Футболен турнир и щафета посветиха на свети Георги Победоносец

Изображение 1 от 6

    С много емоции преминаха две ученически спортни инициативи, посветени на Свети Георги Победоносец – футболният турнир и възстановената след почти 10-годишно прекъсване, градска щафета.

    5 футболни отбора се надпреварваха за купата в село Градина – Виница, СУ „Златаров“, Караджалово, Дебър и Градина. Победители станаха домакините, под ръководството на учителя си по физическо възпитание Калчо Калчев. На финала те се наложиха над връстниците си от село Караджалово. Трети са футболистите на Дебър.

    За най-добър вратар на турнира беше обявен Тошко Митев от Виница. Защитник на турнира стана Тодор Василков от Дебър. Най-много голове отбеляза Сашо Христов от Караджалово, който за месец два пъти успява да спечели такъв приз. Наградата за най-добър играч на турнира спечели Евгени Георгиев от НУ „Христо Ботев“ – село Градина.

    По идея на Величка Карадинева беше възстановена и градската щафета, в която със свои отбори се включиха 6 училища. Четирите старта в  различните възрастови групи бяха спечелени от екипите на СУ „Златаров“. При най-малките на второ и трето място са щафетите на село Градина и Дебър. В групата 5-7 клас подгласници са Караджалово и Градина. При големите на второ място се нареждат отборите на ПГСС „Васил Левски“.

    Наградите и медалите за спортните събития бяха осигурени от Община Първомай.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини