211 моста в България се нуждаят от спешен ремонт. Преглед на печата

24 часа

Скандал между Сидеров и Симеонов за "Какао бийч"

Роднини, олигарси, шефки на вицепремиерски кабинет по бански, наркотици - всичко това успяха да омесят в един ден Волен Сидеров и Валери Симеонов с любезното фотосъдействие на малко известна фейсбук страница, създадена вероятно за специални поръчки.

За два часа лидерът на "Атака" пусна два поста във фейсбук, с които атакува някогашния си кум. Първо обяви, че поискал писмено от здравния министър Кирил Ананиев оставката на шефа на районната здравна инспекция в Бургас Георги Паздеров заради нарушения на нормативите и конфликт на интереси - бил роднина на Симеонов.

 

Монитор

Отпушват София до 15 септември

В момента тече обновяване на ул. "Граф Игнатиев", булевардите "Васил Левски", "България", "Арсеналски", "Христофор Колумб" и др., отделно се реконструират и вътрешно квартални улици. За след 15 септември от големите ремонти ще остане само този на "Графа".

Фандъкова отбеляза, че най-тежко е положението на бул. "България", където се реконструира участъка между "Гешов" и "Гоце Делчев" в посока Бояна. Очаква се работата там да приключи до 20 август, след което общината ще вземе решение дали да се преасфалтира и платното в посока центъра, или ще остане за другата годината.

Стандарт

БСП настоява за оставки заради кризата с Търговския регистър

Социалистите настояват за незабавните оставки на правосъдния министър Цецка Цачева и на изпълнителния директор на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова заради безпрецедентния, според тях, срив в системата на Търговския регистър и заради необяснимото им почти едноседмично мълчание по проблема.

Според левицата Цецка Цачева е знаела за проблемите в агенцията, защото още в началото на годината инспектората към министерството на правосъдието е внесъл до министъра доклад с тежки констатации за управлението на Зорница Даскалова и с препоръка да й се потърси дисциплинарна отговорност заради неизпълнение на трудови задължения.

Сега

211 моста в България се нуждаят от спешен ремонт

Трагедията със срутения виадукт край Генуа подсети управляващите за трагичното състояние на мостовете у нас. Премиерът Бойко Борисов нареди да се започне спешно работа по всички съоръжения, а пари да се намерят откъдето може. Почти същото разпореждане той даде и през 2012 г., но ситуацията не се е променила особено.

"Мостовете, по които не са правени основни ремонти у нас, са 211. Някои от тях не са пипани по 35, 40 и повече години. По автомагистралите от основни ремонтни дейности се нуждаят 34 моста, а половината от тях са в лошо състояние", казва регионалният министър Николай Нанков на заседание на Министерския съвет вчера. "Знаете, откакто са построени в България, мостовете не бяха ремонтирани по магистралите, имаме по над 120 метра високи мостове и в момента продължаваме да ги укрепваме и да им правим основни ремонти, по "Тракия" и по "Витиня" те са по план.

Капитал дейли

Томислав Дончев: За вината за Търговския регистър ще кажат прокуратурата и МВР

От днес потребителите на Търговския регистър и регистъра на юридическите лицa с нестопанска цел ще могат да извършват справки за актуално състояние на фирмите, но само по ЕИК. Всички останали функционалности на регистъра ще бъдат недостъпни поне още седмица. От Агенцията по вписванията съобщиха сутринта, че регистърът няма да функционира пълноценно и с пълния си набор от вписани данни поне още седмица, но без да поставя краен срок. В съобщението отново се подчертава, че блокирането на регистъра не е свързано със злонамерена външна намеса, "нито с инцидент в киберпространството". Рискове за злоупотреби с наличните данни не съществуват, пише още там.

Дума

Цачева знае от февруари за нарушенията на Даскалова

Още през февруари Инспекторатът към правосъдното министерство докладва пред Цецка Цачева, че шефката на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова трябва да бъде дисциплинарно наказана. Препоръчва се санкция по чл. 187, ал. 1 от Кодекса на труда - за нарушение на трудовата дисциплина.

ДУМА научи, че инспекторатът е сезиран от бивша служителка. Тя твърди, че шефката й "не познава нормативните актове или счита, че не следва да ги спазва". Заплашвала служители с уволнение, ако не следват нарежданията й, включително и по вписването на продажбата на "Дунарит".

БСП настоя Цачева и Даскалова незабавно да бъдат отстранени и да понесат отговорност за неработещия Търговски регистър.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини