10 °C

Рекордно кратка сесия проведе Общинският съвет на Първомай

Ударна сесия, продължила 7 минути, проведоха общинските съветници на Първомай.

Първата точка беше подлагане на повторно обсъждане на решение, взето 20 дни по-рано и върнато от областния управител заради неспазена процедура. С това решение се преобразува имот от 250 кв.м. от общинска собственост в публично частна и се дава съгласие за сделка с физическо лице да се ползва съвместно с общината за търговска цел.

Общинските съветници дадоха съгласието си общински имоти, към които има интерес за закупуване, да влязат в Прогамата на общината за управление на общинските имоти, а след това да бъдат предложени на търг за продан и определиха началната им тръжна цена.

Одобрено беше и споразумение за партньорство между община Първомай и испанската неправителствена организация „Действие срещу глада“, за да бъде разработен и реализиран проект по безвъзмездно финансираната процедура „Транснационални партньорства“ по ОП“Човешки ресурси“.

По последната точка от дневния ред, местния парламент отмени предишни свои решения, за да даде съгласието за прокарване на кабел през имоти общинска собственост за захранването на имот в село Езерово.

Четирите проектопредложения в дневния ред бяха направени от кмета Ангел Папазов и заместника му Ружди Салим.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

 • 1
  См
  сметкаджия
  12 -1
  13:45, 22 юни 2018
  трябва да получат за тоя месец 1,44 лева
 • 2
  Уж
  ужас
  10 -1
  13:55, 22 юни 2018
  Задавам си риторичния въпрос: Дали ги е срам ? Или са оперирани от това състояние?
 • 3
  Пи
  ПИТАГОР
  5 -4
  15:50, 22 юни 2018
  Ъм ни ги иъ срам ва. Нали ве ги избирате а после ги питате дали ги е срам. Вижте им суратяту и другия пъть пак ги изберите и пак питайте дали ги е срам.
 • 4
  11
  112
  8 -1
  00:05, 23 юни 2018
  Ами за екскурзията до Беларус споменаха ли нещо? Уж пара нема пък командировки....
 • 5
  11
  111
  7 -2
  12:59, 23 юни 2018
  Клиента на полицията Митко Хубинов не се ли пенсионира вече като съветник. До кога ще е на общинска хранилка.
 • 6
  Ци
  циник
  3 0
  14:42, 23 юни 2018
  И да пишете и да не пишете все е тая.На тези им плащат за нищоправене.Някой от вас да се сеща за тези двадесет и кусур години да е направено нещо, което да подобри или улесни живота ви,защото аз не си спомням? Само простотии и идиотщини-така е в цялата държава и това е моделът спуснат отгоре за години напред.
 • 7
  Ча
  чана Вана
  3 0
  17:32, 23 юни 2018
  На тези им плащаме часова ставка 4500 лв за почесване по задника. И това плащаме ние, данъкоплатците!
  И понеже не им стигат парите от данъците увеличиха цените на административните услуги за да има за лапане..
  Уникално! Честито на данъкоплатците!
 • 8
  Го
  Господин Никой
  5 -2
  20:27, 23 юни 2018
  Скъпи съграждани, сещате ли се, че децата ви са в чужбина, а внуците си виждате най-често по "скайп" и по "фейсбук". Ако сравним Първомай със гр. Раковски, трябва да пуснем по една сълза за нашия роден град. Там никой не работи дори и обща работа за 300 лева месечно. Казвам го защото имам приятели там. Раковски в друга България ли се намира? Тука до кога тия кукли на конци ще си развяват байряка?!!!
 • 9
  Шм
  ШМАТКА
  2 0
  22:36, 23 юни 2018
  Какво се вайкате? Спрете да ходите да гласувате изобщо и завинаги!
 • 10
  Ба
  Байо
  1 0
  23:56, 23 юни 2018
  Те това и чакат, ШМАТКЕ! Кат не идете да гласувате сички, ******ите ще ги изберат пак тях за по 50 кинта.
  • Ро
   Ройчо
   0 0
   17:12, 24 юни 2018
   Що те е срам , кажи си го направо ЦИГАНИТЕ
  • Ба
   Байо
   0 0
   20:43, 25 юни 2018
   Мен ни мъ е срам, Ройчо. Първомай.Нет ги е срам, та сменят думата мЪнгал със звездички автоматично.
 • 11
  Го
  Господин Никой
  8 -1
  12:01, 24 юни 2018
  Първомай е малък замиращ град, чийто евро-субсидии отиват в джоба на пет човека. За толкова мандати дори три пейки не ни купиха. Добре, че хората от побратимения турски град се сетиха да ни подарят. Жалко, че първомайските гамени потрошиха пейките, а пазача сладко спеше, както всички сладко спите последните 25 години. Краставиците са дебели, лютеницата гъста, а пачките в джобовете на определени хора са все по големи и по-големи. Тази година Порше Кайен, а догодина космически кораб! Спинкайте съграждани, така или иначе друга няма к'ва да я свършите! Поздрави от дъждовния Лондон, много ми е тъжно и чак ви завиждам на огромните заплати от 400 лева. Ама сещате ли се, че ваще чорбаджий не живеят с 400 лева? Спинкайте първомайци, това най-добре го умеете! ;)

