14 °C

Кметът предлага д-р Бойлова за втори тригодишен мандат начело на Медицински център I

 Кметът Ангел Папазов е внесъл в Общински съвет предложение д-р Румяна Бойлова да остане управител на Медицински център I за втори тригодишен мандат.

Медицинският център е еднолично дружество с ограничена отговорност с общинско имущество. По Наредба, шефът му се утвърждава от местния парламент след провеждане на конкурс. След изтичането на един тригодишен мандат, ОбС може да реши да удължи договора с още три години или да проведе нов конкурс“

Д-р Бойлова е назначена на 12.07.2012 година. Тя съвместява управлението на МЦ I с управлението на болницата, което не противоречи на Закона.

 „Считам, че към настоящият момент няма нужда от провеждане на нов конкурс, пише в докладната си кметът, на лице са сериозни мотиви и фактически основания за подновяване на договора на управление на Медицински център I – Първомай“ ЕООД, сключен с д-р Румяна Бойлова. Последните три финансови години неизменно дружеството приключва с положителен финансов резултат, няма задължения и се очертава трайна тенденция към нарастване на приходите, което е видно от ежегодно приеманите от Общинския съвет годишни финансови отчети“.

Решението предстои да бъде взето на предстоящата на 13 юли редовна сесия на Общинския съвет.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Се
  Сетрата
  8 -5
  14:48, 9 юли 2018
  Така е.положителен финансов резултат.Бравооооо но да не забравя че всичко дължи на хората които работят а не са се скрили като нея зад бюро.а точно тези хора са ощетени финансово.болницата не е само доктор Бойлова и тем подобни.там има и друг персонал....кадърните работят!
 • 2
  Пи
  ПИТАГОР
  9 -6
  15:02, 9 юли 2018
  Тува е много хубау другата година да я предложим и за кметь, директор на сичкуту детски градини и училища на водното и местния клон на ментел тя жъ се спраи.
  • Ня
   Някой
   2 0
   20:45, 16 юли 2018
   Питагоре, Прави впечатление, че си много обществено активен. И по всички въпроси в Първомай имаш какво да кажеш. Но има един кусур - много са ти тъпи коментарите. Псевдонима "Глупчо" ще ти отива повече.
 • 3
  Те
  Теорема
  8 -3
  19:00, 9 юли 2018
  Моля се само Катя Николова в общината да запази поста си. Защото тя е по-ценна от д-р Бойлова.
 • 4
  Пъ
  Първомайска традиция
  13 -1
  15:57, 10 юли 2018
  Едни и същи хора със едни и същи номера. За какво са ви тези медицински центрове на фона на амортизираната "спешна помощ", по-известна като "закъсняла помощ"? Като цяло в страната: 1.Безмисления номер 112 на който ти задават въпроси от "стани богат", докато умира твой близък или умираш ти! 2. Стари амортизирани линейки без никаква животоспасяваща апаратура! 3.Ниско заплатени парамедици пред пенсия. Никой млад доктор нейска да чуе за "спешна помощ"! Някои от местните бизнесмени, които господин кмета толкова хвали, да вземат да купят две нови линейки за Първомайската болница! Постоянно слушаме колко много са направили за града. Хайде, освен на приказки, нещо да свършат и на дела за съгражданите си.
  • Ня
   Някой
   2 0
   20:30, 16 юли 2018
   По първа, втора и трета точка си много прав.По трета точка ще те поправя - В екипите работят лекари, фелдшери и медицински сестри. Няма парамедици, въпреки че нивото на някой от тях е по- ниско от това на парамедиците. Болница, медицински център и спешна помощ са три различни структури. първите две са търговски дружества към общината, а третата е чисто държавна. За съжаление работещите и в трите структури са потърпевши от глупавите реформи които се сътвориха в здравеопазването както и недостатъчно финансиране. Още по -потърпевши за съжаление са пациентите.
 • 5
  Ед
  един е бах и той умря
  1 -2
  22:12, 12 юли 2018
  бах маа му праят ни на маймуни..саму будали са останали в борисовград и шайката евтини бандити си развяват коня
 • 6
  Ня
  Някой
  4 0
  21:23, 16 юли 2018
  Подкрепям предложението на кмета. Мотивировката му е много точна. Д-р Бойлова е много-добър мениджър. На фона на трудните условия и намаляващо население тя успява да ръководи болница и медицински център без финансови задължения и изплаща редовни, и добри заплати на всички категории персонал. С това могат да се похвалят много, много малко общински болници в България.Който не го вярва нека да си направи справка на какъв финансов хал и заплати са Окръжна, Първа и Втора градска, Асеновград, Карлово, Чирпан .........Разбира се, тези резултати са постигнати и благодарение на целия персонал на болницата, който много добре осъзнава, че друг начин на оцеляване няма.

Хороскоп за 02.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Очаква ви спокоен и приятен ден. Въздържайте се от необмислени постъпки и реакции и се посветете изцяло на работата си. Особено много ви се отдава да убеждавате днес и това е прекрасен повод да прокарате идеите си сред висшестоящите.
02 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Няма да ви липсват успешни ангажименти както в личен, та-ка и в делови план. Някои от вас ще пътуват, а други ще работят за утвърждаване на вече отвоювани позиции. Трескави вълнения и може би силна любов, може да предизвикат вземането на сериозни решения и дълготрайно обвързване. Денят ще ви предложи приятно и успешно развитие на заниманията ви.
02 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Съсредоточете се върху работата си и не обръщайте внимание на дребните проблеми. Помислете малко и може би ще откриете съществени неща, които до момента пропускате. Това би ви помогнало да вземете много по-адекватно решение. Сега е момента да бъдете предприемчиви. Не се колебайте да предприемате по-активни стъпки.
02 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Засилете присъствието си там, където считате за важно и ще получите максимума в очакванията си. Получена навреме информация ще улесни работата ви и бързо ще я придвижите напред. С готовност ще се включите и в решаването на чужд проблем, но това сте вие. Всъщност, така помагате и на себе си, а най-хубавото е, че го осъзнавате.
02 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Плановете ви за деня в по-голямата си част са доста амбициозни и ще трябва да положите огромни усилия за да ги осъществите. Не лош вариант за добро запълване на деня е да посетите ваши приятели извън града или пък те да ви предложат кратка екскурзия( това също е много вероятно). Както и да се развият събитията със сигурност няма да ви е скучно.
02 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Изпълнени сте с намерение да свършите всичко, което сте планирали. Настроението ви се отразява добре на околните. Късмета ще ви съпътства, но на моменти бъдете по-разсъдливи, за да преодолеете конфликтна ситуация. Предстоят ви интересни срещи, не подценявайте възможностите, които ви се дават.
02 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Притиснати от много задачи, ще се съобразите с най-важните, започвайки деня си с тях. Ще се отзовете и на нуждите на приятел, кой друг, ако не вие сте готови да му помогнете. Любовта ви зарежда с енергия и ви правят щастливи. Може би там се крие тайната на желанието ви да сте полезни и добронамерени към всички.
02 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Добър ден за повечето от вас. Получавате благоприятна възможност да работите върху проект, към който отдавна се стремите. Имате шанса да започнете задача, която очаквате, и която ще ви донесе много успехи. В личен план ще ви трябва повече търпение, за да стабилизирате отношенията си с човек, от обкръжението ви.
02 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В делови план ви очакват дребни и неприятни спънки, които може да ви забавят, но в никакъв случай няма да се отразят сериозно на плановете ви. Успявате да привлечете ценен партньор и това може да даде силен тласък на начинанията ви. Работата в екип ви носи успех и е по-удачния избор от индивидуалните действия. Много е вероятно в един момент, просто да имате нужда от поне още един човек.
02 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Новости, върху които не сте мислили ще ви привлекат вниманието днес. Не допускайте това да развали доброто ви настроение, извлечете полза за бъдещата си работа. Вечерта ще присъствате на събитие, което ще ви срещне с интересни хора, но може и да ви отегчи. Важен човек за вас ще ви потърси, или вие него.
02 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Възможно е да срещате трудности на работното място днес, затова ще трябва да се замислите за подхода, който използвате. Направете колегите си съюзници и се вслушвайте в тяхното мнение. Това ще ви е много полезно и ще покаже пътя към успешното реализиране на плановете ви. Не възлагайте големи надежди на нещо с минимален шанс.
02 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днешният ден се очертава като приятен за повечето от представителите на зодията. Хората около вас ще ви осигурят добро настроение, за което ще им бъдете благодарни. Работата не ви създава никакви проблеми. Правите всичко с удоволствие и това е в основата на успехите ви. Нужно ви е още малко време.
02 юни 2020
Последни новини