22 °C

Делото за отнемане на 2,2 млрд. лв. от Цветан Василев. Преглед на печата

24 часа

Делото за отнемане на 2,2 млрд. лв. от Цветан Василев скара шефа на "Антикорупция" и съдии

Председателят на комисията "Антикорупция" Пламен Георгиев и съюзът на съдиите влязоха в разгорещен дебат и размяна на реплики чрез писма заради делото за конфискация на имущество за 2,2 млрд. лв. на бившия собственик на КТБ Цветан Василев.

Поводът бе запитване от съдия Катерина Енчева от Софийския градски съд (СГС), на която е разпределено делото. То е отправено към Съда на Европейския съюз в Люксембург. Запитването е дали нашият закон за гражданската конфискация, по който се иска отнемане на имането на Василев, противоречи на правото на Европейския съюз и по-точно на една конкретна директива.

Гражданската конфискация се прилага у нас от 2013 г. Тя не обвързва отнемането на имущество с наказателното дело.

Труд

Кантонер - това звучеше гордо

Път, покрит с прах и чакъл, но равен и спретнат се вие из полето, поръбен от двете страни с шумнали липи. Между дърветата се редят храсти, подравнени като войници за парад. А зад тях сред градина с цветя и овошки се гуши къщурка сякаш излязла от приказките...

Такива идилични картини преди десетилетия можеше да се видят из цяла България. Днес вече ги няма. Защото ги няма и майсторите, които ги създаваха. Равните пътища и китните пейзажи край тях бяха дело не на художници, а на мъже с лопати и ножици в ръце. Наричаха ги "кантонери" - стражи и стопани на шосетата. Асфалтовите платна, мощните машини и високите скорости отдавна изпратиха тази важна навремето професия в забрава.

Монитор

Без резултат по сигналите за двамата избягали затворници

В полицията са получени стотици сигнали за това, че двамата избягали затворници Владимир Пелов и Радослав Колев са видяни на различни места в страната. Нито едно от обажданията обаче до момента не е довело криминалистите до конкретни следи.

Последният по-конкретен сигнал е от преди ден. Тогава в МВР постъпва информация, че двама души са забелязани във вила близо до село Огоя, което се намира до Своге. На място са били изпратени сили на полицията, които са претърсили района, но двамата затворници не са открити, съобщи БНР.

Стандарт

Млада надежда на ДПС влезе в ръководството на Европейската либерална младеж

Кандидадът на Младежко ДПС - Антоанета Асенова бе избрана за член на бюрото на Европейската либерална младеж (LYMEC). Асенова получи най-голяма подкрепа от делегатите на организацията, като събра 189 от 192 възможни гласа при тайно гласуване. Това се случи по време на конгреса на организацията, който се проведе в периода 6-8 април в Берлин, Германия. Също така, Сюлейман Сюлейман беше избран за делегат на конгреса на партия АЛДЕ, който ще се проведе есента в Мадрид.

Сега

България е с най-малко домове за възрастни в ЕС

България е на последно място в ЕС по брой на домове за възрастни към населено място. Общо за страната те са осемдесет и два. А в тях живеят малко над 5600 души. Местата обаче не стигат. За настаняване чакат близо 4 хиляди други пенсионери, съобщава Нова телевизия.

Най-много са чакащите да се отвори място в институциите, грижещи се за хора с различни увреждания, психически разстройства и деменция. За създаването на нови такива центрове са заделени над 40 милиона лева. Парите трябва да стигнат за изграждането и ремонта на общо 74 домове за подпомагане и грижа на възрастни хора в страната.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 13.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Тревожите се излишно за важно събитие днес, тъй като всичко ще мине дори по-добре отколкото сте си представяли. С енергията, която блика от вас обаче успявате да заразите всички около себе си. Радвате се на покупка, която планирате от доста време. Не оставяйте нищо на случайността, когато става дума за личните ви взаимоотношения.
13 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще пристъпите към реализация на задача, за която се подготвяте от доста време. Бъдете внимателни и не рискувайте излишно, особено ако действията ви са свързани с пари. Близките ви са най-добрия ви съветник в решаването на житейските въпроси. По-често търсете мнението им и не правете нищо на инат.
13 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се почувствате освободени, ако отдадете предпочитание на онези неща, които са ви приятни и които ще ви освободят от стреса. Напрежението на изминалите дни се отразява неблагоприятно на отношенията ви с околните, от което страдате всички. Вземете мерки и внесете баланс в живота си.
13 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
13 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Бъдете внимателни и съсредоточени. Разсеяни сте и пропускате важни неща. Не взимайте присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие. Това ще ви привлича и ще ви се иска да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
13 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Включете се активно във всичко, което се случва около вас, защото на много места можете да бъдете полезни. Приемате спокойно фактите, от които други биха се изнервили. Децата ви имат свои виждания за ваканцията и те трябва да намерят място в плановете ви. Но оставете време и за себе си.
13 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Старателно се подгответе за това, което планирате през следващите дни, за да елиминирате изненадите. Във всички случаи ще останете резервирани към онези, които ви обещават бързи успехи. Погрижете се за здравето си и обръщайте внимание на дребните неща, които довеждат проблемите.
13 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате.
13 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Очаква ви интересен и приятен ден днес. Предпочитате да си почивате, но често ще се случва така че ви занимават редица други неща. Ваш приятел очаква от вас компетентен съвет, към който ще е добре да подходите сериозно. Привлича ви определена възможност, но засега едва ли ще успеете да я осъществите. Имате шанса да стабилизирате отношенията си с близък човек.
13 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не търсете причини за недоволство от близките си. Трудностите са ви направили по-раздразнителни, но има защо и да сте доволни. Това, че сте заедно и можете да си помагате е достатъчен повод да се усмихнете на живота. Дайте предимство на всичко онова, което ви прави щастливи и му се посветете.
13 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Настроението ви днес е чудесно и затова бъдете сигурни че с каквото и да се занимавате, този ден ще бъде много приятен за вас. Не изпускайте възможността обаче да поговорите сериозно с приятел за отношенията помежду ви. В интимната сфера се радвате на разбирателство и споделени чувства. Получавате примамливо предложение за вечерта.
13 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Уважавайте свободата на другите и не пречете на никого да живее живота си такъв, какъвто го иска, както и вие не бихте допуснали някой да ви нарежда. Но с житейските си примери успявате да внушите, че преди да се поиска, трябва да се даде. Насърчавайте доброто у другите и го възпитавайте у децата си, те са вашето бъдеще.
13 юли 2020
Последни новини