Хороскоп за 19.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Споделяйте притесненията си и търсете мнението на специалисти, така ще ви бъде по-лесно да намерите решението, което търсите, ще ви спести време и ще съберете повече опит. Отегчението ви от някого или нещо ще отстъпи място на приятна изненада. Идеите и предложенията ви ще се оценят и ще получите подкрепата, от която се нуждаете.
19 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С творчески импулс ще търсите нови пътища за развитие на уменията си. Възможно е да срещнете известно подозрение или безразличие към работата си, но продължете да работите. Сигурно е, че ще бъдете обградени с вниманието и любовта на човека, който ви разбира и споделя интересите ви.
19 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
19 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Промените ще навлязат по-осезателно в живота ви, но за добро. Целите, които си поставяте подхранват духа ви и дават сили да се справите с предизвикателствата по пътя. Наясно сте, че трудности ще има, но и кой може да ви възпре. Придобивка за дома или лично за вас ще подобри настроението ви.
19 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате искреното желание да доведете до край започнато начинание, но независещи от вас пречки ви спъват. Разумно бихте постъпили, ако за момента заемете изчаквателна позиция и не насилвате нещата. Във ваш интерес е да се приготвите за нова атака, а не да мислите за поражение. Имате подкрепата на любимите си хора, по-добре ще е ако се вслушвате в техните съвети.
19 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Интересни събития, които няма да ви оставят да скучаете. Идеите ви за бъдещото развитие на фирмата, в която работите са напълно осъществими и биха затвърдили позициите и на пазара. Авторитета ви също нараства и претенциите ви за по-високо възнаграждение биха били напълно основателни.
19 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
19 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нуждаете се от време за да осмислите положението. Стремежът ви към ценен и желан от вас човек скоро ще бъде задоволен. Ще се справите с бариерите, които съществуват пред вас и по отношение на намеренията ви. Самотата не е добър спътник и не се изолирайте сами. По-лесно ще ви бъде, ако до себе си имате човек, на чието рамо да се опрете.
19 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В работата си днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена към служебните ангажименти и вечерта основателно може да се поздравите за свършеното. Отношението на любимия човек ще направи удовлетворението ви пълно.
19 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Мнозина от вас ще посветят деня си на професионални ангажименти, които могат да улеснят работата ви за в бъдеще. Естествено не пренебрегвайте желанията на най-близките си хора и се постарайте да им доставите удоволствие. Ще останете доволни от отношението им и едва ли ще съжалявате за избора си.
19 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Наясно сте точно какво трябва да свършите днес и едва ли нещо ще е в състояние да ви попречи. Имате достатъчно търпение и бавно и методично ще осъществявате целите си. Благодарение на което успехът няма да ви подмине, а нещо повече. Очаквайте скорошно стабилизиране на финансовото състояние, което ще ви даде основа за размисъл за подходящо капиталовложение.
19 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес настроенията ви се променят доста лесно, затова се постарайте да си осигурите по-голяма емоционална стабилност, която много ще ви помогне в работата ви. Този ден ще ви предложи немалко изненади, на които трябва да издържите.
19 фев 2020

Случаен виц

Последни новини