Пентагонът разработил програма за разследване на НЛО


През 2017 година Министерството на отбраната на САЩ потвърди, че от 2007 до 2012 година е съществувала програма, проучваща неизяснени феномени в земната атмосфера. Секретният проект е наречен Програма за идентифициране на технологично развити аерокосмически заплахи.

Програмата е била с бюджет от 22 милиона долара годишно и имала за цел проучването на неидентифицирани летящи обекти. Луис Елисондо ръководил програмата от основаването и до спирането на финансирането през 2012 година.

Според вестник "Ню Йорк таймс"програмата продължава да съществува под някаква форма и днес, както потвърждава и бившият и ръководител Елисондо.

Сенаторът от щата Невада Хари Рийд бил помолен и впоследствие отпуснал средства за финансирането на свръхсекретната програма през 2007 година.

Според информация от неназовани източници от Пентагона програмата е била финансирана не толкова за изучаване на НЛО, колкото за това, че Китай и Русия могат да разработят летящи обекти, които да застрашат националната сигурност на САЩ.


Програмата е анализирала различни случаи, включително и с военни пилоти, докладвали за срещи с НЛО. Тя е събрала огромен брой аудио и видео записи на летателни апарати, чиито произход остава мистерия.

А Елисондо смята, че остава жизнено важната необходимост от изясняване на способностите и намеренията на тези феномени за благото на въоръжените сили и нацията.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини