Осъдиха J&J да плати 4,7 млрд. долара заради продукт, причиняващ рак

Съдебно жури в Сейнт Луис в американския щат Мисури постанови, че компанията Johnson & Johnson трябва да плати близо 4,7 милиарда долара като обезщетение на 22 жени и на техните семейства, които заявиха, че са се разболели от рак след използване на неин продукт.

Тъжителките твърдяха, че азбест в талк пудра на Johnson & Johnson е допринесъл за това те да се разболеят, предаде Асошиейтед прес.

Процесът продължи шест седмици. Компанията определи присъдата като резултат от несправедливо дело и каза, че ще обжалва. Говорителката на компанията Каръл Гудрич каза, че Johnson & Johnson остава уверен, че неговата продукция не съдържа азбест и не причинява рак на яйчниците.

По време на делото свидетелстваха медицински експерти. Шест от 22-те тъжителки вече са починали, пет са от щата Мисури, а другите са от щатите Аризона, Ню Йорк, Северна Дакота, Калифорния, Джорджия, двете Каролини и Тексас.

Компанията е съдена от над 9000 жени, твърдящи, че нейната талк пудра е допринесла за техния рак на яйчниците.

Сумата, която съдът постанови като обезщетение, е шестата в списъка на най-крупните компенсации, присъдени в САЩ заради некачествена продукция, отбелязва ТАСС.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини