22 °C

За пръв път половината национален отбор по приложно колоездене е от Първомай

  За пръв път не едно, а две деца от Клуба по приложно колоездене на Първомай ще представят България на Европейското първенство. Яна Иванова и Мирослав Христозов заслужиха местата си с безапелационно доброто си представяне на подготвителния лагер в Берковица. Отборът се състои от две момичета и две момчета и 50% от него са от Първомайския клуб. Резултатите на Яна през цялата година бяха стабилно високи и тя завърши без конкуренция в републиканската надпревара. При Миро нещата стояха по друг начин – при него стабилността беше във възходящите му резултати и трупането на опит. Сега очакванията са той да достигне върхова форма в дните на международното състезание.

  Изключително съм доволен от работата, която свършихме по време на лагера, сподели Минко Павлов – треньор на местния и националния отбори. Силното представяне на Мирослав за мен не е изненада, а очаквано постижение, добави той.

  Европейското първенство по приложно колоездене по правилата на  FIA  ще се проведе в град  Будапеща – Унгария на 6-9  септември 2018 г.

  Денят на обявяването на резултатите и класирането за национален отбор беше двоен празник за първомайските представители на приложното колоездене. Освен добрите новини и забележителното постижение, всички присъстващо поздравиха Яна Иванова за нейния рожден ден и разбира се ѝ пожелаха достойно представяне в Будапеща.

  За напредъка на приложното колоездене и отличното представяне на Първомайския клуб несъмнено принос има както кметът Ангел Папазов, така и администрацията му, съдействайки за популяризирането на този спорт, подготовката на участниците и обезпечаването им с необходимите материали.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ел
   Елена Добрева
   3 0
   11:32, 8 авг 2018
   Поздравления за треньора Минко Павлов и неговите възпитаници! Павлов и ученикът Мирослав Христозов са поредно доказателство, че ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Първомай няма намерение да си „отиде в историята“ (цитатът е от коментар към друга статия). Без училището да афишира иновативност, вече около 10 години в него се провежда иновативно обучение по приложно колоездене, а и не само това. Между другото, общинският клуб по приложно колоездене при подготовката си ползва базата на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Първомай.
   Традицията наши ученици да участват в националния отбор по приложно колоездене продължава. През 2012 година Христо Кирев беше на европейско състезание в Полша, през 2014 година Елис Расимова – в Норвегия, през 2016 година Йордана Тошева – в Чехия. Новото през тази година е, че главен учител Минко Павлов е треньор на националния отбор.
   Поздравления за г-н Папазов, който е един от малкото кметове на общини, които подкрепят този изключително полезен спорт! Това не е само спорт, това е обучение и подготовка за живота на пътя. Всяка година повече от милион хора по света губят своя живот при пътно-транспортни произшествия. България не прави изключение. Ранените и пострадалите са многократно повече. Голяма част от тях са деца, които не са достигнали своето пълнолетие и не са научили известните начини за предпазване от тях. Един швейцарец е казал: „Ако училището не научи едно дете да може да смята – животът по-късно ще го научи, ако то не може да пише красиво – животът ще го научи по същия начин. Но ако то излезе на ъгъла на улицата и премине на червено, никой повече не може да го научи”. Тези произшествия са предотвратими, ако всички ние обединим своите усилия и насочим погледите си към спасяване на децата на пътя. Теоретичната подготовка по прилагане на правилника за движение по пътищата в клуба по приложно колоездене е на ниво много по-високо от това на шофьорите в шофьорските курсове.
   Трябва да сме благодарни на Учителя, Кмета и Общинския съвет, които дават възможност на много хора да получат подходяща подготовка за движение по пътищата в ранна детска възраст, когато наученото оставя трайно следи за цял живот!

  Хороскоп за 19.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Споделете опита си с човека, който търси подкрепата ви. Можете да го насочите към него, използвайки дарбите и желанието му да се развива. Право на личен избор и свободна воля има всеки, но и очевидните неща са факт. Романтично увлечение ще ви направи особено чувствителни към всичко, свързано с новата ви любов.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Успешно и за сетен път ще докажете и на себе си и на околните, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Звездите ви предупреждават, ако ще пътувате да бъдете изключително внимателни при шофиране. Възприемчивостта ви е засилена, за това смело може да се впуснете в дебрите на науката.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Може би мнозина от вас имат да довършват доста задачи от седмицата, но денят не е много подходящ за целта. Просто колкото и да се стараете едва ли ще се получи нещо толкова добро, че да ви удволетвори. Не хабете време и нерви в напразно упорстване, а се заемете с нещо което наистина ви се отдава днес. Почивайте си на воля, всичко може да почака.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Прекарайте деня в къщи. Вземете мерки за здравето си. За да си починете от напрежението може да се занимавате с духовни практики. Бъдете внимателни в отношенията с близките.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днешният ден е сравнително успешен за вас. От вас зависи дали ще съумеете да използвате възможностите, които се откриват пред вас. Въздържайте се от необмислени ходове и не се доверявайте на непроверена информация.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Чувствате прекалено много препятствия за изпълнението на плановете ви, но тревогите ви са неоснователни. Нещата постепенно ще се наредят, стига да не прибързвате. И вместо да страдате по-добре е да се замислите къде имате пропуски, и да работите върху тях. Свежите идеи, от които се нуждаете ще почерпите от емоционалната си връзка.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Дайте предпочитания на по-приятни занимания и ще успеете да се освободите от натоварващи мисли. Ще възобновите силите си, грижейки се за здравето и духовната си пробуда. Спортът или физическата работа ще възвърнат добрата ви форма и ще повишат тонуса ви. Вълнуваща среща с човек от миналото.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят е подходящ за работи, имащи отношение към огъня и желязото, за работа със земята. Не е време днес да пътувате и ако може го отложете.Не правете огромни жертви, само и само да постигнете целта си. Скоро ще разберете, че е било безсмислено. За хората на науката денят носи много потенциални възможности за открития. Обърнете внимание на здравето си и по специално на сърцето и крайниците. Използвайте възстановителни масажи.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не харчете излишно, скоро може да имате нужда от повече пари. Настроението ви е добро и с каквото и да се захванете ще го свършите. Единствено проблеми със здравето могат да създадат притеснения на някои от вас. Не правете нищо на инат, станете по-добронамерени в отношенията си и ще почувствате облекчение.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Поспрете забързаният си ход днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е нещо, което сами ще решите. Близък човек има нужда от съвета ви. Не натрапвайте мнението си обаче.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Посветете се на личните си занимания и се изключете от външния свят. Но, освен това желаете да вземете и максималното от всичко друго. Сега може, и дано то ви направи щастливи. Пазете се от недоброжелатели, които искат да ви оплетат в интригите си. Здравословните проблеми ще се задълбочават.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
  19 сеп 2020
  Последни новини