9 °C

Рекордно кратка сесия проведе Общинският съвет на Първомай

Ударна сесия, продължила 7 минути, проведоха общинските съветници на Първомай.

Първата точка беше подлагане на повторно обсъждане на решение, взето 20 дни по-рано и върнато от областния управител заради неспазена процедура. С това решение се преобразува имот от 250 кв.м. от общинска собственост в публично частна и се дава съгласие за сделка с физическо лице да се ползва съвместно с общината за търговска цел.

Общинските съветници дадоха съгласието си общински имоти, към които има интерес за закупуване, да влязат в Прогамата на общината за управление на общинските имоти, а след това да бъдат предложени на търг за продан и определиха началната им тръжна цена.

Одобрено беше и споразумение за партньорство между община Първомай и испанската неправителствена организация „Действие срещу глада“, за да бъде разработен и реализиран проект по безвъзмездно финансираната процедура „Транснационални партньорства“ по ОП“Човешки ресурси“.

По последната точка от дневния ред, местния парламент отмени предишни свои решения, за да даде съгласието за прокарване на кабел през имоти общинска собственост за захранването на имот в село Езерово.

Четирите проектопредложения в дневния ред бяха направени от кмета Ангел Папазов и заместника му Ружди Салим.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

 • 1
  См
  сметкаджия
  12 -1
  13:45, 22 юни 2018
  трябва да получат за тоя месец 1,44 лева
 • 2
  Уж
  ужас
  10 -1
  13:55, 22 юни 2018
  Задавам си риторичния въпрос: Дали ги е срам ? Или са оперирани от това състояние?
 • 3
  Пи
  ПИТАГОР
  5 -4
  15:50, 22 юни 2018
  Ъм ни ги иъ срам ва. Нали ве ги избирате а после ги питате дали ги е срам. Вижте им суратяту и другия пъть пак ги изберите и пак питайте дали ги е срам.
 • 4
  11
  112
  8 -1
  00:05, 23 юни 2018
  Ами за екскурзията до Беларус споменаха ли нещо? Уж пара нема пък командировки....
 • 5
  11
  111
  7 -2
  12:59, 23 юни 2018
  Клиента на полицията Митко Хубинов не се ли пенсионира вече като съветник. До кога ще е на общинска хранилка.
 • 6
  Ци
  циник
  3 0
  14:42, 23 юни 2018
  И да пишете и да не пишете все е тая.На тези им плащат за нищоправене.Някой от вас да се сеща за тези двадесет и кусур години да е направено нещо, което да подобри или улесни живота ви,защото аз не си спомням? Само простотии и идиотщини-така е в цялата държава и това е моделът спуснат отгоре за години напред.
 • 7
  Ча
  чана Вана
  3 0
  17:32, 23 юни 2018
  На тези им плащаме часова ставка 4500 лв за почесване по задника. И това плащаме ние, данъкоплатците!
  И понеже не им стигат парите от данъците увеличиха цените на административните услуги за да има за лапане..
  Уникално! Честито на данъкоплатците!
 • 8
  Го
  Господин Никой
  5 -2
  20:27, 23 юни 2018
  Скъпи съграждани, сещате ли се, че децата ви са в чужбина, а внуците си виждате най-често по "скайп" и по "фейсбук". Ако сравним Първомай със гр. Раковски, трябва да пуснем по една сълза за нашия роден град. Там никой не работи дори и обща работа за 300 лева месечно. Казвам го защото имам приятели там. Раковски в друга България ли се намира? Тука до кога тия кукли на конци ще си развяват байряка?!!!
 • 9
  Шм
  ШМАТКА
  2 0
  22:36, 23 юни 2018
  Какво се вайкате? Спрете да ходите да гласувате изобщо и завинаги!
 • 10
  Ба
  Байо
  1 0
  23:56, 23 юни 2018
  Те това и чакат, ШМАТКЕ! Кат не идете да гласувате сички, ******ите ще ги изберат пак тях за по 50 кинта.
  • Ро
   Ройчо
   0 0
   17:12, 24 юни 2018
   Що те е срам , кажи си го направо ЦИГАНИТЕ
  • Ба
   Байо
   0 0
   20:43, 25 юни 2018
   Мен ни мъ е срам, Ройчо. Първомай.Нет ги е срам, та сменят думата мЪнгал със звездички автоматично.
 • 11
  Го
  Господин Никой
  8 -1
  12:01, 24 юни 2018
  Първомай е малък замиращ град, чийто евро-субсидии отиват в джоба на пет човека. За толкова мандати дори три пейки не ни купиха. Добре, че хората от побратимения турски град се сетиха да ни подарят. Жалко, че първомайските гамени потрошиха пейките, а пазача сладко спеше, както всички сладко спите последните 25 години. Краставиците са дебели, лютеницата гъста, а пачките в джобовете на определени хора са все по големи и по-големи. Тази година Порше Кайен, а догодина космически кораб! Спинкайте съграждани, така или иначе друга няма к'ва да я свършите! Поздрави от дъждовния Лондон, много ми е тъжно и чак ви завиждам на огромните заплати от 400 лева. Ама сещате ли се, че ваще чорбаджий не живеят с 400 лева? Спинкайте първомайци, това най-добре го умеете! ;)

