22 °C

Съветниците отхвърлиха актуализацията на Бюджет 2018. Хубинов хвърли оставка

Митко Хубинов заяви, че се отказва от председателското място в Постоянната комисия по финанси, бюджет и стопански дейности.

Повод за това стана обсъждането на отчета на кмета за първото шестмесечие за изпълнението на Бюджет 2018 на проведената вчера редовна сесия. По точката първи взе думата Христо Вълчев, който от името на групата на ГЕРБ обяви, че няма да подкрепят този отчет, направен в условията на „информационна мъгла“.

„3 години повтаряме, че е нужна повече прозрачност във финансовата сфера, каза той, но не я получаваме“. Според председателя на политическата група на ГЕРБ, информацията се скрива и дори се „убива“ зад таблици и формулировки, така се прикриват действия, които се отразяват негативно на живота в тази община.

След него думата беше взета от Митко Хубинов, който изрази съжаление, че трябва да се съгласи с представителите на опозицията в местния парламент: „Ние нямаме достъп до никаква информация, едва 20% от нашите решения са реализирани; няма обект, на който цената да не е завишена. Вие (кметът и администрацията) не ни уважавате! Кой реши тази актуализация“, попита още Хубинов ядосан, че им се предлагат решения, които се очакват да бъдат подкрепени без предварително да са обсъдени в политическите групи. В края на изказването си Хубинов заяви, че си подава оставката като председател на финансовата комисия, в знак на несъгласие със случващото се.

В отговор на изказванията кметът Ангел Папазов каза, че изпълнението на решенията е около 20%, но към 30 юни, а в този момент много от тях са в процес на реализиране и призна вината си, че не е обсъдил актуализацията с политическите групи.

След този дебат само с 1 глас повече, отчетът на изпълнението на Бюджета за първото полугодие беше прието. С „въздържал се“ гласуваха всички съветници на ГЕРБ, Коалиция „Възраждане“ и Митко Хубинов.

Следващата точка в дневния ред беше актуализация на бюджета. Съветниците гласуваха масово с „въздържал се“ и отхвърлиха направените от кмета предложения. Така на практика 165 000 лв., предвидени за извършване или довършване на ремонтни дейности бяха замразени и предстои да бъдат разпределени в бъдеще.   

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

 • 1
  Пъ
  Първомайски цирк
  31 -3
  10:38, 31 авг 2018
  Замразени ще бъдат 165 хиляди лева! Разбира се, че ще бъдат замразени! Господин Хубинов явно недоволства от факта, че нещо не му дават от гювеча, а само един определен местен бизнесмен печели всички обществени поръчки чрез поставени лица и фирми. Какво получаваме в тоя град? Получаваме един миризлив панаир и в преносен и в буквален смисъл! Докато малкото останали първомайци се радват на кебапченца и захарен памук, едни и същи хора източват парите на общината!
 • 2
  Фа
  Фарс
  20 -1
  11:22, 31 авг 2018
  Театрална постановка предназначена за наивници.По важно беше да бъде приет отчета и с гласа на Давчева бе приет.На следващата сесия, ще бъде приета и актуализацията.Предизборна пушилка.А Ангу метнат в една от четирите служебни коли си тананика"Казано всичко честно ми е наред"
 • 3
  Из
  Избирател
  10 0
  17:16, 31 авг 2018
  Давчева как така е изневерила на Хубенов? Уж бяха толкова близки..... е остана пак сам без топлинка Хубенов.
 • 4
  Хр
  Христо Ботев
  15 -2
  17:22, 31 авг 2018
  ЗА ГОСПОДИНА ОТ СНИМКАТА ИМА СТИХОТВОРЕНИЕ ОТ БОТЕВ:

  ПАТРИОТ  

  Патриот е - душа дава 
  за наука, за свобода; 
  но не свойта душа, братя, 
  а душата на народа! 
  И секиму добро струва, 
  само, знайте, за парата, 
  като човек - що да прави? 
  продава си и душата.
  • Гл
   Гледна точка
   8 -3
   13:57, 2 сеп 2018
   Защо не мислите, че това стихотворение е по-подходящо за други общински съветници, които тихомълком дърпат от общинските средства и никой не ги споменава? Ами как ще ги спомене - нали после ще стане "напечено"! Не един общински съветник си гласува пари в своя полза, нали всеки дърпа чергата към себе си, получава ги, мълчи си и другите мълчат. Ако някой поиска сметка за харчове по неизвестни причини публично - дай да го линчуваме! Ето по тази причина няма да се оправим!
 • 5
  12
  123
  15 -2
  21:13, 31 авг 2018
  Неслучайно Иво Христов спомена,че дебилите в тази държава са 80%. В Първомай са 99%.Първомайци,продължавайте докато станете 100%
 • 6
  Из
  Избирател
  15 -2
  01:31, 1 сеп 2018
  Този от снимката е Наглец номер едно в Първомай.
  • Гл
   Гледна точка
   9 -4
   13:50, 2 сеп 2018
   Кой какъв е - въпрос на гледна точка! Има много по-големи наглеци от този на снимката. Нека "Избирател" да не натрапва своето мнение на всички останали!
 • 7
  Пи
  ПИТАГОР
  18 -3
  09:23, 1 сеп 2018
  Ям нали глсувахте за ангу. Гласуваш за ангу получаваш в комплект митката руждиту и хубина демек сичку без герб. Демек на предизбурната витирна пише гласуваш за един получаваш трима не получаваш явно герб обачи накрая се оказва че и герб получаваш ама неявно затва заблудени люде и ве обикновенни дебиле трябва да разбирете чи пърумай е обречен.и тъй къту в пърумай сичкото е дебил офца и обречени хора яз ви предлагам на предстоящите избури да направите един експиримент на страха. Явно е чи от страх сичкуту гласуват но проявете офча смелост и къту идите в тъмната стаичка вместо да гласувате за тираните зачеркнете сичку и напишете питагор. То е ясну чи ангу жъ спичели ама поне ве дигнете малко офчите си глави и направете идин малък бунт
 • 8
  Ве
  Верно
  8 0
  13:51, 3 сеп 2018
  Не проумявям ? Тва верно ли А нгу и дечката , харчат това което си поискат?!!! А общинските съветници никой не ги бръсне за нищо ? Верно ли бе? Че тез, големи айдуци излезнаха ! Верно а!
 • 9
  Ко
  Комик&Смешник
  10 -2
  23:06, 3 сеп 2018
  Този театър Хубинов го разиграва вече 10 години. Един път беше с Герб, после с кмета, след това пак с Герб до сега пак с кмета. Шизофренията е болест май?
 • 10
  99
  9999
  3 0
  18:20, 4 сеп 2018
  Хубенов е вече от ГЕРБ
 • 11
  Ге
  Гербер
  3 0
  19:13, 4 сеп 2018
  Не го искаме!!!Задръжте си го.

Хороскоп за 13.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Тревожите се излишно за важно събитие днес, тъй като всичко ще мине дори по-добре отколкото сте си представяли. С енергията, която блика от вас обаче успявате да заразите всички около себе си. Радвате се на покупка, която планирате от доста време. Не оставяйте нищо на случайността, когато става дума за личните ви взаимоотношения.
13 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще пристъпите към реализация на задача, за която се подготвяте от доста време. Бъдете внимателни и не рискувайте излишно, особено ако действията ви са свързани с пари. Близките ви са най-добрия ви съветник в решаването на житейските въпроси. По-често търсете мнението им и не правете нищо на инат.
13 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се почувствате освободени, ако отдадете предпочитание на онези неща, които са ви приятни и които ще ви освободят от стреса. Напрежението на изминалите дни се отразява неблагоприятно на отношенията ви с околните, от което страдате всички. Вземете мерки и внесете баланс в живота си.
13 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
13 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Бъдете внимателни и съсредоточени. Разсеяни сте и пропускате важни неща. Не взимайте присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие. Това ще ви привлича и ще ви се иска да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
13 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Включете се активно във всичко, което се случва около вас, защото на много места можете да бъдете полезни. Приемате спокойно фактите, от които други биха се изнервили. Децата ви имат свои виждания за ваканцията и те трябва да намерят място в плановете ви. Но оставете време и за себе си.
13 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Старателно се подгответе за това, което планирате през следващите дни, за да елиминирате изненадите. Във всички случаи ще останете резервирани към онези, които ви обещават бързи успехи. Погрижете се за здравето си и обръщайте внимание на дребните неща, които довеждат проблемите.
13 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате.
13 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Очаква ви интересен и приятен ден днес. Предпочитате да си почивате, но често ще се случва така че ви занимават редица други неща. Ваш приятел очаква от вас компетентен съвет, към който ще е добре да подходите сериозно. Привлича ви определена възможност, но засега едва ли ще успеете да я осъществите. Имате шанса да стабилизирате отношенията си с близък човек.
13 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не търсете причини за недоволство от близките си. Трудностите са ви направили по-раздразнителни, но има защо и да сте доволни. Това, че сте заедно и можете да си помагате е достатъчен повод да се усмихнете на живота. Дайте предимство на всичко онова, което ви прави щастливи и му се посветете.
13 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Настроението ви днес е чудесно и затова бъдете сигурни че с каквото и да се занимавате, този ден ще бъде много приятен за вас. Не изпускайте възможността обаче да поговорите сериозно с приятел за отношенията помежду ви. В интимната сфера се радвате на разбирателство и споделени чувства. Получавате примамливо предложение за вечерта.
13 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Уважавайте свободата на другите и не пречете на никого да живее живота си такъв, какъвто го иска, както и вие не бихте допуснали някой да ви нарежда. Но с житейските си примери успявате да внушите, че преди да се поиска, трябва да се даде. Насърчавайте доброто у другите и го възпитавайте у децата си, те са вашето бъдеще.
13 юли 2020
Последни новини