10 °C

Училище „Златаров“ ще си сътрудничи с Инженерно-педагогическия факултет в Сливен

СУ „Проф. Д-р Асен Златаров“ подписа споразумение за сътрудничество с Инженерно-педагогическия факултет – Сливен към Технически университет – София. Двете институции ще организират и провеждат съвместни инициативи, насочени към подобряването на качеството на предлаганите образователни услуги.

ИПФ се ангажира да съдейства при изготвянето на учебната документация и усъвършенстване качеството на обучение по профилите, за които може да го направи.

Висшето учебно заведение ще съдейства за провеждане на практическото обучение на високо професионално ниво в лабораториите на съответния факултет.

Сътрудничеството между Факултета и училището ще даде възможност за прием на учениците от СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ – гр. Първомай в съответните специалности по специално определена квота.

Двете институции се ангажират да организират и съвместно да провеждат срещи, семинари, курсове, дни на отворени врати, състезания, викторини и др.
ИПФ – Сливен има регионално и национално значение за подготовката на инженери и преподаватели в професионалните технически гимназии. На студентите и докторантите са осигурени условия за аудиторни, извънаудиторни и научноизследователски занятия и занимания, достъп до лабораторните и компютърните зали, библиотечния фонд и базите за спорт.
Факултетът има собствен сайт с актуална информация, разполага с развита безжична Интернет-мрежа за свободно ползване от студентите. Студентските общежития и стол, в непосредствена близост до учебните корпуси на Факултета и Колежа, завършват облика на „компактен студентски Кампус“, привлекателно място за студентите от страната и от чужбина.
Налице са добри темпове на научно и кадрово израстване. Академичният състав в момента включва 58 преподаватели, от които 23 хабилитирани (в това число 4 професори и 19 доценти) и 35 нехабилитирани преподаватели, 7 от които доктори.
Авторитет се гради и с международни контакти и участията в международни прояви зад граница. За 28 години факултетът е осъществил и продължава да развива международна дейност в различни аспекти с университети във Виена, Корсика, Истанбул, Киев, Новосибирск, Дрезден и други.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Пи
  ПИТАГОР
  1 0
  10:37, 13 апр 2018
  Няма кво да си сътрудничат ами напрау тоя факултет да става част от училището. Чавдар ще го ръководи славно както ръководи и училището и учениците направо след 12 клас по желание ще продължават да учат в пърумайско-сливенския училиверситет.тъка и пърумай жъ стане университетски град ангу кампус жъ напрай дупките жъ упрай а инжинеряту къто излянат от тва учреждение жъ пумагат на ангу да упрай и улицяту и сичкуту.

Хороскоп за 25.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В забързано темпо ще минава деня ви. Използвайте енергията си за да отхвърлите повече работа, имате всички шансове за придобивки от финансов и личен характер. Ще се имате вниманието на човек, когото уважавате, и с когото ви е приятно да сте. Семейството ще ви подкрепи в предстояща надпревара с вяра в победата ви.
25 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Отговорни и в добра кондиция, ще свършите повече от задачите си днес, независимо, че не ви липсва и желание за развлечения. Някои от вас ще открият за себе си своето ново поприще, на което ще посветят енергията си с удоволствие. Денят се свързва и с придобивки, най-вече за дома.
25 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Подтиквани от свои мисли и планове, ще търсите пътища, чрез които да ускорите развитието на делата си. Всичко е във възможностите ви, поставили сте си реализуеми цели и ще работите за тях. Други от вас ще са изкушени от възможността да се забавляват и няма да се колебаят дълго.
25 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Настроението ви е чудесно днес, а това е един необходим фактор за ползотворната ви работа. Денят ви се развива динамично, а това е добре дошло за вас. Имате реалната възможност да си осигурите сериозни финансови приходи.
25 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работата на повечето от вас днес ще премине в движение, а на някои дори може да им се наложи да пътуват по работа. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като ви очаква един наистина ползотворен ден. Срещате различни хора, които оставят у вас чудесни впечатления. Вечерта най-вероятно ще имате нужда от почивка, затова е за препоръчване да си останете у дома.
25 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Не предизвиквайте съдбата, като продължавате да работите без почивка. Подарете си повече време за себе си и споделете с хората, които ви обичат вълненията си. Длъжни сте се съобразите с нуждите си, ако не искате скоро те да се превърнат в основен фактор, с който трябва да се съобразявате.
25 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Оптимистично настроени сте за бъдещето и възможните неблагоприятни новини едва ли ще ви разстроят. Наясно сте със ситуацията и добре разбирате възможностите, които ви се откриват и начините да се възползвате. Единствено прекалената самоувереност може да ви подведе в даден момент, но едва ли ще го допуснете.
25 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Няма да изпуснете предлагащ ви се шанс, дори това да постави на изпитание упоритостта и отговорностите ви. Няма съмнение, че можете да се справите. В личните си взаимоотношения не бъдете прекалено прями, колкото и да се цени това, рискувате да нараните някого с откровенията си. Бъдете сдържани и дипломатични.
25 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не отблъсквайте с лека ръка почитателите си, съвсем скоро може да се окажат много необходими. Перспективни делови ангажименти ще отнемат времето на мнозина от вас. Паричните постъпления от тях ще ви бъдат достатъчни да осъществите отдавна отлагани желания.
25 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще ви се наложи доста да се замислите относно начина, по който ще процедирате за в бъдеще. Изводите, които правите ще ви накарат да промените решително тактиката си на работа. Намерете време за ангажимент, който сте отлагали от доста време. Може би на неочаквано място ще успеете да попаднете да ценна за вас идея.
25 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Прегледайте текущите си сметка, сред тях има такива, които не могат да бъдат отлагани. Започнат проект ще продължи да ви занимава и днес. Целите, които си поставяте са реализуеми, но е време да помислите и за допълнително финансиране, предвид големите ви очаквания. Битовите проблеми няма да ви затруднят.
25 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Едно събитие ще ви постави в някаква зависимост от други хора. Това няма да ви се понрави и ще търсите начини да защитите независимостта си. Ще срещнете трудности, но ще ги преодолеете. Ще откриете, че има още какво да ви развълнува извън обсега на интересите ви. Любим човек ще се погрижи за това.
25 фев 2020
Последни новини