Кими даде заявка за край на кариерата си

Бившият световен шампион Кими Райконен от тима на Ферари заяви, че може да се откаже от спорта заради спорните планове да се въведе ограничение в бюджетите на тимовете и шампионат с два вида гуми.
ФИА смята да въведе промените от 2010 година, което "разбуни духовете" в почти всички тимове, като се смята, че те възнамеряват да бойкотират крайния срок на 29 май за регистриране за следващия сезон, надявайки се на допълнителни обсъждания по въпросите. Райконен, чийто контракт с Ферари изтича през 2010 година, заяви, че може да си тръгне от Ф1. Той заяви за "BBC": "Това повече не е Формула 1. Точно затова има толкова голяма въпросителна. Ще видим какво ще стане. Има някои доста важни забележки и явно никой не знае какви правила ще получим. Аз съм щастлив там, където съм, имам договор и за следващата година, а след това ще решавам какво да правя. Аз със сигурност ще довършва своя договор, но няма да бързам и ще изчакам за да видя какво ще стане".

Попитан дали Ферари ще участва в шампионата, ако бъде въведено орязването на бюджета, "Айсмен" отговори: "Не знам! Има много въпроси, които висят и не аз съм човекът, който може да отговори на тях. Трябва да има разумен бюджет за всеки един тим. Хубаво е да се бориш на пистата, но да поставиш големите и по-малките тимове на едно ниво е нещо, което много трудно може да направи всички щастливи".

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини