Пред кмета ръководството на Алкао е обещало да реши проблема с миризмата

Ръководството на „Алкао“ ЕООД е уверило кмета на общината Ангел Папазов, че във фирмата се работи по изграждане на допълнително съоръжение за отвеждане на парата, допринасяща за така наречената „миризма на какао“.

Това е станало по време на среща между градоначалника и изпълнителния директор на 1 август. На нея Папазов е предоставил подписка от граждани, настояващи да бъдат взети мерки за уточняване на произхода на миризмата и ограничаването ѝ.

В отговора на кмета до подписалите се граждани се казва още, че „Общинска администрация ще съдейства за решаване на проблема. В същото време благодаря, че се явявате коректив за проблемите в града и Общината.“

За съжаление никъде не са споменати срокове за включване на допълнителното съоръжение, което ще спре разнасянето на смрад в града.

В същото време до края на седмицата продължава набирането подписи в подкрепа на искането да бъдат взети всички законови мерки и кметът да организира среща между гражданите и собствениците на „Алкао“ ЕООД. Подписката вече има и своя електронен вариант. Подписалите се са над 300 човека и в началото на другата писмото ще бъде входирано в Общината.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

  • 1
    Пи
    ПИТАГОР
    4 -4
    16:07, 8 авг 2018
    Яваааа ангу пак въ излъзга по фъз ва ходил ми той на среща явааа къв смях. Офцето пърумайски си блеят и съ подписват с копитата под разни подписки и после чубанина ангу ходи да се договаря с италианския въльк да се опрай работата яваа си смеха тва сме гу гледали обачи офцято ни помнят. Офце пърумайски нимойте вярвайте на чубанина ангу ами прайте нова подписка и директно в министерството на околната срида с копие до винету и да почнат некви проверки глоби и темподобни и ако офцято имат късмет може и винету да дойде лично да им риши проблема.
    • Ед
      Една от офцято!
      4 -2
      16:12, 8 авг 2018
      Офця клатила ли те е?
    • Пи
      ПИТАГОР
      5 -2
      16:14, 8 авг 2018
      Офця нимойте с лошото ва ко ви е виновен чичя ви питагор та искате с него да мърсувате ходите си блейте в кошарите и пред общината и прайте подписки агну жъ въ опрай вас
  • 2
    Ме
    Мерудия
    19 -1
    16:32, 8 авг 2018
    А за снощната циганска дандания до зори нещо? Кой им е разрешил и защо никой от органите на реда не прекрати тая гавра? Гледам, в групата "Първомай" DJ Моци е препоръчал на гражданите да отидат на балкан. Май това им е целта на властимеющите.
  • 3
    Въ
    въпросииииии
    11 0
    16:37, 8 авг 2018
    Къде ще се отведе парата с миризмата?! С газопровод до Турция ли? Нещо по-конкретно за вида на съоръжението, което са "забравили" да монтират преди да заработят? Някой пита ли ги как така работят без такова съоръжение?
    • Ди
      Димитров
      0 -4
      07:24, 9 авг 2018
      Кое е това съоръжение бе малоумник?????????? Кое,... Виж коментара
  • 4
    Ощ
    Още подписки
    15 -3
    21:42, 8 авг 2018
    А на есен кгато ББП и Булконс започнат да пекат чушки и т хелиоса да смърди на шарлан и за тях ли ще се събира подписка? Оу за тях не може, те са наши хора. Искаме нови работни места, но се стремим всеки нов работодател да го спънем илиизгоним.
    • Си
      Синоптик
      4 0
      18:45, 10 авг 2018
      С една малка подробност, че тези фирми са в индустриалната зона, която е в източната част на града и основно ветровете духат от Запад на Изток, а Алкао е в Западната част до болницата. Освен това периода, през който има миризма е от 2 до 3 месеца, а от Алкао е целогодишно.
      Иначе всеки има право да се оплаква от каквото си иска, но е факт че много хора намразиха миризмата на какао от няколко месеца.
  • 5
    Не
    НЕ ВА РАЗБИРАМ
    9 -7
    23:00, 8 авг 2018
    абе хора това е завод за шоколадови изделия и миризмата е какао
    Бях и в Германия и там миришеше но никои не се оплакваше за вас Първомайците угодия нема
    • Въ
      въртоглав
      9 -6
      01:08, 9 авг 2018
      Така ли?! Я кажи сега за кой град в Германия става дума, какъв завод има там и къде е разположен спрямо жилищната зона!
  • 6
    Бб
    ББ?
    11 -3
    08:06, 9 авг 2018
    Тези които са се подписали вече 20 години диктуват дневния ред на цялата община и определят кой да яде от баницата ни.Принудиха младите и работещи българи да напуснат родния си край и да потърсят препитание другаде,нарушават всички закони и правила в държавата ни но когато друг спазва реда (чужденец) те го сочат с пръст и го наричат престъпник.Защо тези еколози не събират подписка за отровената риба в река мечка,за саждите който излизат от комините ,за миризмата и мръсотията която се изсипва от богопомазаните форми .
  • 7
    Пи
    ПИТАГОР
    0 -7
    08:49, 9 авг 2018
    Ава оу шуууу кви ги блещиш ва ти искаш да изкараш... Виж коментара
  • 8
    Не
    незапознат
    1 0
    09:59, 9 авг 2018
    Тоя завод нали някакви турчуля го държат ? Не подхвърпят ли по някой марципан на хората или там само суровина за шоколад се прави ?
  • 9
    Оч
    очка-четирочка
    5 -2
    19:47, 9 авг 2018
    Италиано мафиозо Стефано Капио е трениран да пълни общинската касичка при напън ,още от френската му завера с ADF. Да му е честиту на Ангу прихода финасов!
    Начев Старши - подписка за паркиране!
    Начев Младши - подписка за миризмите !
    Активна гражданска позиция или патерица на общината ?
  • 10
    Гр
    Гражданин
    4 0
    12:44, 10 авг 2018
    Съгласен съм, че най-вероятно някой кешира в общината още от времето на ADF, за да не се вдига шум. Също така, горе цитираният господин от италиански произход не случайно е оставен на работа заради контактите си както в Общината, така и на по-високо ниво (област и нагоре), за да тушира напреженията.
    Не познавам лично хората организатори на двете подписки, но в интерес на истината, ако не беше подписката срещу платеното паркиране, вече всички щяха да ревът, че центъра на Първомай е платена зона и да се оплакват как никой не ги е питал дали са съгласни и т.н.
    Относно миризмата на какао, определено трябва да се вземат мерки. Не може да се обгазява целият град ежедневно и нощно време да не можем да си отворим прозореца или да проветрим на децата стаята.
    По-добре хората да имат някаква гражданска позиция, за да може общината да си мърдат задниците от време на време, а не само да обикалят на разходки из Турция.
Последни новини