7 °C

Подаден е сигнал срещу агресивни кучета, заселили се в двора на "Кротнев"

Изображение 1 от 2

  Хора, преминаващи рано сутрин край двора на бившата шивашка фабрика „Кротнев“, пропищяха от кучешката глутница, която живее в двора ѝ. Четириногите обикалят наоколо в търсене на храна.

  Кучетата често навлизат и в двора на ЕСКОМ като се опитват да го защитават като своя територия. Поведението на кучетата, лаещи срещу служителите, ги принуди да подадат в Общинска администрация сигнал за агресивни кучета с молба да бъдат предприети мерки. Те поставиха и мрежа, в опит да предотвратят влизането на кучетата в двора.

  Според даденото от гл.ас. д-р Надя Бозакова през 2012 година определение за агресивността при кучетата, то е действие, което предизвиква травматизъм на човек, куче или друго животно. „Ръмженето, оголването на зъби, захапването, чупенето на кости и разкъсването на тъканите на жив организъм са проява на агресивно поведение при кучето. Въпреки, че агресивното поведение на кучетата е нормално за тях, то е неприемливо за хората.“

  Теодора Кирякова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Бр
   браво
   8 -1
   10:48, 1 авг 2018
   ей така се прави! жалби до дупка и шут в г...а Браво ескомци!
   • Ре
    резюме
    6 0
    12:31, 1 авг 2018
    И като се подаде жалба - каквооо? Ако процедурата след това е калпава, както в случая е, ще ги обезпаразитят, кастрират и пуснат от точката на вземане - на плета на ескомците!
   • Ре
    резюме
    6 0
    12:42, 1 авг 2018
    Изключително идиотско е, да се вкарва някаква класификация по незнам какво си осмотрение дали едно куче е агресивно или не. Наредбите и правилата трябва да важат за всички кучета, независимо от субективни менения, че някакво било изглеждало кротко. Днеска е кротко, утре - не. Щом е пуснато куче на улицата - трябва да се прибира.
  • 2
   ИК
   И КАКВО СЕГА??
   3 -3
   11:28, 1 авг 2018
   И какво сега? Ще ги заловят, кастрират, обезпаразитят и върнат в двора на кротнев ли, както е по досегашната практика, или ще се трогне няко да промени нещата и да започнат да се настаняват скитащите кучета в приют. Смятам, чесме хуманно общество и бихме могли да ги храним!
   • Бр
    браво
    3 -1
    13:22, 1 авг 2018
    абе всички сме на това мнение, но управляващите не са :) те могат само да се оправдават (поне тези в Първомай) че нямало офицялни жалби :) ей сега има ама те дали са готови да вземат адекватни мерки? затова е и лафа : На крива ракета космосът е виновен -ха,ха
  • 3
   Ss
   Ss
   3 0
   11:32, 1 авг 2018
   Глутницата от десетина кучета на пазара за дрехи на бул. България до кога ще я траен?
  • 4
   Си
   Синдарела
   7 0
   16:08, 1 авг 2018
   Това е светлото бъдеще което ни докара Ангу и воденския гьонсурат - глутница кучета и тумби синдарели . И както се пей в една песен - "...Първомай ,Първомай чуден мангасарски рай"
  • 5
   Де
   дейба и Папазландия дейба
   4 0
   17:35, 1 авг 2018
   В тази пародия на община има ли нещо което да върви както трябва?..Има - заплатите на некадърниците...всичко друго е жална ни майка...Докато има индианци и партизани избиратели,това ще е!
   • Ар
    АРХИМЕд
    0 0
    12:33, 3 авг 2018
    Забавно ми е,че мислиш че взимат заплати.
    Бил ли си на държавна работа
    Заплати взимат кметовете и секретаря на другите е смешна пародия на заплата.

  Хороскоп за 18.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Успявате по забележителен начин да балансирате между професионалния и личния си живот. Никой по-добре от вас не умее да комбинира всичко така, че да е удобно на всеки. Естествено водещо е собственото ви желание, но вие чаровно прикривате този факт.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще се отличавате с повишената си социална активност, оставайки на втори план личните ангажименти. Имате воля и ще се справите, независимо от трудностите. Предстояща среща ще подобри очакванията ви във връзка с предстоящ проект. Развитията ще бъдат във ваша полза и ще ви подтикнат към конкретни действия.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Малко хора ще са в състояние да разгадаят настроението ви днес. Работите усърдно, но емоциите доминират над всичко останало и със сигурност ви пречат, особено когато от вас се изисква да бъдете съсредоточени. Опитайте се да им противостоите.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Служебната работа ви отегчава и напрежението скоро ще ви създаде главоболия. Вземете мерки и не се колебайте да направите нещо за себе си. Запознайте се с методите на релаксация, чрез тях ще подобрите тонуса си. Мислете позитивно и се вслушвайте в мнения, различни от вашите.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С добри нагласи сте за предстоящите дни и това се отразява на работата ви по проектите, които подготвяте. Самоконтрола, който си налагате ще ви помогне да се справите по-лесно с изкушенията и повиши психическата ви устойчивост. Насърчете човека до вас открито да говори за чувствата си, това ще заздрави връзката ви или поне ще ви ориентира за тях.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще размишлявате върху развитието на делата си от последните дни и ще търсите причините за една или друга неудача. Приемете, че има и външни фактори, които не можете да промените, така, че гледайте по-ведро на случващото се. Открийте уроците за себе си и се старайте да ги усвоявате своевременно.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Възможно е днес да възникнат проблеми и да променят временно плановете ви за почивка. При финансови операции не поемайте рискове. Доброто ви чувство за хумор ще ви извади от една неловка ситуация с човек, към когото имате по-специално отношение. Близо сте до желания резултат.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще ви се отдава да възприемате добре нови знания и да ги прилагате на практика почти веднага. Движението ще ви се отрази добре, ще ви избави от нежелани мисли и с повече вяра в себе си ще успявате в начинанията си. Не грешите в преценките си за другите, за това и по-рядко ви се случва да сте от губещата страна.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще се радвате на добри развития в личните си дела. Промяната ще ускори процесите и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Дайте шанс на човека, който търси път към вас и му позволете да ви запознае с намеренията си, които повярвайте, са добронамерени.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не всичко, което предвиждате днес ще се случи, но в по-голямата си част ще следвате начертания план. Доверието, с което се отнасяте към някого или нещо, ще ви спечели нови приятели. В добра кондиция и форма на духа сте, и с повече лекота ще вземате решенията си. Готови сте за придобивки от нематериален характер.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
  18 фев 2020
  Последни новини