Резервният Левски смаза анемичния ЦСКА

Левски възкръсна срещу анемичния ЦСКА и победи с 2:0 в 123-то Вечно дерби, за да скъси дистанцията с "червените" до една точка и да върне интригата в шампионата.

След един вдъхновени първи десет минути Армейците натиснаха бутона за изключване и Левски започна да мачка, макар и още в самото начало "сините" да се оказаха без двамата си най-опитни футболисти Георги Иванов - Гонзо и Христо Йовов.

Именно влезлите като резерви Георги Христов и Зе Соареш донесоха победата на вицешампионите след като вкараха по един гол.

И без това слабият ЦСКА бе допълнително обезсърчен, след като в средата на второто полувреме Удоджи бе изгонен с директен червен картон и всичко на Националния стадион "Васил Левски" приключи.

Откровено казано, това бе най-слабият мач на ЦСКА през този шампионат и най-силният на Левски. Като цяло обаче и това дерби, в унисон с последните, бе ощетено откъм красив футбол и стойностни отигравания

Най-силните аплодисменти пък остават за двете агитки, които бяха организирали страхотни хореографии и си струваше да се видят.


Колкото до събитията на терена, ЦСКА започна скоростно и после включи на задна. Левски пък с много търпение овладя нещата на терена.

Съвсем очаквано ЦСКА започна ударно. Червените пропуснаха великолепна възможност още в 7-ата минута, когато Саидходжа стреля от малък ъгъл, а Митрев на успя да улови и топката се плъзна успоредно на гол линията.

Само минута след това Руи Мигел бе оставен непокрит в наказателното поле, но ударът с глава на португалеца бе твърде, твърде неточен.

Натискът на домакините обаче лека полека започна да се стопява. Бързите атаки станаха бавни, а Левски започна да диктува събитията на терена.

В 14-ата минута лидерът на Левски Георги Иванов - Гонзо бе сменен принудително, след като се оказа, че действително травмата му е много сериозна и изобщо не е бил излекуван. След около десет минути той бе последван и от другия опитен футболист в редицита на сините - Христо Йовов.

Въпреки това привидно осакатяване Левски продължи да обръща играта, а ЦСКА се огъваше все повече и повече. Абсолютно логично се стигна и до първото попадение в мача. В 36-ата минута Зе Соареш намери по великолепен начин влезлият като резерва Жоро Христов и младият нападател с прецизен шут от точката за изпълнение на дузпа я прати в мрежата на Ивайло Иванов.

Натискът на вицешампионите продължи и в 40-ата минута отново Георги Христов можеше да се разпише, но ударът му с глава профуча на сантиметри от страничната греда.

След почивката ЦСКА опита да се вдигне, но опитът продължи отново 10 минути. В 47-ата минута Руи Мигел центрира опасно и Удоджи с глава стреля опасно, но Митрев показа невероятен рефлекс и отрази.

Две минути по-късно шут на Удоджи от около 30 метра пък принуди Митрев отново да показва класа и младият страж не се посвени да изчисти атрактивно в корнер. Малко след това и Иван Иванов имаше възможност, не не успя да се възползва.

Оттук до края на мача на терена господар бе Левски. В 60-ата минута Зе Соареш проби брилянтно и се оказа сам срещу Ивайло Иванов. Бразилският футболист просто нямаше как да не промуши топката покрай вратаря на ЦСКА за 2:0.

В 72-ата минута сякаш всичко в това дерби окончателно приключи. Удоджи получи директен червен картон, след като бе провокиран от Веселин Минев и го удари с ръка. Футболистът на Левски определено преигра, но пък и Митко Удоджи не трябваше да си изпуска нервите.

До края на двубоя Зе Соареш пропиля страхотна възможност да покачи резултата на 3:0, след като трима футболисти на "сините" се бяха оказали срещу един бранител на ЦСКА.

За финал можем само да кажем, че този път съдийството ще остане без коментар. Ситуацията с Удоджи бе изключително спорна и може би там ЦСКА с право може да иска изгонване и на Минев.

В крайна сметка обаче Левски реално движеше нещата на терена и заслужи победата, а родният шампионат стана интересен четири кръга преди края.

ЦСКА - Левски 0:2

ЦСКА: Петров, Котев, Машадо, Виданов (54, Тодоров), Минев, Янчев, Маркиньос, Удоджи, Иванов, Руи Мигел (75, Лазаров), Саидходжа (55, Тонев)

Левски: Митрев, Миланов, Минев, Рабех, Бистрон, Тасевски (67, Да Коща), Сърмов, Гаджев, Жоазиньо, Йовов (28, Зе Соареш), Иванов (14, Христов)

Голмайстори: Христов (36), Зе Соареш (60)
Източник: gol.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини