Британската пожарна се оборудва с джедайски шлемове

Сътрудниците на британската пожарна ще бъдат оборудвани с ултрасъвременни шлемове, създавани по прототипа на шлемовете от култовия сериал "звездни войни", предаде БГ НЕС.

Новите шлемове, които ще пазят живота на пожарникарите, имат доста фантастичен вид и имат фенерче, видеокамера и радиовръзка. Високите технологии са призвани да помогнат на пожарникарите в борбата с първичната огнена стихия.

В допълнение те са устойчиви на свръхвисоки темеператури до 1000 градуса по Целзий. Отвътре бронираните каски са меки и удобни за носене. Цената им е около 130 фунта стерлинги за бройка (около 190 долара). Зевзеците ги сравняват с каските от филмите на Джордж Лукас "звездни войни".

Британските власти не са смутени от сравнението. "Те ще помогнат на нашите служители както и при пътно-транспортни произшествия, така и при пожари", заявява главата на пожарния департамент на графство Сафолк Марк Сандерсън.

Неговият заместник посочи, че "когато някой бъде спасен от огъня, той едва ли обръща внимание доколко футуристично изглежда каската. Нашите служители не могат да се нарадват на новите каски: те са по-комфортни и безопасни от когато и да било".
Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини