12 °C

Пред кмета ръководството на Алкао е обещало да реши проблема с миризмата

Ръководството на „Алкао“ ЕООД е уверило кмета на общината Ангел Папазов, че във фирмата се работи по изграждане на допълнително съоръжение за отвеждане на парата, допринасяща за така наречената „миризма на какао“.

Това е станало по време на среща между градоначалника и изпълнителния директор на 1 август. На нея Папазов е предоставил подписка от граждани, настояващи да бъдат взети мерки за уточняване на произхода на миризмата и ограничаването ѝ.

В отговора на кмета до подписалите се граждани се казва още, че „Общинска администрация ще съдейства за решаване на проблема. В същото време благодаря, че се явявате коректив за проблемите в града и Общината.“

За съжаление никъде не са споменати срокове за включване на допълнителното съоръжение, което ще спре разнасянето на смрад в града.

В същото време до края на седмицата продължава набирането подписи в подкрепа на искането да бъдат взети всички законови мерки и кметът да организира среща между гражданите и собствениците на „Алкао“ ЕООД. Подписката вече има и своя електронен вариант. Подписалите се са над 300 човека и в началото на другата писмото ще бъде входирано в Общината.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

 • 1
  Пи
  ПИТАГОР
  4 -4
  16:07, 8 авг 2018
  Яваааа ангу пак въ излъзга по фъз ва ходил ми той на среща явааа къв смях. Офцето пърумайски си блеят и съ подписват с копитата под разни подписки и после чубанина ангу ходи да се договаря с италианския въльк да се опрай работата яваа си смеха тва сме гу гледали обачи офцято ни помнят. Офце пърумайски нимойте вярвайте на чубанина ангу ами прайте нова подписка и директно в министерството на околната срида с копие до винету и да почнат некви проверки глоби и темподобни и ако офцято имат късмет може и винету да дойде лично да им риши проблема.
  • Ед
   Една от офцято!
   4 -2
   16:12, 8 авг 2018
   Офця клатила ли те е?
  • Пи
   ПИТАГОР
   5 -2
   16:14, 8 авг 2018
   Офця нимойте с лошото ва ко ви е виновен чичя ви питагор та искате с него да мърсувате ходите си блейте в кошарите и пред общината и прайте подписки агну жъ въ опрай вас
 • 2
  Ме
  Мерудия
  19 -1
  16:32, 8 авг 2018
  А за снощната циганска дандания до зори нещо? Кой им е разрешил и защо никой от органите на реда не прекрати тая гавра? Гледам, в групата "Първомай" DJ Моци е препоръчал на гражданите да отидат на балкан. Май това им е целта на властимеющите.
 • 3
  Въ
  въпросииииии
  11 0
  16:37, 8 авг 2018
  Къде ще се отведе парата с миризмата?! С газопровод до Турция ли? Нещо по-конкретно за вида на съоръжението, което са "забравили" да монтират преди да заработят? Някой пита ли ги как така работят без такова съоръжение?
  • Ди
   Димитров
   0 -4
   07:24, 9 авг 2018
   Кое е това съоръжение бе малоумник?????????? Кое,... Виж коментара
 • 4
  Ощ
  Още подписки
  15 -3
  21:42, 8 авг 2018
  А на есен кгато ББП и Булконс започнат да пекат чушки и т хелиоса да смърди на шарлан и за тях ли ще се събира подписка? Оу за тях не може, те са наши хора. Искаме нови работни места, но се стремим всеки нов работодател да го спънем илиизгоним.
  • Си
   Синоптик
   4 0
   18:45, 10 авг 2018
   С една малка подробност, че тези фирми са в индустриалната зона, която е в източната част на града и основно ветровете духат от Запад на Изток, а Алкао е в Западната част до болницата. Освен това периода, през който има миризма е от 2 до 3 месеца, а от Алкао е целогодишно.
   Иначе всеки има право да се оплаква от каквото си иска, но е факт че много хора намразиха миризмата на какао от няколко месеца.
 • 5
  Не
  НЕ ВА РАЗБИРАМ
  9 -7
  23:00, 8 авг 2018
  абе хора това е завод за шоколадови изделия и миризмата е какао
  Бях и в Германия и там миришеше но никои не се оплакваше за вас Първомайците угодия нема
  • Въ
   въртоглав
   9 -6
   01:08, 9 авг 2018
   Така ли?! Я кажи сега за кой град в Германия става дума, какъв завод има там и къде е разположен спрямо жилищната зона!
 • 6
  Бб
  ББ?
  11 -3
  08:06, 9 авг 2018
  Тези които са се подписали вече 20 години диктуват дневния ред на цялата община и определят кой да яде от баницата ни.Принудиха младите и работещи българи да напуснат родния си край и да потърсят препитание другаде,нарушават всички закони и правила в държавата ни но когато друг спазва реда (чужденец) те го сочат с пръст и го наричат престъпник.Защо тези еколози не събират подписка за отровената риба в река мечка,за саждите който излизат от комините ,за миризмата и мръсотията която се изсипва от богопомазаните форми .
 • 7
  Пи
  ПИТАГОР
  0 -7
  08:49, 9 авг 2018
  Ава оу шуууу кви ги блещиш ва ти искаш да изкараш... Виж коментара
 • 8
  Не
  незапознат
  1 0
  09:59, 9 авг 2018
  Тоя завод нали някакви турчуля го държат ? Не подхвърпят ли по някой марципан на хората или там само суровина за шоколад се прави ?
 • 9
  Оч
  очка-четирочка
  5 -2
  19:47, 9 авг 2018
  Италиано мафиозо Стефано Капио е трениран да пълни общинската касичка при напън ,още от френската му завера с ADF. Да му е честиту на Ангу прихода финасов!
  Начев Старши - подписка за паркиране!
  Начев Младши - подписка за миризмите !
  Активна гражданска позиция или патерица на общината ?
 • 10
  Гр
  Гражданин
  4 0
  12:44, 10 авг 2018
  Съгласен съм, че най-вероятно някой кешира в общината още от времето на ADF, за да не се вдига шум. Също така, горе цитираният господин от италиански произход не случайно е оставен на работа заради контактите си както в Общината, така и на по-високо ниво (област и нагоре), за да тушира напреженията.
  Не познавам лично хората организатори на двете подписки, но в интерес на истината, ако не беше подписката срещу платеното паркиране, вече всички щяха да ревът, че центъра на Първомай е платена зона и да се оплакват как никой не ги е питал дали са съгласни и т.н.
  Относно миризмата на какао, определено трябва да се вземат мерки. Не може да се обгазява целият град ежедневно и нощно време да не можем да си отворим прозореца или да проветрим на децата стаята.
  По-добре хората да имат някаква гражданска позиция, за да може общината да си мърдат задниците от време на време, а не само да обикалят на разходки из Турция.

Хороскоп за 19.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Споделяйте притесненията си и търсете мнението на специалисти, така ще ви бъде по-лесно да намерите решението, което търсите, ще ви спести време и ще съберете повече опит. Отегчението ви от някого или нещо ще отстъпи място на приятна изненада. Идеите и предложенията ви ще се оценят и ще получите подкрепата, от която се нуждаете.
19 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С творчески импулс ще търсите нови пътища за развитие на уменията си. Възможно е да срещнете известно подозрение или безразличие към работата си, но продължете да работите. Сигурно е, че ще бъдете обградени с вниманието и любовта на човека, който ви разбира и споделя интересите ви.
19 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
19 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Промените ще навлязат по-осезателно в живота ви, но за добро. Целите, които си поставяте подхранват духа ви и дават сили да се справите с предизвикателствата по пътя. Наясно сте, че трудности ще има, но и кой може да ви възпре. Придобивка за дома или лично за вас ще подобри настроението ви.
19 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате искреното желание да доведете до край започнато начинание, но независещи от вас пречки ви спъват. Разумно бихте постъпили, ако за момента заемете изчаквателна позиция и не насилвате нещата. Във ваш интерес е да се приготвите за нова атака, а не да мислите за поражение. Имате подкрепата на любимите си хора, по-добре ще е ако се вслушвате в техните съвети.
19 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Интересни събития, които няма да ви оставят да скучаете. Идеите ви за бъдещото развитие на фирмата, в която работите са напълно осъществими и биха затвърдили позициите и на пазара. Авторитета ви също нараства и претенциите ви за по-високо възнаграждение биха били напълно основателни.
19 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
19 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нуждаете се от време за да осмислите положението. Стремежът ви към ценен и желан от вас човек скоро ще бъде задоволен. Ще се справите с бариерите, които съществуват пред вас и по отношение на намеренията ви. Самотата не е добър спътник и не се изолирайте сами. По-лесно ще ви бъде, ако до себе си имате човек, на чието рамо да се опрете.
19 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В работата си днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена към служебните ангажименти и вечерта основателно може да се поздравите за свършеното. Отношението на любимия човек ще направи удовлетворението ви пълно.
19 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Мнозина от вас ще посветят деня си на професионални ангажименти, които могат да улеснят работата ви за в бъдеще. Естествено не пренебрегвайте желанията на най-близките си хора и се постарайте да им доставите удоволствие. Ще останете доволни от отношението им и едва ли ще съжалявате за избора си.
19 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Наясно сте точно какво трябва да свършите днес и едва ли нещо ще е в състояние да ви попречи. Имате достатъчно търпение и бавно и методично ще осъществявате целите си. Благодарение на което успехът няма да ви подмине, а нещо повече. Очаквайте скорошно стабилизиране на финансовото състояние, което ще ви даде основа за размисъл за подходящо капиталовложение.
19 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес настроенията ви се променят доста лесно, затова се постарайте да си осигурите по-голяма емоционална стабилност, която много ще ви помогне в работата ви. Този ден ще ви предложи немалко изненади, на които трябва да издържите.
19 фев 2020
Последни новини