5 °C

Книга, изложба, постановка на театър „Криле“ са сред акцентите в програмата на Културните тържества

Акценти от различните изкуства са се постарали да има в програмата организаторите на 46-тите Mайски културни тържества.

На 2 май, във фоайето на читалището от 18 часа Тихомир Иванов ще представи книгата си „Камино: Пътят на завръщането“.

„Приключението за Тихомир Иванов започва на 13, петък. И това пътуване се превръща за автора в лична мисия, която го превежда през неочаквани емоционални и географски маршрути, пише за книгата Георги Тошев.

Да извървиш Камино е физическо, но и духовно предизвикателство. Сблъсък на воля и чувства, на спомени и любопитство.

За мен това пътуване беше урок, за Тихомир Иванов – ново начало.“

На 17 май от 17 часа в Галерия „Тоска“ ще бъде открита изложбата на Тоню Цонев „Крепежи“. Художникът е добре познат на пловдиската публика с торбите си,чувсвото за хумор и неизчерпаемо въображение. Той е автор и на цикъла „Пазарджишкият затвор“, в който български политици бяха изобразени зад затворнически решетки.

Спектакълът на театър „Криле“ „Брачни безумия“ ще гостува на първомайска сцена на 22 май. Милица Гладнишка, Милена Маркова-Маца, Жанет Миовска, Симеон Владов, Николай Тодоров и Божидар Минков ще можем да гледаме забъркани в комедиен коктейл от 19 часа на сцената на читалището.

Деси Добрева ще пее за първомайската публика на 30 май, на открито, пред читалището от 19 часа.

Целият календар, изготвен от ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“, ще бъде публикуван и ще остане до края на празниците в карето под последните новини на Parvomai.NET.

Теодора Кирякова 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  12
  123
  1 0
  09:26, 6 апр 2018
  Няма нужда да четем и да си хабим очинките,щото въпросната програма е до болка същата като тези от 15г насам!Просто "щото няма пари" за повече!Единствено кристалче и нещо по-различно в програмата е спектакълът на "сълзата" другото е плява.

Още новини

Последни новини