В Дебър ни канят на киномаратон

Киномаратон очаква любителите на българското кино през следващата седмица в читалище „Пробуда“ – квартал Дебър.

Идеята е на служителите на читалището. От години, в началото на лятната ваканция, там се провеждаше лятно училище. Сега то е заменено от кномаратона, за да не се дублира с подобна форма в местното училище.

Първият филм ще започне на 2 юли в 10 часа. Прожекциите ще продължат докато има желаещи да гледат. Изборът на заглавия ще се прави от зрителите.

Залагаме както на детски филми, така и на филми, които биха били интересни и за деца, и за възрастни, сподели Нели Атанасова – секретар на читалището. Надяваме се да съберем публика.

Добро стечение на обстоятелствата е, че в първите дни на следващата седмица в квартал Дебър няма да има вода и детската градина ще работи само със сборна група. Така за родителите се отваря нова възможност за забавление на децата през деня.

Киномаратонът ще продължи до петък – 6 юли, а организаторите се надяват на интереса на малки и големи. Входът е свободен.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ст
    Странно
    0 0
    06:32, 29 юни 2018
    „Добро стечение на обстоятелствата е, че в първите дни на следващата седмица в квартал Дебър няма да има вода и детската градина ще работи само със сборна група. Така за родителите се отваря нова възможност за забавление на децата през деня.” много интересно - липсата на вода и кино? Каква е връзката?
    Щеше да е интересно дали филмите ще се показват с старата киномашина.
  • 2
    Де
    Дедовия
    0 0
    05:36, 30 юни 2018
    Дебърци като едни видни киномани са им спретнали киномаротон в 4DX ™ кино зала,която се намира в читалището им.Убеден съм,че от 4D дебърци могат да направят филмите 4,5,6 и т.н D филми.И най-важното ..на тEх очила за 3 и 4 D не им трябват,те така си гледат.След киномаротона ще има обсъждане на дебърската мъдрост обвита в мистерия : " Не знам как е,но не е така "...вечната дебърска енигма ,блестяща мисъл и т.н ,която по незнайни причини все още никой не е разгадал
Последни новини