3 °C

Кметът предлага д-р Бойлова за втори тригодишен мандат начело на Медицински център I

 Кметът Ангел Папазов е внесъл в Общински съвет предложение д-р Румяна Бойлова да остане управител на Медицински център I за втори тригодишен мандат.

Медицинският център е еднолично дружество с ограничена отговорност с общинско имущество. По Наредба, шефът му се утвърждава от местния парламент след провеждане на конкурс. След изтичането на един тригодишен мандат, ОбС може да реши да удължи договора с още три години или да проведе нов конкурс“

Д-р Бойлова е назначена на 12.07.2012 година. Тя съвместява управлението на МЦ I с управлението на болницата, което не противоречи на Закона.

 „Считам, че към настоящият момент няма нужда от провеждане на нов конкурс, пише в докладната си кметът, на лице са сериозни мотиви и фактически основания за подновяване на договора на управление на Медицински център I – Първомай“ ЕООД, сключен с д-р Румяна Бойлова. Последните три финансови години неизменно дружеството приключва с положителен финансов резултат, няма задължения и се очертава трайна тенденция към нарастване на приходите, което е видно от ежегодно приеманите от Общинския съвет годишни финансови отчети“.

Решението предстои да бъде взето на предстоящата на 13 юли редовна сесия на Общинския съвет.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Се
  Сетрата
  8 -5
  14:48, 9 юли 2018
  Така е.положителен финансов резултат.Бравооооо но да не забравя че всичко дължи на хората които работят а не са се скрили като нея зад бюро.а точно тези хора са ощетени финансово.болницата не е само доктор Бойлова и тем подобни.там има и друг персонал....кадърните работят!
 • 2
  Пи
  ПИТАГОР
  9 -6
  15:02, 9 юли 2018
  Тува е много хубау другата година да я предложим и за кметь, директор на сичкуту детски градини и училища на водното и местния клон на ментел тя жъ се спраи.
  • Ня
   Някой
   2 0
   20:45, 16 юли 2018
   Питагоре, Прави впечатление, че си много обществено активен. И по всички въпроси в Първомай имаш какво да кажеш. Но има един кусур - много са ти тъпи коментарите. Псевдонима "Глупчо" ще ти отива повече.
 • 3
  Те
  Теорема
  8 -3
  19:00, 9 юли 2018
  Моля се само Катя Николова в общината да запази поста си. Защото тя е по-ценна от д-р Бойлова.
 • 4
  Пъ
  Първомайска традиция
  13 -1
  15:57, 10 юли 2018
  Едни и същи хора със едни и същи номера. За какво са ви тези медицински центрове на фона на амортизираната "спешна помощ", по-известна като "закъсняла помощ"? Като цяло в страната: 1.Безмисления номер 112 на който ти задават въпроси от "стани богат", докато умира твой близък или умираш ти! 2. Стари амортизирани линейки без никаква животоспасяваща апаратура! 3.Ниско заплатени парамедици пред пенсия. Никой млад доктор нейска да чуе за "спешна помощ"! Някои от местните бизнесмени, които господин кмета толкова хвали, да вземат да купят две нови линейки за Първомайската болница! Постоянно слушаме колко много са направили за града. Хайде, освен на приказки, нещо да свършат и на дела за съгражданите си.
  • Ня
   Някой
   2 0
   20:30, 16 юли 2018
   По първа, втора и трета точка си много прав.По трета точка ще те поправя - В екипите работят лекари, фелдшери и медицински сестри. Няма парамедици, въпреки че нивото на някой от тях е по- ниско от това на парамедиците. Болница, медицински център и спешна помощ са три различни структури. първите две са търговски дружества към общината, а третата е чисто държавна. За съжаление работещите и в трите структури са потърпевши от глупавите реформи които се сътвориха в здравеопазването както и недостатъчно финансиране. Още по -потърпевши за съжаление са пациентите.
 • 5
  Ед
  един е бах и той умря
  1 -2
  22:12, 12 юли 2018
  бах маа му праят ни на маймуни..саму будали са останали в борисовград и шайката евтини бандити си развяват коня
 • 6
  Ня
  Някой
  4 0
  21:23, 16 юли 2018
  Подкрепям предложението на кмета. Мотивировката му е много точна. Д-р Бойлова е много-добър мениджър. На фона на трудните условия и намаляващо население тя успява да ръководи болница и медицински център без финансови задължения и изплаща редовни, и добри заплати на всички категории персонал. С това могат да се похвалят много, много малко общински болници в България.Който не го вярва нека да си направи справка на какъв финансов хал и заплати са Окръжна, Първа и Втора градска, Асеновград, Карлово, Чирпан .........Разбира се, тези резултати са постигнати и благодарение на целия персонал на болницата, който много добре осъзнава, че друг начин на оцеляване няма.

Хороскоп за 01.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
01 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
01 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
01 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
01 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
01 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
01 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
01 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
01 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
01 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
01 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
01 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
01 дек 2020
Последни новини