Търсят желаещи за възстановка на делото на Ангел войвода

Сдружение „Ангел войовда“, организатор на фестивала „Угар“ и партньорите от Сдружение „Хайдути“ търсят желаещи да се включат в историческата възстановка, посетена на историческото дело на Ангел войвода, която ще бъде част от фестивала. Те канят всички любители на исторически реконструкции, клубове, сдружения, любители от цялата страна да се включат в събитието.

Ограничения за включване няма, а изискването е само едно -подходящо облекло. За жените е задължително да бъдат с женски носии, а за мъжете – по избор хайдушко облекло, башибозушка или аскерска униформа.

Инструкции и репетиция ще се проведат на 30.06.2018г. от 18:00ч. на поляната, а самото събитие за гостите на фестивала ще започне след 19.30 часа.
Телефон за контакти и повече информация - 0895/421 961, Георги Георгиев.

Parvomai.NET

 

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Пъ
    първомаец
    3 0
    22:07, 5 юни 2018
    Пу аз да съм войводата а кметя да е Ангел
  • 2
    Пи
    ПИТАГОР
    7 0
    06:18, 6 юни 2018
    Най хубу е ангу да играе войводата а тия дето рабтят в общинътъ да са четата му. Не обикновените граждани жъ са преобразим в турците. В кулминационната част от представлението турците жъ фанат войводата и четата му и ще ги пребият с дърве хубувао та влага да им държи. Това ще е най правилния сценарий който няма да отразява точно историческата действителност но ще разтовари психически съвремениците ни и ще натовари физически четата и войоводата та дет съ вика по нашенски да си опичат акъла.
Последни новини