Подаден е сигнал срещу агресивни кучета, заселили се в двора на "Кротнев"

Изображение 1 от 2

    Хора, преминаващи рано сутрин край двора на бившата шивашка фабрика „Кротнев“, пропищяха от кучешката глутница, която живее в двора ѝ. Четириногите обикалят наоколо в търсене на храна.

    Кучетата често навлизат и в двора на ЕСКОМ като се опитват да го защитават като своя територия. Поведението на кучетата, лаещи срещу служителите, ги принуди да подадат в Общинска администрация сигнал за агресивни кучета с молба да бъдат предприети мерки. Те поставиха и мрежа, в опит да предотвратят влизането на кучетата в двора.

    Според даденото от гл.ас. д-р Надя Бозакова през 2012 година определение за агресивността при кучетата, то е действие, което предизвиква травматизъм на човек, куче или друго животно. „Ръмженето, оголването на зъби, захапването, чупенето на кости и разкъсването на тъканите на жив организъм са проява на агресивно поведение при кучето. Въпреки, че агресивното поведение на кучетата е нормално за тях, то е неприемливо за хората.“

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Бр
      браво
      8 -1
      10:48, 1 авг 2018
      ей така се прави! жалби до дупка и шут в г...а Браво ескомци!
      • Ре
        резюме
        6 0
        12:31, 1 авг 2018
        И като се подаде жалба - каквооо? Ако процедурата след това е калпава, както в случая е, ще ги обезпаразитят, кастрират и пуснат от точката на вземане - на плета на ескомците!
      • Ре
        резюме
        6 0
        12:42, 1 авг 2018
        Изключително идиотско е, да се вкарва някаква класификация по незнам какво си осмотрение дали едно куче е агресивно или не. Наредбите и правилата трябва да важат за всички кучета, независимо от субективни менения, че някакво било изглеждало кротко. Днеска е кротко, утре - не. Щом е пуснато куче на улицата - трябва да се прибира.
    • 2
      ИК
      И КАКВО СЕГА??
      3 -3
      11:28, 1 авг 2018
      И какво сега? Ще ги заловят, кастрират, обезпаразитят и върнат в двора на кротнев ли, както е по досегашната практика, или ще се трогне няко да промени нещата и да започнат да се настаняват скитащите кучета в приют. Смятам, чесме хуманно общество и бихме могли да ги храним!
      • Бр
        браво
        3 -1
        13:22, 1 авг 2018
        абе всички сме на това мнение, но управляващите не са :) те могат само да се оправдават (поне тези в Първомай) че нямало офицялни жалби :) ей сега има ама те дали са готови да вземат адекватни мерки? затова е и лафа : На крива ракета космосът е виновен -ха,ха
    • 3
      Ss
      Ss
      3 0
      11:32, 1 авг 2018
      Глутницата от десетина кучета на пазара за дрехи на бул. България до кога ще я траен?
    • 4
      Си
      Синдарела
      7 0
      16:08, 1 авг 2018
      Това е светлото бъдеще което ни докара Ангу и воденския гьонсурат - глутница кучета и тумби синдарели . И както се пей в една песен - "...Първомай ,Първомай чуден мангасарски рай"
    • 5
      Де
      дейба и Папазландия дейба
      4 0
      17:35, 1 авг 2018
      В тази пародия на община има ли нещо което да върви както трябва?..Има - заплатите на некадърниците...всичко друго е жална ни майка...Докато има индианци и партизани избиратели,това ще е!
      • Ар
        АРХИМЕд
        0 0
        12:33, 3 авг 2018
        Забавно ми е,че мислиш че взимат заплати.
        Бил ли си на държавна работа
        Заплати взимат кметовете и секретаря на другите е смешна пародия на заплата.
    Последни новини