Деца от Градина имаха незабравима среща с полицаи

Изображение 1 от 6

    Малчуганите от група „Мечо Пух“ на ДГ „1 юни“ - село Градина ще запомнят днешния ден с вълнуващата среща с полицаи. Мл.инсп. Петър Запрянов и инсп. Таньо Бончев им показаха всичко най-интересно за тях от професията на полицая. Децата гледаха с широко отворени очи снаряжението, което бяха донесли служителите на реда и попиваха всяка дума, разказваща им за тяхната работа. Учителките Светлана Василева и Лиляна Карагяурова организираха тази среща, за да научат децата колкото може повече за същността на професията на полицая – за контрола по пътищата, за охраняването на събития, за криминалните и следствени дейности.

    Децата бяха впечатлени от щитовете, шлемовете предпазните жилетки. Радваха се да видят истински белезници и значката за легитимация. Полицаите им демонстрираха как се сглобява и разглобява оръжие. След края на урока малчуганите ги засипаха с въпроси.

    Служителите на реда обещаха това да не бъде последната им среща и следващия път да дойдат с „новия автомобил“, за да им покажат светлинните и звуковите сигнали.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Fu
      Fun
      6 0
      22:41, 18 апр 2018
      "Деца от Градина имаха незабравима среща с полицаи" - кметицата на Младост също 🙂🙂🙂
    • 2
      За
      Запознат.
      2 -7
      21:01, 19 апр 2018
      Децата на Градина имаха среща с най тъпия полицай... Виж коментара
      • Не
        НеЗапознат
        4 -1
        08:49, 20 апр 2018
        Като ти гледам правописа, май и ти не си от най-умните!
    Последни новини