10 °C

Училище „Златаров“ ще си сътрудничи с Инженерно-педагогическия факултет в Сливен

СУ „Проф. Д-р Асен Златаров“ подписа споразумение за сътрудничество с Инженерно-педагогическия факултет – Сливен към Технически университет – София. Двете институции ще организират и провеждат съвместни инициативи, насочени към подобряването на качеството на предлаганите образователни услуги.

ИПФ се ангажира да съдейства при изготвянето на учебната документация и усъвършенстване качеството на обучение по профилите, за които може да го направи.

Висшето учебно заведение ще съдейства за провеждане на практическото обучение на високо професионално ниво в лабораториите на съответния факултет.

Сътрудничеството между Факултета и училището ще даде възможност за прием на учениците от СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ – гр. Първомай в съответните специалности по специално определена квота.

Двете институции се ангажират да организират и съвместно да провеждат срещи, семинари, курсове, дни на отворени врати, състезания, викторини и др.
ИПФ – Сливен има регионално и национално значение за подготовката на инженери и преподаватели в професионалните технически гимназии. На студентите и докторантите са осигурени условия за аудиторни, извънаудиторни и научноизследователски занятия и занимания, достъп до лабораторните и компютърните зали, библиотечния фонд и базите за спорт.
Факултетът има собствен сайт с актуална информация, разполага с развита безжична Интернет-мрежа за свободно ползване от студентите. Студентските общежития и стол, в непосредствена близост до учебните корпуси на Факултета и Колежа, завършват облика на „компактен студентски Кампус“, привлекателно място за студентите от страната и от чужбина.
Налице са добри темпове на научно и кадрово израстване. Академичният състав в момента включва 58 преподаватели, от които 23 хабилитирани (в това число 4 професори и 19 доценти) и 35 нехабилитирани преподаватели, 7 от които доктори.
Авторитет се гради и с международни контакти и участията в международни прояви зад граница. За 28 години факултетът е осъществил и продължава да развива международна дейност в различни аспекти с университети във Виена, Корсика, Истанбул, Киев, Новосибирск, Дрезден и други.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Пи
  ПИТАГОР
  1 0
  10:37, 13 апр 2018
  Няма кво да си сътрудничат ами напрау тоя факултет да става част от училището. Чавдар ще го ръководи славно както ръководи и училището и учениците направо след 12 клас по желание ще продължават да учат в пърумайско-сливенския училиверситет.тъка и пърумай жъ стане университетски град ангу кампус жъ напрай дупките жъ упрай а инжинеряту къто излянат от тва учреждение жъ пумагат на ангу да упрай и улицяту и сичкуту.

Хороскоп за 28.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
28 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
28 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
28 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
28 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
28 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
28 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
28 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
28 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
28 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
28 ное 2020
Последни новини