22 °C

Подаден е сигнал срещу агресивни кучета, заселили се в двора на "Кротнев"

Изображение 1 от 2

  Хора, преминаващи рано сутрин край двора на бившата шивашка фабрика „Кротнев“, пропищяха от кучешката глутница, която живее в двора ѝ. Четириногите обикалят наоколо в търсене на храна.

  Кучетата често навлизат и в двора на ЕСКОМ като се опитват да го защитават като своя територия. Поведението на кучетата, лаещи срещу служителите, ги принуди да подадат в Общинска администрация сигнал за агресивни кучета с молба да бъдат предприети мерки. Те поставиха и мрежа, в опит да предотвратят влизането на кучетата в двора.

  Според даденото от гл.ас. д-р Надя Бозакова през 2012 година определение за агресивността при кучетата, то е действие, което предизвиква травматизъм на човек, куче или друго животно. „Ръмженето, оголването на зъби, захапването, чупенето на кости и разкъсването на тъканите на жив организъм са проява на агресивно поведение при кучето. Въпреки, че агресивното поведение на кучетата е нормално за тях, то е неприемливо за хората.“

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Бр
   браво
   8 -1
   10:48, 1 авг 2018
   ей така се прави! жалби до дупка и шут в г...а Браво ескомци!
   • Ре
    резюме
    6 0
    12:31, 1 авг 2018
    И като се подаде жалба - каквооо? Ако процедурата след това е калпава, както в случая е, ще ги обезпаразитят, кастрират и пуснат от точката на вземане - на плета на ескомците!
   • Ре
    резюме
    6 0
    12:42, 1 авг 2018
    Изключително идиотско е, да се вкарва някаква класификация по незнам какво си осмотрение дали едно куче е агресивно или не. Наредбите и правилата трябва да важат за всички кучета, независимо от субективни менения, че някакво било изглеждало кротко. Днеска е кротко, утре - не. Щом е пуснато куче на улицата - трябва да се прибира.
  • 2
   ИК
   И КАКВО СЕГА??
   3 -3
   11:28, 1 авг 2018
   И какво сега? Ще ги заловят, кастрират, обезпаразитят и върнат в двора на кротнев ли, както е по досегашната практика, или ще се трогне няко да промени нещата и да започнат да се настаняват скитащите кучета в приют. Смятам, чесме хуманно общество и бихме могли да ги храним!
   • Бр
    браво
    3 -1
    13:22, 1 авг 2018
    абе всички сме на това мнение, но управляващите не са :) те могат само да се оправдават (поне тези в Първомай) че нямало офицялни жалби :) ей сега има ама те дали са готови да вземат адекватни мерки? затова е и лафа : На крива ракета космосът е виновен -ха,ха
  • 3
   Ss
   Ss
   3 0
   11:32, 1 авг 2018
   Глутницата от десетина кучета на пазара за дрехи на бул. България до кога ще я траен?
  • 4
   Си
   Синдарела
   7 0
   16:08, 1 авг 2018
   Това е светлото бъдеще което ни докара Ангу и воденския гьонсурат - глутница кучета и тумби синдарели . И както се пей в една песен - "...Първомай ,Първомай чуден мангасарски рай"
  • 5
   Де
   дейба и Папазландия дейба
   4 0
   17:35, 1 авг 2018
   В тази пародия на община има ли нещо което да върви както трябва?..Има - заплатите на некадърниците...всичко друго е жална ни майка...Докато има индианци и партизани избиратели,това ще е!
   • Ар
    АРХИМЕд
    0 0
    12:33, 3 авг 2018
    Забавно ми е,че мислиш че взимат заплати.
    Бил ли си на държавна работа
    Заплати взимат кметовете и секретаря на другите е смешна пародия на заплата.

  Хороскоп за 18.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
  18 сеп 2020
  Последни новини