска сметка за харчове по неизвестни причини публично - дай да го линчуваме! Ето по тази причина няма да се оправим!
 • 5
  12
  123
  15 -2
  21:13, 31 авг 2018
  Неслучайно Иво Христов спомена,че дебилите в тази държава са 80%. В Първомай са 99%.Първомайци,продължавайте докато станете 100%
 • 6
  Из
  Избирател
  15 -2
  01:31, 1 сеп 2018
  Този от снимката е Наглец номер едно в Първомай.
  • Гл
   Гледна точка
   9 -4
   13:50, 2 сеп 2018
   Кой какъв е - въпрос на гледна точка! Има много по-големи наглеци от този на снимката. Нека "Избирател" да не натрапва своето мнение на всички останали!
 • 7
  Пи
  ПИТАГОР
  18 -3
  09:23, 1 сеп 2018
  Ям нали глсувахте за ангу. Гласуваш за ангу получаваш в комплект митката руждиту и хубина демек сичку без герб. Демек на предизбурната витирна пише гласуваш за един получаваш трима не получаваш явно герб обачи накрая се оказва че и герб получаваш ама неявно затва заблудени люде и ве обикновенни дебиле трябва да разбирете чи пърумай е обречен.и тъй къту в пърумай сичкото е дебил офца и обречени хора яз ви предлагам на предстоящите избури да направите един експиримент на страха. Явно е чи от страх сичкуту гласуват но проявете офча смелост и къту идите в тъмната стаичка вместо да гласувате за тираните зачеркнете сичку и напишете питагор. То е ясну чи ангу жъ спичели ама поне ве дигнете малко офчите си глави и направете идин малък бунт
 • 8
  Ве
  Верно
  8 0
  13:51, 3 сеп 2018
  Не проумявям ? Тва верно ли А нгу и дечката , харчат това което си поискат?!!! А общинските съветници никой не ги бръсне за нищо ? Верно ли бе? Че тез, големи айдуци излезнаха ! Верно а!
 • 9
  Ко
  Комик&Смешник
  10 -2
  23:06, 3 сеп 2018
  Този театър Хубинов го разиграва вече 10 години. Един път беше с Герб, после с кмета, след това пак с Герб до сега пак с кмета. Шизофренията е болест май?
 • 10
  99
  9999
  3 0
  18:20, 4 сеп 2018
  Хубенов е вече от ГЕРБ
 • 11
  Ге
  Гербер
  3 0
  19:13, 4 сеп 2018
  Не го искаме!!!Задръжте си го.

Хороскоп за 25.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В забързано темпо ще минава деня ви. Използвайте енергията си за да отхвърлите повече работа, имате всички шансове за придобивки от финансов и личен характер. Ще се имате вниманието на човек, когото уважавате, и с когото ви е приятно да сте. Семейството ще ви подкрепи в предстояща надпревара с вяра в победата ви.
25 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Отговорни и в добра кондиция, ще свършите повече от задачите си днес, независимо, че не ви липсва и желание за развлечения. Някои от вас ще открият за себе си своето ново поприще, на което ще посветят енергията си с удоволствие. Денят се свързва и с придобивки, най-вече за дома.
25 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Подтиквани от свои мисли и планове, ще търсите пътища, чрез които да ускорите развитието на делата си. Всичко е във възможностите ви, поставили сте си реализуеми цели и ще работите за тях. Други от вас ще са изкушени от възможността да се забавляват и няма да се колебаят дълго.
25 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Настроението ви е чудесно днес, а това е един необходим фактор за ползотворната ви работа. Денят ви се развива динамично, а това е добре дошло за вас. Имате реалната възможност да си осигурите сериозни финансови приходи.
25 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работата на повечето от вас днес ще премине в движение, а на някои дори може да им се наложи да пътуват по работа. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като ви очаква един наистина ползотворен ден. Срещате различни хора, които оставят у вас чудесни впечатления. Вечерта най-вероятно ще имате нужда от почивка, затова е за препоръчване да си останете у дома.
25 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Не предизвиквайте съдбата, като продължавате да работите без почивка. Подарете си повече време за себе си и споделете с хората, които ви обичат вълненията си. Длъжни сте се съобразите с нуждите си, ако не искате скоро те да се превърнат в основен фактор, с който трябва да се съобразявате.
25 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Оптимистично настроени сте за бъдещето и възможните неблагоприятни новини едва ли ще ви разстроят. Наясно сте със ситуацията и добре разбирате възможностите, които ви се откриват и начините да се възползвате. Единствено прекалената самоувереност може да ви подведе в даден момент, но едва ли ще го допуснете.
25 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Няма да изпуснете предлагащ ви се шанс, дори това да постави на изпитание упоритостта и отговорностите ви. Няма съмнение, че можете да се справите. В личните си взаимоотношения не бъдете прекалено прями, колкото и да се цени това, рискувате да нараните някого с откровенията си. Бъдете сдържани и дипломатични.
25 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не отблъсквайте с лека ръка почитателите си, съвсем скоро може да се окажат много необходими. Перспективни делови ангажименти ще отнемат времето на мнозина от вас. Паричните постъпления от тях ще ви бъдат достатъчни да осъществите отдавна отлагани желания.
25 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще ви се наложи доста да се замислите относно начина, по който ще процедирате за в бъдеще. Изводите, които правите ще ви накарат да промените решително тактиката си на работа. Намерете време за ангажимент, който сте отлагали от доста време. Може би на неочаквано място ще успеете да попаднете да ценна за вас идея.
25 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Прегледайте текущите си сметка, сред тях има такива, които не могат да бъдат отлагани. Започнат проект ще продължи да ви занимава и днес. Целите, които си поставяте са реализуеми, но е време да помислите и за допълнително финансиране, предвид големите ви очаквания. Битовите проблеми няма да ви затруднят.
25 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Едно събитие ще ви постави в някаква зависимост от други хора. Това няма да ви се понрави и ще търсите начини да защитите независимостта си. Ще срещнете трудности, но ще ги преодолеете. Ще откриете, че има още какво да ви развълнува извън обсега на интересите ви. Любим човек ще се погрижи за това.
25 фев 2020
Последни новини