Хороскоп за 09.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Открито ще изразите чувствата и емоциите, които ви владеят и няма да съжалявате. Решили сте да смените подхода си към определен човек, с надеждата това да ви доближи до желаната развръзка. Освен това не се колебайте да се извините и да направите нещо специално за него, ако това е нужно.
09 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Отдавна отлагате дадена цел и най-после ще имате възможност да започнете работа по осъществяването й. Добре е да не губите ценно време в допълнително обмисляне. Привлечени сте от човек от обкръжението ви. Не бъдете настоятелни в опитите си да привлечете вниманието му. Оставете всичко на случая, поне за сега.
09 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Благодарение на организаторските ви умения ще се окажете на точното място и време, което ще благоприятства начинанията ви днес. Не пренебрегвайте подробностите, всичко е от значение. Ще има с кого да споделяте и кой да ви насърчава, както и вие да сте полезни някому, стига да го желаете.
09 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Полезни ще са днес общуванията ви, резултатите от които ще ви носят задоволство. При осъществяване на търговски и финансови операции не подценявайте нищо. Четете всичко, съществува риск от недоглеждане. Отделете повече внимание на човека до вас, нуждае се от подкрепата ви.
09 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Да бъдете добри и отзивчиви е важното сега. Събитията ще ви поставят в услуга на други хора и от вас зависи благоприятното развитие на проблемите, които ще решавате. Не изпадайте в крайности и не губете присъствие на духа си. Силни сте и ще се справите. Рискът ви ще е оправдан.
09 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Покажете доброто си отношение към хората на работното място и ще сработите по-бързо идеите помежду ви. Условията по предстоящ проект ще благоприятстват общата ви задача и няма да срещнете трудности в реализацията им. В противен случай светът ще ви бъде сив, а настроението враждебно и скучно.
09 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
09 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Основателно ще поставите личните си предпочитания днес на първо място, като се погрижите за нуждите си. Равносметката от постигнатото внася известно спокойствие в мислите ви и няма да позволите на никой да наруши това ви усещане. Споделете го с любимите ви хора, това ще засили чувството им за сигурност.
09 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Отнесете се с повече внимание към здравето и душевното си спокойствие. Говорете открито за всичко, което ви тревожи, има кой да ви чуе и помогне. Бизнесът ви няма да пострада, ако днес говорите по-малко за него и помислите повече за собствените си нужди, развлечения и желания.
09 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Готовността ви да работите по отстраняване на пропуските и изпипване на детайлите говори много за вас. Прецизността ви е пословична и заслужава уважение. Разгръщайки потенциала си, ще покажете умения и в области, които до скоро са били непознати за вас. Не пренебрегвайте личния си живот. Ще имате изненади, но бъдете по-активни.
09 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
На някои от вас денят ще предложи чудесна възможност за делова изява, която би поставила на изпитание упоритостта и дисциплинираността им. Усилието наистина си заслужава. В личен план не ви очакват никакви изненади, освен ако не се постараете да ги предизвикате. Роднинските взаимоотношения днес няма да ви носят приятни емоции.
09 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Денят е успешен за вас, тъй като ви носи възможности за развитие в дългосрочен план. От вас зависи как ще ги използвате и дали ще съумеете да ги съчетаете с дейността си. Предложения за съвместна работа няма да липсват днес, затова преценете от какво можете да се възползвате. Очаквайте добра новина от ваш роднина, свързана с негов голям успех.
09 апр 2020
Последни новини