21 °C

Пред кмета ръководството на Алкао е обещало да реши проблема с миризмата

Ръководството на „Алкао“ ЕООД е уверило кмета на общината Ангел Папазов, че във фирмата се работи по изграждане на допълнително съоръжение за отвеждане на парата, допринасяща за така наречената „миризма на какао“.

Това е станало по време на среща между градоначалника и изпълнителния директор на 1 август. На нея Папазов е предоставил подписка от граждани, настояващи да бъдат взети мерки за уточняване на произхода на миризмата и ограничаването ѝ.

В отговора на кмета до подписалите се граждани се казва още, че „Общинска администрация ще съдейства за решаване на проблема. В същото време благодаря, че се явявате коректив за проблемите в града и Общината.“

За съжаление никъде не са споменати срокове за включване на допълнителното съоръжение, което ще спре разнасянето на смрад в града.

В същото време до края на седмицата продължава набирането подписи в подкрепа на искането да бъдат взети всички законови мерки и кметът да организира среща между гражданите и собствениците на „Алкао“ ЕООД. Подписката вече има и своя електронен вариант. Подписалите се са над 300 човека и в началото на другата писмото ще бъде входирано в Общината.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

 • 1
  Пи
  ПИТАГОР
  4 -4
  16:07, 8 авг 2018
  Яваааа ангу пак въ излъзга по фъз ва ходил ми той на среща явааа къв смях. Офцето пърумайски си блеят и съ подписват с копитата под разни подписки и после чубанина ангу ходи да се договаря с италианския въльк да се опрай работата яваа си смеха тва сме гу гледали обачи офцято ни помнят. Офце пърумайски нимойте вярвайте на чубанина ангу ами прайте нова подписка и директно в министерството на околната срида с копие до винету и да почнат некви проверки глоби и темподобни и ако офцято имат късмет може и винету да дойде лично да им риши проблема.
  • Ед
   Една от офцято!
   4 -2
   16:12, 8 авг 2018
   Офця клатила ли те е?
  • Пи
   ПИТАГОР
   5 -2
   16:14, 8 авг 2018
   Офця нимойте с лошото ва ко ви е виновен чичя ви питагор та искате с него да мърсувате ходите си блейте в кошарите и пред общината и прайте подписки агну жъ въ опрай вас
 • 2
  Ме
  Мерудия
  19 -1
  16:32, 8 авг 2018
  А за снощната циганска дандания до зори нещо? Кой им е разрешил и защо никой от органите на реда не прекрати тая гавра? Гледам, в групата "Първомай" DJ Моци е препоръчал на гражданите да отидат на балкан. Май това им е целта на властимеющите.
 • 3
  Въ
  въпросииииии
  11 0
  16:37, 8 авг 2018
  Къде ще се отведе парата с миризмата?! С газопровод до Турция ли? Нещо по-конкретно за вида на съоръжението, което са "забравили" да монтират преди да заработят? Някой пита ли ги как така работят без такова съоръжение?
  • Ди
   Димитров
   0 -4
   07:24, 9 авг 2018
   Кое е това съоръжение бе малоумник?????????? Кое,... Виж коментара
 • 4
  Ощ
  Още подписки
  15 -3
  21:42, 8 авг 2018
  А на есен кгато ББП и Булконс започнат да пекат чушки и т хелиоса да смърди на шарлан и за тях ли ще се събира подписка? Оу за тях не може, те са наши хора. Искаме нови работни места, но се стремим всеки нов работодател да го спънем илиизгоним.
  • Си
   Синоптик
   4 0
   18:45, 10 авг 2018
   С една малка подробност, че тези фирми са в индустриалната зона, която е в източната част на града и основно ветровете духат от Запад на Изток, а Алкао е в Западната част до болницата. Освен това периода, през който има миризма е от 2 до 3 месеца, а от Алкао е целогодишно.
   Иначе всеки има право да се оплаква от каквото си иска, но е факт че много хора намразиха миризмата на какао от няколко месеца.
 • 5
  Не
  НЕ ВА РАЗБИРАМ
  9 -7
  23:00, 8 авг 2018
  абе хора това е завод за шоколадови изделия и миризмата е какао
  Бях и в Германия и там миришеше но никои не се оплакваше за вас Първомайците угодия нема
  • Въ
   въртоглав
   9 -6
   01:08, 9 авг 2018
   Така ли?! Я кажи сега за кой град в Германия става дума, какъв завод има там и къде е разположен спрямо жилищната зона!
 • 6
  Бб
  ББ?
  11 -3
  08:06, 9 авг 2018
  Тези които са се подписали вече 20 години диктуват дневния ред на цялата община и определят кой да яде от баницата ни.Принудиха младите и работещи българи да напуснат родния си край и да потърсят препитание другаде,нарушават всички закони и правила в държавата ни но когато друг спазва реда (чужденец) те го сочат с пръст и го наричат престъпник.Защо тези еколози не събират подписка за отровената риба в река мечка,за саждите който излизат от комините ,за миризмата и мръсотията която се изсипва от богопомазаните форми .
 • 7
  Пи
  ПИТАГОР
  0 -7
  08:49, 9 авг 2018
  Ава оу шуууу кви ги блещиш ва ти искаш да изкараш... Виж коментара
 • 8
  Не
  незапознат
  1 0
  09:59, 9 авг 2018
  Тоя завод нали някакви турчуля го държат ? Не подхвърпят ли по някой марципан на хората или там само суровина за шоколад се прави ?
 • 9
  Оч
  очка-четирочка
  5 -2
  19:47, 9 авг 2018
  Италиано мафиозо Стефано Капио е трениран да пълни общинската касичка при напън ,още от френската му завера с ADF. Да му е честиту на Ангу прихода финасов!
  Начев Старши - подписка за паркиране!
  Начев Младши - подписка за миризмите !
  Активна гражданска позиция или патерица на общината ?
 • 10
  Гр
  Гражданин
  4 0
  12:44, 10 авг 2018
  Съгласен съм, че най-вероятно някой кешира в общината още от времето на ADF, за да не се вдига шум. Също така, горе цитираният господин от италиански произход не случайно е оставен на работа заради контактите си както в Общината, така и на по-високо ниво (област и нагоре), за да тушира напреженията.
  Не познавам лично хората организатори на двете подписки, но в интерес на истината, ако не беше подписката срещу платеното паркиране, вече всички щяха да ревът, че центъра на Първомай е платена зона и да се оплакват как никой не ги е питал дали са съгласни и т.н.
  Относно миризмата на какао, определено трябва да се вземат мерки. Не може да се обгазява целият град ежедневно и нощно време да не можем да си отворим прозореца или да проветрим на децата стаята.
  По-добре хората да имат някаква гражданска позиция, за да може общината да си мърдат задниците от време на време, а не само да обикалят на разходки из Турция.

Хороскоп за 19.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Споделете опита си с човека, който търси подкрепата ви. Можете да го насочите към него, използвайки дарбите и желанието му да се развива. Право на личен избор и свободна воля има всеки, но и очевидните неща са факт. Романтично увлечение ще ви направи особено чувствителни към всичко, свързано с новата ви любов.
19 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Успешно и за сетен път ще докажете и на себе си и на околните, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Звездите ви предупреждават, ако ще пътувате да бъдете изключително внимателни при шофиране. Възприемчивостта ви е засилена, за това смело може да се впуснете в дебрите на науката.
19 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би мнозина от вас имат да довършват доста задачи от седмицата, но денят не е много подходящ за целта. Просто колкото и да се стараете едва ли ще се получи нещо толкова добро, че да ви удволетвори. Не хабете време и нерви в напразно упорстване, а се заемете с нещо което наистина ви се отдава днес. Почивайте си на воля, всичко може да почака.
19 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Прекарайте деня в къщи. Вземете мерки за здравето си. За да си починете от напрежението може да се занимавате с духовни практики. Бъдете внимателни в отношенията с близките.
19 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днешният ден е сравнително успешен за вас. От вас зависи дали ще съумеете да използвате възможностите, които се откриват пред вас. Въздържайте се от необмислени ходове и не се доверявайте на непроверена информация.
19 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Чувствате прекалено много препятствия за изпълнението на плановете ви, но тревогите ви са неоснователни. Нещата постепенно ще се наредят, стига да не прибързвате. И вместо да страдате по-добре е да се замислите къде имате пропуски, и да работите върху тях. Свежите идеи, от които се нуждаете ще почерпите от емоционалната си връзка.
19 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Дайте предпочитания на по-приятни занимания и ще успеете да се освободите от натоварващи мисли. Ще възобновите силите си, грижейки се за здравето и духовната си пробуда. Спортът или физическата работа ще възвърнат добрата ви форма и ще повишат тонуса ви. Вълнуваща среща с човек от миналото.
19 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят е подходящ за работи, имащи отношение към огъня и желязото, за работа със земята. Не е време днес да пътувате и ако може го отложете.Не правете огромни жертви, само и само да постигнете целта си. Скоро ще разберете, че е било безсмислено. За хората на науката денят носи много потенциални възможности за открития. Обърнете внимание на здравето си и по специално на сърцето и крайниците. Използвайте възстановителни масажи.
19 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не харчете излишно, скоро може да имате нужда от повече пари. Настроението ви е добро и с каквото и да се захванете ще го свършите. Единствено проблеми със здравето могат да създадат притеснения на някои от вас. Не правете нищо на инат, станете по-добронамерени в отношенията си и ще почувствате облекчение.
19 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поспрете забързаният си ход днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е нещо, което сами ще решите. Близък човек има нужда от съвета ви. Не натрапвайте мнението си обаче.
19 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете се на личните си занимания и се изключете от външния свят. Но, освен това желаете да вземете и максималното от всичко друго. Сега може, и дано то ви направи щастливи. Пазете се от недоброжелатели, които искат да ви оплетат в интригите си. Здравословните проблеми ще се задълбочават.
19 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
19 сеп 2020
Последни новини