Стотици фенове на "Левски" и ЦСКА се стичат към Националния стадион

Стотици фенове на футболните отбори "Левски" и ЦСКА се стичат към Националния стадион "Васил Левски" от кварталите "Младост" и "Студентски град".

Пълно с фенове на двата отбора е в Борисовата градина, както и по булевард "Драган Цанков", улиците "Граф Игнатиев" и малките улички. Десетки младежи се придвижват и по тротоарите на бул. "Цариградско шосе", информира агенция Фокус.

Всички носят шалчетата на двата отбора и характерните атрибути за привържениците на "Левски" и ЦСКА. Най-често в ръцете им има и бутилка бира. Много от тях люпят семки.

Процъфтява търговията около езерото "Ариана" на семки, сокове, бира, пуканки и др.

Много фенове се придвижват с градски транспорт. Периодично се чуват скандирания, както и възгласи в подкрепа на любимите отбори.

Полицейското присъствие е ненатрапчиво, засега. Засилена е полицейската охрана около Националния стадион "Васил Левски". Спряно е движението по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" около стадиона.

Междувременно ФИФА селектира най-интересните мачове през този уикенд, като в избора попада и дербито на България между ЦСКА и Левски, което е днес от 17.45 часа на Националния стадион.

Двубоят беше определен от Международната централа като "световно дерби", наред със сблъсъци като Арсенал - Челси, Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити и Милан - Ювентус, които също се играят този уикенд.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини