11 °C

За пръв път половината национален отбор по приложно колоездене е от Първомай

  За пръв път не едно, а две деца от Клуба по приложно колоездене на Първомай ще представят България на Европейското първенство. Яна Иванова и Мирослав Христозов заслужиха местата си с безапелационно доброто си представяне на подготвителния лагер в Берковица. Отборът се състои от две момичета и две момчета и 50% от него са от Първомайския клуб. Резултатите на Яна през цялата година бяха стабилно високи и тя завърши без конкуренция в републиканската надпревара. При Миро нещата стояха по друг начин – при него стабилността беше във възходящите му резултати и трупането на опит. Сега очакванията са той да достигне върхова форма в дните на международното състезание.

  Изключително съм доволен от работата, която свършихме по време на лагера, сподели Минко Павлов – треньор на местния и националния отбори. Силното представяне на Мирослав за мен не е изненада, а очаквано постижение, добави той.

  Европейското първенство по приложно колоездене по правилата на  FIA  ще се проведе в град  Будапеща – Унгария на 6-9  септември 2018 г.

  Денят на обявяването на резултатите и класирането за национален отбор беше двоен празник за първомайските представители на приложното колоездене. Освен добрите новини и забележителното постижение, всички присъстващо поздравиха Яна Иванова за нейния рожден ден и разбира се ѝ пожелаха достойно представяне в Будапеща.

  За напредъка на приложното колоездене и отличното представяне на Първомайския клуб несъмнено принос има както кметът Ангел Папазов, така и администрацията му, съдействайки за популяризирането на този спорт, подготовката на участниците и обезпечаването им с необходимите материали.

  Теодора Кирякова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ел
   Елена Добрева
   3 0
   11:32, 8 авг 2018
   Поздравления за треньора Минко Павлов и неговите възпитаници! Павлов и ученикът Мирослав Христозов са поредно доказателство, че ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Първомай няма намерение да си „отиде в историята“ (цитатът е от коментар към друга статия). Без училището да афишира иновативност, вече около 10 години в него се провежда иновативно обучение по приложно колоездене, а и не само това. Между другото, общинският клуб по приложно колоездене при подготовката си ползва базата на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Първомай.
   Традицията наши ученици да участват в националния отбор по приложно колоездене продължава. През 2012 година Христо Кирев беше на европейско състезание в Полша, през 2014 година Елис Расимова – в Норвегия, през 2016 година Йордана Тошева – в Чехия. Новото през тази година е, че главен учител Минко Павлов е треньор на националния отбор.
   Поздравления за г-н Папазов, който е един от малкото кметове на общини, които подкрепят този изключително полезен спорт! Това не е само спорт, това е обучение и подготовка за живота на пътя. Всяка година повече от милион хора по света губят своя живот при пътно-транспортни произшествия. България не прави изключение. Ранените и пострадалите са многократно повече. Голяма част от тях са деца, които не са достигнали своето пълнолетие и не са научили известните начини за предпазване от тях. Един швейцарец е казал: „Ако училището не научи едно дете да може да смята – животът по-късно ще го научи, ако то не може да пише красиво – животът ще го научи по същия начин. Но ако то излезе на ъгъла на улицата и премине на червено, никой повече не може да го научи”. Тези произшествия са предотвратими, ако всички ние обединим своите усилия и насочим погледите си към спасяване на децата на пътя. Теоретичната подготовка по прилагане на правилника за движение по пътищата в клуба по приложно колоездене е на ниво много по-високо от това на шофьорите в шофьорските курсове.
   Трябва да сме благодарни на Учителя, Кмета и Общинския съвет, които дават възможност на много хора да получат подходяща подготовка за движение по пътищата в ранна детска възраст, когато наученото оставя трайно следи за цял живот!

  Хороскоп за 19.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Споделяйте притесненията си и търсете мнението на специалисти, така ще ви бъде по-лесно да намерите решението, което търсите, ще ви спести време и ще съберете повече опит. Отегчението ви от някого или нещо ще отстъпи място на приятна изненада. Идеите и предложенията ви ще се оценят и ще получите подкрепата, от която се нуждаете.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С творчески импулс ще търсите нови пътища за развитие на уменията си. Възможно е да срещнете известно подозрение или безразличие към работата си, но продължете да работите. Сигурно е, че ще бъдете обградени с вниманието и любовта на човека, който ви разбира и споделя интересите ви.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Промените ще навлязат по-осезателно в живота ви, но за добро. Целите, които си поставяте подхранват духа ви и дават сили да се справите с предизвикателствата по пътя. Наясно сте, че трудности ще има, но и кой може да ви възпре. Придобивка за дома или лично за вас ще подобри настроението ви.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате искреното желание да доведете до край започнато начинание, но независещи от вас пречки ви спъват. Разумно бихте постъпили, ако за момента заемете изчаквателна позиция и не насилвате нещата. Във ваш интерес е да се приготвите за нова атака, а не да мислите за поражение. Имате подкрепата на любимите си хора, по-добре ще е ако се вслушвате в техните съвети.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Интересни събития, които няма да ви оставят да скучаете. Идеите ви за бъдещото развитие на фирмата, в която работите са напълно осъществими и биха затвърдили позициите и на пазара. Авторитета ви също нараства и претенциите ви за по-високо възнаграждение биха били напълно основателни.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Нуждаете се от време за да осмислите положението. Стремежът ви към ценен и желан от вас човек скоро ще бъде задоволен. Ще се справите с бариерите, които съществуват пред вас и по отношение на намеренията ви. Самотата не е добър спътник и не се изолирайте сами. По-лесно ще ви бъде, ако до себе си имате човек, на чието рамо да се опрете.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В работата си днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена към служебните ангажименти и вечерта основателно може да се поздравите за свършеното. Отношението на любимия човек ще направи удовлетворението ви пълно.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Мнозина от вас ще посветят деня си на професионални ангажименти, които могат да улеснят работата ви за в бъдеще. Естествено не пренебрегвайте желанията на най-близките си хора и се постарайте да им доставите удоволствие. Ще останете доволни от отношението им и едва ли ще съжалявате за избора си.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Наясно сте точно какво трябва да свършите днес и едва ли нещо ще е в състояние да ви попречи. Имате достатъчно търпение и бавно и методично ще осъществявате целите си. Благодарение на което успехът няма да ви подмине, а нещо повече. Очаквайте скорошно стабилизиране на финансовото състояние, което ще ви даде основа за размисъл за подходящо капиталовложение.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес настроенията ви се променят доста лесно, затова се постарайте да си осигурите по-голяма емоционална стабилност, която много ще ви помогне в работата ви. Този ден ще ви предложи немалко изненади, на които трябва да издържите.
  19 фев 2020
  Последни новини